Sem kupila v trgovini bučo - okroglo, oranžno in trdo kot kamen.
Kaj pa zdaj?
Lumpica
Sem kupila v trgovini bučo - okroglo, oranžno in trdo kot kamen.
Kaj pa zdaj?
Lumpica
17. sep 2005 22:36
A bi jo rada skuhala ali okrasila za noč čarovnic?
18. sep 2005 0:37
Ja,kar prihrani si jo za noč čarovnic! Lahko jo pa seveda že sedaj uporabiš za kakšen okras. Marjetka cvetka
18. sep 2005 7:22
To je najbrž hokaido buča -za njo je značilno ,da je oranžne barve in ima zelo trdo lupino , ko je zrela ,lahko jo razpolovite in jo spečete v pečici ,pečeno meso lahko tudi zmiksate in naredite okusno omako ,ali pa krem juho ............ Marta
18. sep 2005 10:05
Pri nas naredimo omako ali juho,semena pa posusimo . Evelyn
18. sep 2005 10:33
Ful dobre so strucke s hokaido buco.
18. sep 2005 13:36
Ko smo ravno pri bučah, ima katera za prodat kako kilo posušenih bučnih semen (neslanih), kajti v nobeni trgovini z semeni, kmetijski ipd jih ne dobim, moja zajklja jih pa obožuje in samo to poje iz njenega "futra". Marjeta Žniderčič
18. sep 2005 20:41
Prekmurka ali lahko kaj bolj natančno poveš - prvič bi rada to pripravila. Čas pečenja, začimbe..... Lumpica
19. sep 2005 7:24
Pa bučna juha, bučni njoki... Loni Makaroni
19. sep 2005 18:45
Marjeta, V C&c tuš imajo bučna semena v razsuti obliki, nesoljena.... lp juhica
19. sep 2005 19:29
Danes kupila v Interšparu vizualno zelo simpatično MUŠKATNO bučo, imate mogoče kakšne recepte za pripravo te buče???Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Mehiške taco košarice