13. jan 2007 14:30
Juhica, imam
tistega s 6 lončki, ki imajo pokrovčke različnih barv, kar je prav fajn, če si taka experimentalna dušica in daš v enega marmelado na dno, v drgega sadni pire, v tretjega vmešaš cimet... In potem veš, kaj je v katerem, ne da vse ven daješ in gledaš od spodaj... Prostornina je ravno prava, v vseh 6 lončkov, če jih dobro napolniš, gre ravno
liter mleka, ki mu zamešaš še jogurt za cepivo.
Jaz ne bi zamenjala, se mi zdi veliko bolj praktično met 6 lončkov, pa tudi dlje zdrži jogurt, če imaš lončke lepo zaprte, poješ 1 po enega in ostali so še vedno zaprti in čisti in se ne pokvarijo. Ker 1 liter jogurta pa ne pojem naenkrat... Res dolgo ostane tak domač jogrut, tudi 14 dni sem ga že mela... Toliko o tem, da je vse sama kemija, hehe:) Samo je pa res odvisno, koliko se potrudiš pri čistoči - lončki morajo bit čisto čisti, če jih daš prat v pomivalni (kar priporočam, ker jih streilizira), jih potem takoj še tople zapri, da ne pride kaka plesen iz zraka not. Pa če mleko res prevreš prej, pustiš, da se ohladi nazaj na 40, vmešaš not jogurt, ti bo veliko dlje zdržal, kot če ga samo segreješ na 40 st. in vmešaš jogurt. Tako da očitno vsaj tisti tetrapaki, ki jih jaz kupim, so živi:) mam očitno srečo:) Ker se mi mleko tudi samo od sebe skisa, če ga ne porabim pravočasno in to precej prej ko v 1 tednu...
Za točno ceno strojčka ne vem, ker mi ga je prinesel en fejst dedek mraz pred enim letom, je pa bil
okoli 7 jurjev nekje, se mi zdi.
hvala za čestitke:) Včeraj je bil zelo "izletniški" dan, upam, da bo danes malo manj, čeprav zaenkrat ne kaže prav idealno... No, sicer bi se moralo to že nehat, pa bom očitno spet izjema;) Samo da bo vse ok, pa tut če vseh 9 mesecev bruham:)
Veri