Rada bi znala narediti dobro tržaško omako-česen,oljčno olje,peteršilj.Kako jo pripravljajo v lokalih,da je tako dobra,meni nikakor ne uspe doseči tistega pravega okusa?
lp
jesen
Rada bi znala narediti dobro tržaško omako-česen,oljčno olje,peteršilj.Kako jo pripravljajo v lokalih,da je tako dobra,meni nikakor ne uspe doseči tistega pravega okusa?
lp
jesen
15. sep 2005 13:45
Olje čisto malo segreješ, da je le toplo, nikakor ne vroče, in potem zliješ čez stisnjen česen, pomešan s sesekljanim peteršiljem. Jaz dodam v olje še čisto malo masla. Nekateri pa česen in peteršilj prelijejo z oljem, v katerem so se pekle ribe. Mamamia mamamia
19. sep 2005 10:00
Pravijo, da je dobro, da nasekljan česen čisto malo popražiš, samo toliko, da zadiši. Tako se menda ubije tisti oster okus. Ja, če ga preliješ z vročim oljem od peke rib, mora biti nekaj podobnega. Če imam čas in voljo, sedaj res česen malo popražim. LP Fani
2. nov 2005 14:52
Poskusi z dodatkom limoninega soka in belega vina. Fenomenalno. Ampak da ne bo kisline preveč; jo lahko čisto pokvari.... Pubi
25. maj 2010 19:11
ŽIVJO VSEM...ZANIMA ME KAKO SE NAREDI TATARSKA OMAKA ZA SOLATO? karmy20
25. maj 2010 19:28
karmy20, če pogledaš tule, boš kaj našla: http://www.kulinarika.net/iskanje.asp
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami