Pozdravljeni. Prosim za nasvet kaj naj naredim s hobotnico, ki sem jo kupila v Mercatorjevi akciji pred kakšnimi 10 dnevi. Prodajali so jo po ceni 1400 sit oz. nekaj okreg tega je pa narezana in rečeno da skuhana. Prodajalka ki mi jo je prodajala je rekla da jo je ona poskusila ravno iz razloga, da ve kakšna je.Ker je že kuhana jo je samo odtalila in nato naredila iz nje solato in da je bila super.
Naša družina ima zelo rada hobotnico in jaz zelo vesela da bom to zadevo kupila po ugodni ceni tudi izgledala je zelo lepo - tako veliki komadi sem jo seveda kupila na zalogo 3 vrečke mislim pa da jo je bilo v vsaki vrečki nad 2 kg.
Najprej jo je hčera pekla s krompirjem v pečici in jo pred peko še kar zamrznjeno pomešala s krompirjem in naredila kot običajno vendar zadeva se je pekla in ko bi morala biti gotova je bila na našo veliko žalost še zelo trda le tu in tam je bil kakšen košček prav slasten. Pustili smo jo v pečici še kakšno dobro uro vendar tudi to ni bilo dovolj, verjetno bi jo lahko pustila cel dan pa ne bi bilo nič boljše. Seveda je vse skupaj romalo v smeti.
Ker pa mi žilica le ni dala mira sem jo eno malo količino dala v ekonom in jo kuhala 1,5 ure. Žal tudi ta je bila trda in neuporabna.
Seveda bi najraje vse skupaj popakirala in nesla nazaj v Merkator vendar žal nimam več računa in ne vem če bi bilo to možno.
Kaj mi svetujete vi ali obstaja kakšna možnost da bi jaz to lahko koristno uporabila. Sicer kupujem cele hobotnice zamrznjene in jih v ekonomu kuham od 20 do 25 minut in so super. Prosim za vaša mnenja in nasvete
Blitva