Plesen

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 3. sep 2005 21:03 | ogledi: 1.949 | odgovori: 5

Imamo starejšo hišo in sedaj je prišel čas ko se bomo spet spopadalii z plesnijo v stanovanju. Namreč plesnijo zidovi in leseni deli(vrata,obite stene).Kako naj jo odpravimo,ali vsaj ublažimo?Naj dodam,da veliko zračimo.Prosim za kakšen učinkovt,preiizkušen nasve.

Hvala

Teka

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

4. sep 2005 0:46

Ali imate centralno kurjavo? Moja tašča je imela problem s plesnijo, dokler si ni tega uredila, sadaj pa ima že nekaj let mir... Kaj pa kakšni razvlaževalci zraka? katjushka

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

4. sep 2005 8:11

Ja centralno imamo,nimamo pa razvlažvlaževalca zraka. Teka

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

4. sep 2005 13:08

Jaz sem se plesni v kleti in v kopalnici uspešno (po dveh letih se mi ni vrnila) rešila s Sanitol fungocidom in s posebno barvo, ki zavira rast plesni. Pa mislim da se da za že za okoli 50.000 kupiti sušilec vlage. Sem to enkrat že vse preštudirala, ampak nisem nič nabavila, ker smo se preselili... Poglej v Merkurju, tam ga skoraj sigurno imajo. Lp, Tina

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

4. sep 2005 21:02

Sušilce zraka (take ornk, industrijske) si lahko za začetek tudi izposodiš. Moji tašči je lani pomivalnistroj poplavil hišo (dobesedno, štiri ure je voda tekla in tekla.... bilo je pravo razdejanje... Zavarovalnica ji je plačala izsuševanje - poklicali so eno podjetje (mislim, da nekje s Celjskega) in pripeljali so tri ali štiri te izsuševalce. Mislim, da so mašine tekle en teden noč in dan, da so izsušili pode in stene in plato. Zadeva je grela zrak (ufff, kako je bilo vroče v tistih dneh pri njih doma - čeprav smo bili avgusta, je bilo zunaj bolj prijetno kot v hiši) in ga potem kondenzirala v take ogromne rezervoarje. Poglej si tole; http://www.skosal.com/, tega sem našla na netu, ne spomnem pa se, če je isti kot pri moji tašči. Vem, da so ena tri podjetja v Sloveniji, ki to imajo. Vsaj tako so takrat razložili na zavarovalnici. tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 04. sep 2005 21:03:08

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

4. sep 2005 23:04

Našo novogradnjo nam je sušilo podjetje EISBAR, mislim, da so iz Kranja ali okolice. Nada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti