15. sep 2005 10:52
Hmmm... Ampak vse to zna naredit moj navadni mikser na stojalu! Tak kot ga ima tjas. In to zelo hitro. Jaz sem totalno srečna, ker se je prejšnji pred nekaj leti pokvaril in imam zdaj dve posodi, ki obe pašeta na tega - to je super praktično, sploh za biskvite!
Lepo ločim jajca, beljake v eno posodo, dam, da se stepa, medtem natehtam sladkor, ki ga dam k rumenjakom v drugi posodi. Ko je sneg stepen, zamenjam posodi, da stepa rumenjake s sladkorjem, včasih dodam še žlico vode, če so jajca manjša, med tem natehtam še ostale sestavine, kar na tehtnici zmešam moko, pecilni prašek in kakav in namažem tortni model - medtem ravno stepe še rumenjake s sladkorjem v res lepo peno! Zdaj samo fliknem k rumenjakovi peni sneg iz beljakov in moko s pecilnim, zmešam čisto na hitro in vlijem v pekač. nimam več kot 15 min. dela! zakaj dajem sneg k rumenjakom in ne obratno? Zato ker se posodo od snega samo malo splahne, pa je čista! če bi delala obratno, bi mela obe posodi umazani od rumenjakov in sladkorja in bi obe morala pomivat...
Ta mikser na stojalu ima tudi nastavke za gnetenje testa, ki delujejo, samo jih skoraj nikoli ne uporabljam, ker rada mesim in sem navadno hitreje gotova, če sama zamesim kot če to naredi strojček, ki ga moram potem jaz pomit... pravtako delam tudi vlečeno in testo az testenine kar sama, ker mi je lažje zamesit 1-2-3 in obrisat pult, ki ga moraš itak na koncu vedno umit, kot pa pomivat cel multipraktik, ki ima 3 dele (posoda, rezilo, pokrov), pa še lopatko, s katero postrgaš testo iz posode!
Hehe, kot ste verjetno že opazile, ne maram pomivat posode
Rada delam tako, da je čim manj umazanega, pa tudi testo naredit se mi zdi še najmanjši problem, zato me verjetno ni navdušil... Ker smetana je bila res bolj mehka, Fani imaš prav, pa sneg tudi, meni pa je všeč, da je hitro stepeno in do katerekoli trdote želim:) Zato se mi zdi mikser s stojalom super, prav tako daš stepat in greš stran, pa sam naredi, tudi marmorni kolač in podobno... Pa seveda palačinke,...
za kvašeno testo je itak najboljši kruhomat, ker še vzhaja, pa še tega nikoli ne uporabljam za testo, ker je hitreje, če ga kar sama zamesim in dam vzhajat.
Tak da nekak ne vidim nekih hudih prednosti tega muma... Saj vse to znajta moja strojčka - mikser in multipraktik... (pa sem sicer velik navdušenec nad kuhinjskimi igračkami
, kot ste verjetno že opazili/e) A sem kaj spregledala, zna še kaj, za kar jaz ne vem? Ali je fora samo v tem, da ga imaš namesto mikseja in multipraktika, ki sta pač sicer ločena strojčka?
Veri