3. sep 2005 17:18
A je možno, da je v alkoholnem še kaj alkohola?
Drugače pa bi moj nos rekel, da je tisti za vlaganje močnejši od onega za na solato... kadar moja mama vlaga kumarice, vedno utečem iz kuhinje zaradi ostrega in meni že kar neznosnega vonja kisa za vlaganje....
Prepisano s spletne strani tovarne GEA pa sledeče:
"Kis za vlaganje Zvezda je po naravnih postopkih pridobljen iz alkoholnega kisa. Za bolj izbran okus mu dodajamo naravno aromo estragona, ki je bogat vir vitaminov C in A."
"Vinski kis Zvezda je ravno prav razredčen in pridobljen z naravnim postopkom kisanja dobrega rdečega vina z veliko suhe snovi. Poleg ocetne kisline vsebuje tudi zdrave sestavine vina, kot so na primer naravne sadne kisline in rudninske snovi."
malce EPP je sicer vmes, ampak očitno tistega za vlaganje pridelajo iz vinskega. Torej je bilio moje razmišljanje, da je tisti za vlaganje močnejši, pravilno.
Pa nekaj EPP in razlage o kisu je še tule:
http://www.kolinska.si/prodajni_programi-za_siroko_p
Lani je sicer moj fant dva kozarca kumaric vložil kar v domači vinski kis, ker se mu za dva kozarca in dalo kupovati cele kantice tistega za vlaganje. Kumarice se niso pokvarile in ravno tako so bile dobre.
Lep in moker sobotni popoldne vsem! Midva sva malo prej zaključila z razbijanjem kuhinje! S pomočjo dveh prijateljev nam je v dobrih dveh urah uspelo odmontirati vse kuhinjske elemente, jih razbiti na kose, odnesti iz 4. štuka dol, odstraniti vse ploščice po stenah, še te odnesti iz stanovanja, vse naložiti v avto in odpeljati na mestno odlagališče in še vse spucati za ponedeljkov prihod vodovodarja. In to brez da bi kateri "podlegel poškodbam"! Zdejle bom pa 14 dni brez kuhinje.... kakšna tragedija
, še dobro, da mi je mama poslala eno rundo filanih paprik za prvih par dni (živele vse mame!)
tjas