18. sep 2003 16:26
Ni treba pretiravati z njimi (kakor velja za vse stvari v življenju), za popestritev okusa pa so kar pripravni. LP cervus
18. sep 2003 16:26
Ni treba pretiravati z njimi (kakor velja za vse stvari v življenju), za popestritev okusa pa so kar pripravni. LP cervus
26. sep 2003 13:04
danes je sodelavka prinesla za poskusit izum njenega prijatelja, MARMELADO iz zelenih paradižnikov. Zelo sladko, v ničemer negativnem ne spominja na paradajz (mene je prej na grozdje) o receptu nimam pojma, verjetno pa je klasičen marmeladni z ogromnimi količinami sladkorja
5. okt 2003 18:35
Tinca, res so paradižniki shranjeni na tak način super, lepo enakomerno dozorijo.
30. avg 2004 18:04
Preizkusila bi ajvar z zelenimi paradižniki. Ni mi čisto jasno, kako zmeljemo paradižnik in parpriko (koliko in kako potem ocedimo - lahko na multipraktik?!) LP Irena
31. avg 2004 9:20
Jaz zelene paradižnike vlagam kot kumare: 1l kisa za vlaganje 1,5l vode - če imate raje manj kislo, dodajte 1,75l vode 3 žlice sladkorja 3 žlice soli Prevri in ohladi. Zelen paradižnik operi, celega naloži v kozarce (seveda ne kakšne vrste volovjega srca, raje drobnejšega), dodaj en feferonček (manjši, lahko tudi brez, če ne marate pikantno), prelij z gornjo tekočino, dodaj kakšno zrnce celega popra in zapri. V višji lonec nalij vode (sobne temperature), da sega vsaj do 3/4 višine kozarca, na dno daj kuhinjsko krpo. Na krpo postavi kozarce s paradižniki in kuhaj tako dolgo, da se začno po notranji strani kozarcev dvigovati mehurčki. Kozarce postavi na brisačo, zavij in pusti do naslednjega dne ohlajati. Zelo dobro teknejo k suhi salami oz. domačemu prekajenemu mesu. Dober tek. KatkaD Sporočilo je spremenil(a) KatkaD dne 31. avg 2004 09:20:44
31. avg 2004 14:09
Zelene paradižnike in papriko zmeljemo kar v multipraktiku ali mesoreznici kar pač imamo. To zmes damo na cedilo ( duršlak- cedilo za solato) in pustimo, da se odteče. to je to martina
31. avg 2004 14:36
Zelen paradižnik lahko uporabite tudi tako: 3 kg zelenega paradižnika (zmeletega dobro odcedi) in mu dodaj: 1/2 kg naribanega hrena 1/2 kg gorčice 2,5 dcl olja 3 žlice sladkorja 2 žlici soli Zmešaj in surovo daj v kozarce ter dobro zapri. Brez skrbi, ne bo se pokvarilo in je zelo, zelo dobro!. Podbno kot ajvar se uporablja kot priloga.
31. avg 2004 14:46
Tale recept s hrenom uporabljam tudi jaz in je dejansko zelo dober!
31. avg 2004 14:57
Martini se zahvaljujem za obrazložitev. Sigurno bom poizkusila, saj je letos več zelenega paradižnika, kot zrelega
31. avg 2004 18:47
dari mi delamo namaz za katerega v pečici popečem: zeleni paradižnik, melancan, kakšen feferon pekoč, in papriko.Ko je popečeno pustim, da se ohladi. Potem nalupim nekaj strokov česna in vse skupaj v multipraktiku zmeljem.Dodam sol, malo belega olja in malo kisa.Namaz dam v hladilnik in ko je ohlajen pa na kruhec.Količina je tako če je 1 kilo paradižnika potem, 1melancan, ene 3 paprike.Odvisno od količine paradižnika, ki ga imamo.Popečemo, da rahlo porjavi, ne preveč. Darinka MurausKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Indijska vegetarijanska skleda
Sadne rezine s slivami