22. avg 2005 16:46
Priporočam knjigo Manj maščob, več zdravja (jaz sem jo kupila v Mladinski knjigi). Sem že na enem od forumov o knjigi zapisala nekaj več, pa verjetno nisi prebrala. V njej so razložena osnovna pravila zdravega prehranjevanja, navedeni (in slikovno prikazani) so načini priprave hrane s pojasnilom, za kaj so primerni in za kaj ne, naštete so tudi številne diete z njihovimi dobrimi in slabimi učinki, v knjigi so odgovori na nekatera najbolj pogosta vprašanja, ki se nam zastavljajo v zvezi s prehranjevanjem. Knjiga je zasnovana tako, da se ti v bistvu ničemur ni treba odreči, če se želiš zdravo prehranjevati, le nekaj osnovnih pravil je potrebno upoštevati. Torej nobenega predpisanega sistema prehranjevanja, ki bi te k čemu silil ali te omejeval, ti nekaj predpisoval in podobno. Ob zapisanem si sama svoj kreator zdrave prehrane, v knjigi pa je tudi cela vsrta receptov s fotografijami, ki ti olajšajo pripravo obrokov.
Glede na to, da ne potrebuješ shujševalne kure ampak se samo želiš zdravo prehranjevati, je knjiga zate kot nared, sploh ker vsebuje nad sto receptov za pripravo različnih jedi, od predjedi, mesnih in ribjih jedi, juh, zelenjave in sladic. Pozdrav, Mamamia
mamamia