Kako naredite, da so koščki čokolade v muffinih ko jih spečete še vedno hrustljavi. Meni se čokolada vedno stopi (ne glede na to kako veliki koščki so).
diling
Kako naredite, da so koščki čokolade v muffinih ko jih spečete še vedno hrustljavi. Meni se čokolada vedno stopi (ne glede na to kako veliki koščki so).
diling
19. avg 2005 9:55
Ko seuffini ohladijo, se tudi čokolada strdi, če imaš dovolj velike koščke: vsaj 0,5 x 0,5 cm x debelina čokolade. Če jih ješ vroče, bo pa vedno tekoča!:) Veri
19. avg 2005 20:50
Hm. Tudi ko so se ohladili muffini, so bili koščki razpacani. Ni mi jasno. Očitno moram dati noter še večje koščke. Bom probala. :) Sonja
20. avg 2005 14:01
Predno daš košček čokolade v muffin, ga pomoči v moko. Ponvadi to pomaga. Lp, Asja
20. avg 2005 16:02
Hvala za nasvete. Bom kar vse probala. :) Sonja
20. avg 2005 21:26
uporabi jedilno cokolado. LP, R.
21. avg 2005 9:40
To sem tudi uporabila... Sonja
21. avg 2005 10:12
kaj pa čokoladne kapljice? ste te tudi že poskusili? Te se nekako ne bi smele stopiti, ker so namenjene prav za sladice kot so muffini ali cookiji. meni se niti koščki jedilne čokolade niti čokoladne kapljice ne stopijo (razen v vročih muffinih, seveda ). Je pa res, da je topljivost čokolade malo odvisna tudi od proizvajalca - Gorenjka, recimo, se mi bolj topi od Mannerjeve čokolade. lp, maja
21. avg 2005 15:50
Kapljic še nisem poskusila. Sploh jih nisem še opazila v trgovinah. Videla sem lističe čokolade, ampak ti so božjastno dragi. Sonja
21. avg 2005 20:29
Tudi kapljice so (če jih primerjaš s tablico navadne jedilne čokolade). Vseeno sem jih kupila za kukije, da enkrat probam tiste prave po predpisih. Kapljice so se stopile in potem strdile na približno enak način kot moji običajni narezani koščki jedilne čokolade. Zato poslej samo še sekljam čokolado, ja, tam nekje na 1/2 cm in kar se pač vmes bolj drobno zdrobi. Pozdrav, Fani
22. avg 2005 11:16
Boljša ko je čokolada, lepše se topi, zato se Gorenjka lepše stopi kot kak Manner ali Silverblock . Če maš res rajši trde koščke slabše čokolade, lahko probaš to, ampak jaz bi rajši dala še večje koščke not (probaj tako velike, da daš en košček čokolade an polovico). VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bretonske palačinke
Biskvit s slivami