22. avg 2005 10:31
Hehe, jaz pa aparatku ne dam mira; odkar ga imam, sem naredila že kar enkaj sladoledov - vsega skup mislim da 10, ampak niso vsi narejeni v njem. Včeraj sem naredila 3 sladolede: kavinega v aparatu, cimetovega in tiramisu pa kar za zamrznit, saj imata not mascarpone.
Julya, res je, da mora bit posoda dolgo v zmrzovalniku in sicer tudi tam, kjer najbolj hladi - na prvi polici, zadaj, če imaš zmrzovalno omaro. daj jo vsaj kake po dneva prej (recimo zjutraj, če bošn pop. delala sladoled, še boljše pa prejšnji večer) na prvo polico, da se dokončno zmrzne! Meni so jo doma prestavli na drugo polico in sladoled je bil neprimerno bolj mehek kot zadnjič, ko je bila na prvi... Tak da je treba kar najbolj mrzlo pa konec - žal... Mojim sem že zagrozila, da če mislijo prestavljat posodo, ne bo nič sladoleda:) Jaz navadno delam tako: naredim sladoled, ki ga navadno takoj pojemo, če ga kaj ostane, ga dam takoj v plastične posodice (recimo od skute ali od smetane, ki jo kupiš na trgu) in takoj v zmrzovalnik z ostankom. Posodo pa takoj operem z mlačno vodo, da ni prehud šok in takoj obrišem, da voda ne zmrzne v njej. POtem jo pa takoj nesem nazaj v zmrzovalnik, da gre čim hladnejša spat tja. Če delaš sladoled 1x vsake kvatre to niti ni tako važno, ampak če ga pa delaš vsak drugi dan ali pa včasih takoj naslednji dan, je pa precej pomembno, da je čim bolj hladna, sicer ne zmrzne dovolj...
Veri