Lep pozdrav.Rabil bi en dober recet
za liker iz borovnic.Zanima me preiskušen recepz.Imam borovnice nabrane v gozdu.
Za recept se naprej zahvaljujem in vas povabim na šilček.
Lp Miran
Muršič Miran
Lep pozdrav.Rabil bi en dober recet
za liker iz borovnic.Zanima me preiskušen recepz.Imam borovnice nabrane v gozdu.
Za recept se naprej zahvaljujem in vas povabim na šilček.
Lp Miran
Muršič Miran
6. avg 2005 20:08
Nadevam ( nekako in se vedno mučim v tej fazi ) borovnice po steklenicah, dodam sladkor in dolijem žganje. Spravim v omaro in vsake toliko pretresem. Povejte mi raje kako prepričate borovnice, da grejo v steklenico ? Lumpica
6. avg 2005 20:25
Podoben postopek kot Lumpica, s tem, da steklenice z borovnicami in sladkorjem (nadevano je lahko v plasteh) pustimo nekaj časa, da stoji oz. da se sladkor raztopi. Potem pa se dolije žganje, najboljše je domače. maychi
6. avg 2005 22:12
Maychi najboljše je ko gre proti koncu Lumpica
7. avg 2005 0:37
Pri nas smo borovnice vedno dajali na sladkor v kozarce s širokim vratom oz. brez njega, dvolitrske kozarce za vlaganje n. pr. . Šele kasneje smo vlivali v steklenice, ko je bila zadeva že nekaj časa na soncu in potem še dolito žganje. Dobro zadeva. LP riba-ribica
7. avg 2005 11:37
Pri nas tudi pustimo borovnice s sladkorjem na soncu, da se prepojijo in šele nato zalijemo z žganjem. Loni Makaroni
7. avg 2005 13:36
Kaj pa borovničevo vino? Lahko pošljem recept (sestavine črno vino, rum, sladkor, borovnice). Okus podoben kot teranov liker. Atina
7. avg 2005 18:29
Jaz borovnice v steklenico z ozkim grlom vsipam s pomočjo lijaka, enako potem sladkor. Mamamia mamamia
12. avg 2005 12:32
Jaz pa borovnice dam v večji kozarec z širokim vratom. Posujem jih s sladkorjem in prelijem z domačim sadjevcem. Pustim na soncu 4 tedne ali pa kar do konca poletja. Nato sladkor, limonino in pomarančno lupino, cimet in klinčke v vodi prevrem. Ohlajeno precedim in zmešam z borovnicami v šnopcu. Pustim na soncu vsaj še en dan da se borovnice prepojijo z dišavami, nato pa nalijem v stelenice in čakam na pravi trenutek ko lahko "testiramo". Zelo dober, sicer sladek "ženski" liker. Včasih pa v steklenice natresem samo borovnice in zalijem za dobrim žganjem in pustim na soncu čez poletje. Je tudi zelo dobro. Takega imajo moški rajši. 1 kg borovnic 1/2 l prekuhane vode 1 l slivovke ali dober domač sadjevec 1/2 do 3/4 kg sladkorja dišave pa še recept za borovničev liker z merlotom 2l merlota 2-3 dcl ruma 1 kg sladkorja 5 klinčkov limonina lupina 1 kg borovnice Merlot + sladkor + borovnice zavri, ohladi in dodaj rum. Nalij v steklenico in zapri. Sama ga še nisem delala, pila pa že tako , da vem da je dober. mahanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami