za nakup paprike in breskev? Vsako leto sproti imam problem, kdaj je tisti trenutek, ko so paprika in breskve najcenejše. A kaj veste, kdaj se začne sezona za ozimnico? Lani vem, da sem oboje vlagala 13. avgusta.
Kdaj je pravi čas
4. avg 2005 13:51
JAZ SEM BRESKVE VLAGALA VCERAJ, OCE MI JIH JE PRIPELJAL S PRIMORSKE. MISLIM DA JE ZDAJ RAVNO PRAVI CAS. KAKSNE SO BILE KAR PREVEC MEHKE. Maja Sporočilo je spremenil(a) Maja Z dne 04. avg 2005 13:52:21
4. avg 2005 14:03
po moje je pravi čas za breskve sredi avgusta, za papriko pa začetek septembra - običajno so cene takrat ugodne, pa kvaliteta je tudi na višku. Lisa
4. avg 2005 15:11
Eno vprašanje imam: rada bi vložila papriko, ampak ne v kis, pač pa v olje. Doslej še nisem našla recepta, ki bi vseboval samo olje. Če se da gobe vložiti v olje, se bo pa ja dalo tudi paprike?!
4. avg 2005 16:16
Maja, kako si vložila breskve? Lidija...
4. avg 2005 16:29
Katica, v olje se vlaga pečeno papriko - popečeš, olupiš, posoliš, posuješ s česnom in peteršiljem, zaliješ z oljem - in to je to. Lisa
4. avg 2005 19:53
Lidija, jaz sem breskve vlagala v soboto. Bolj trde sem skuhala v kompotu: na 6 litroiv vode sem dala 2 kg sladkorja, vanilijev strok in nekaj klinčkov, zavrela in dala notri narezane breskve, pustila, da je vrelo približno minuto in nato v tople kozarce. Vanilijev strok sem odstranila, klinčke pa kar pustila. Po nasvetu prijateljice sem v vsak kozarec dala eno koščico baje zaradi boljše arome. V drugo osladkano zavreto vodo pa breskve, nektarine in melone po nasvetu Klare izpred treh let tu v forumu. Je prav poseben okus - res dobro. Še vroče kozarce sem zaprla in jih pokrila z odejo, da so se počasi ohlajali. Mehke breskve sem zmlela v multipraktiku in skuhala v marmelado po že znanem receptu - na 1 kg breskev 1/2 kg diabetičnega sladkorja in Gelfix, kuhala cca 2-3 minute in v vroče kozarčke. Nekaj zmletih breskev sem zmešala s stepeno osladkano sladko smetano in v posodice ter v zamrzovalnik - odličen sladoled, ki je skoraj že izginil. Dušanka
5. avg 2005 22:03
Pri vlaganju v olje: se vlaga v hladno ali v vrelo olje? Danes sem v knjigi prebrala, da se na sestavine prilije hladno olje in nato se kozarce zapre. Ampak tako niso hermetično zaprti! Vsebino moraš potem kar hitro porabiti. Prosim, pomagajte mi, ker imam kar veliko paprik, ki jih ne morem na hitro porabiti, pa mi je škoda, da bi šle v nič.
9. avg 2005 11:23
Ali ste že vlagale(i) papriko letos? Kje ste jo kupili? Je kje zares ugodno?
9. avg 2005 19:53
Menda se splača kupiti papriko v septembru, ko ni več tako vroče(da ni paprika že enkrat kuhana, ko jo dobiš) in se paprika ne kvari več toliko pa tudi cene so ugodne...Tako pravijo lp juhicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Enostavna zelena juha
Domači prijatelj z orehi in čokolado