Limfedem nog

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

tema odprta - 2. avg 2005 12:19 | ogledi: 9.391 | odgovori: 8

Opažam, da si uspešn o pomagate med seboj. Imam problem, na katerega za sedaj nisem dobila uspešnega odgovora, pa vas prosim za pomoč. Imam limfedem nog, to je tisto zoprno otekanje okrog gležnjev in na narti zaradi limfnih žlez, ki je vse hujše v teh vročih dneh. Poizkusila sem z limfno drenažo, pa ni bilo nič boljše, prej slabše. Morda mi lahko svetujete, kako zmanjšati nadležne otekline. Za vsako pomoč najlepša hvala.

Dušanka

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

2. avg 2005 12:56

Ker opravljam sedeče delo (večino delovnega dela dneva presedim pred računalnikom), imam občasno otečena gležnja. Opazil sem, da, ko se več gibljem (hoja, tek, hoja v hribe), oteklina izgine. Mogoče bi vam tudi pomagalo več gibanja. Miroslav Vulović

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

2. avg 2005 14:15

Vsekakor pomaga veliko gibanja,najboljša je hoja! Marjetka cvetka

DUŠANKA  

2. avg 2005 16:45

Zelo prijazno od vaju, ampak žal ne gre - sem na vozičku in le po stanovanju nekako racam. Tudi telovadim s pregibanjem gležnjev, kadar se pač spomnim, a kaj, ko je to premalo. Sem upala, da ima kdo še kakšen drugačen predlog - kaj vem, morda tuširanje z mrzlo vodo ali ne vem kaj. Vse sem sicer že poizkusila, pa nič uspeha. UF... Dušanka

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

2. avg 2005 16:58

Draga Dušanka, morda se obrnete na naslednji forum, kjer bo najbž prej kak konkreten odgovor, drugače pa si jaz osebno - predvsem zaradi žil in težkih nog, izmenjuje tuširam s hladno in toplo vodo (meča), po novem pa uporabljam še gel od aloe vere - če je kaj efekta še težko rečem... Še link: http://med.over.net/phorum/list.php?f=115 Lep pozdrav, Maja

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

2. avg 2005 17:47

Valentin mi je letos prinesel masažno kad, ki je super - res pa je da imam samo boleče noge in ne otečenih. Mažem se pa z eno kostanjevo žavbo -VENORUTON ali nekaj podobnega. Lumpica

cukrcek  

član od: 21.7.2005

sporočila: 162

5. avg 2005 14:53

DUŠANKA..........zelo rada bi vam pomagala...........moja noga je trenutno kot lonec otekla.........hematom na mišici.........je pa čudno da je zdaj še druga okoli gležnja začela otekati....tudi jaz vse poizkušam da splahnejo otekline..........meni ni pomagalo..mogoče bo pa vam: - namakanje nog v morski soli............. - mrzli obkladki............vendar ne ledeni - obkladek z žganjem..........lahko pa tudi malo medu dodate - poviti noge v zeljnate liste..........v bolnici slišala in vse prisegajo na to - če imate slučajno še krče je zelo priporočljivo imeti pod nogami divji kostanj - masiranje z mentolovimi kremami..........kreme ki so pekoče........dobijo se v lekarni.imate ene ki grejejo, in druge ki hladijo....in kar vam bolj paše..............v vašem primeru torej hladilne - razgibavanje in krepitev mišic - do meje bolečine...ne sme boleti..........rahle vaje.......npr. preden greste spati počasi migajte s prsti.........krožite z gležnji..........(vse do bolečin) To bi bilo zaenkrat vse, kar se trenutno spomnim...........če bo še kaj bom sporočila............ Lep pozdrav in želim vam čim hitrejše okrevanje......... cukrček

Tulipa  

član od: 10.3.2004

sporočila: 95

5. avg 2005 20:04

Kar stisne me pri srčku,ko berem te vaše težave.Moja mama ima zelo podobne,pa kolikor vem,ni iz zdravstvene plati nič več "zdravil",kot jih opisuje cukrček.Res je zelo učinkovito zelje(listi).Tudi pri zvinih in raznih podobnih poškodbah delajo listi zelja čudeže. Kaj naj rečem,draga dekleta.Želim vam svežega vremena,da ne bo toliko otekanja nog,veliko lepih misli..... eno mojo vam napišem:Tok življenja »Vsak dan znova prihaja. Kot sončni vzhod prihaja, odhaja, kot sončni zahod. Kdo? se vpraša naključno čuječi te moje glasne misli. Pa mu tiho rečem: dan, vsak dan nov dan. Ki prinaša ljubezen, rojstva, srečo. Odnaša ljubezen, odnaša življenja, odnaša srečo. Tako enostavno to dela, dan za dnem, leto za letom, postalo je kolo, ki mu rečemo, tok življenja. Od tam, kjer enkrat pridemo, kot sonce, tudi zaidemo. Tako enostavno, a nam ne bo nikoli razumljivo. Pa vendar, tega kolesa ni moč ustaviti. Vrti se in vrti, kot sonce vzhaja in zahaja…………….začetek in hkrati konec nečesa, in ni je sile, ki bi to obrnila, razen mogoče………..novo kolo.« http://www.lamaj.com/slike/angel.jpg tulipa

DUŠANKA  

6. avg 2005 5:38

Cukrček, Tulipa - hvala lepa obema za spodbudne misli. Pa saj ni tako strašno, kot izgleda, le izredno nadležno. Vem sama, da ozdravitve ni, ampak če si lahko človek pomaga, zakaj ne? Saj ko ležem, na vse pozabim, ker ne občutim tistega zoprnega občutka v nogah, pa tudi zjutraj je vse drugače nekaj časa, vse huje pa proti večeru, seveda, ker so noge ves čas v visečem položaju. Zato tudi grem večkrat popoldne malo vodoravno, ker mi odleže. Ja, kar sprijazniti se je treba. Bom pa res poskusila z zeljem, z namakanjem v soljeni vodi sem že, pa... Obema lep vikend! Dušanka Dušanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti