1. avg 2005 22:56
Pri nas smo jo sušili. Na soncu. - Posmukane liste smo zložili na pladenj, pokrit s časopisnim papirjem. In na direktno sonce za nekaj dni, dokler se niso posušili. Potem pa v steklen kozarček. tjas
1. avg 2005 22:56
Pri nas smo jo sušili. Na soncu. - Posmukane liste smo zložili na pladenj, pokrit s časopisnim papirjem. In na direktno sonce za nekaj dni, dokler se niso posušili. Potem pa v steklen kozarček. tjas
2. avg 2005 7:08
Bazilika izgubi večino svojega čudovitega vonja in okusa pri sušenju.
2. avg 2005 11:54
kot pravi mimika - sušena bazilika je...en drek. (Čisto drugače kot npr. origano, ki je sušen boljši kot svež.) za zimo si jo jaz namrznem cele vrečke in sicer kar celo zelišče s steblom vred, pred uporabo nadrobiš iz vrečke kolikor pač rabiš. sicer pa cukrček, če ne veš točno kam z baziliko, si vzemi za osnovno vodilo paradižnik. ne samo svež z mocarelo ampak v vsako solato, prilogo in omako, kjer je paradižnik, gre tudi bazilika. Sicer se ujema tudi z ribami, dušeno zelenjavo (bučke, paprika, melancani...), uporablja pa jo tudi azijska kuhinja (tako ali tako izvira iz vzhodne indije)
5. avg 2005 14:59
MALAN sem si prebrala kam naj z njo...želela sem jo le imeti čim dlje časa........pa nisem vedela kako..........včeraj sem jo dala v olivno olje, kot so drugi napisali.............v bistvu se je šlo bolj zato.....a jo je potrebno presajati.............sem v hiši.............no zdaj itak je vseeno, ker sem jo že uporabila.................resnično poboljša okus...............škoda ker nisi prej napisala da se jo lahko da kar tako celo v vrečo. No bom vedela za drugič..........to bo kmalu........ Hvala na nasvetu....... LP cukrček
5. avg 2005 17:38
Pri nas pa baziliko enostavno sesekljamo in brez tlačenja vsujemo v kozarce z navojem in damo v zamrzovalnik. Ko jo pozimi rabiš, jo z žlico vzameš ven...in to je to. Enostavneje ne gre- brez pacanja po vrečkah, pa še malo prostora zavzame. Na ta način imam spravljen tudi peteršilj, drobnjak in koprc - en predal v zamrzovalni omari gre pač samo za te reči, ker sem malo "začimbno blazna". Lisa
5. avg 2005 21:45
Lisa, a v steklene kozarčke? A ne počijo v zmrzovalniku?
5. avg 2005 22:05
Ne, moja teta v njih zamrzne joto in vse ostale čorbe. Loni Makaroni
5. avg 2005 23:29
LISA..........a še kaj dodaš zraven...olje pa to................narežeš in spokaš v kozarce.............če sem dobro razumela........... cukrček
6. avg 2005 9:53
Ja, natančno tako - sesekljam, vsujem v kozarce, privijem pokrovček - in v zamrzovalnik. Potem pa lepo jemlješ ven po potrebi, brez vsakega pacanja po polivinil vrečkah..ipd. Okus pa je "ta pravi". Lisa
23. avg 2005 13:51
kar dosti idej za shranjevanje bazilike. zanima me, katera se obnese najbolj - tista v olju, tista v vrečki ali celo brez vsega v kozarcu? na kakšen način bazilika najbolj ohrani svojo aromo? kdo z izkušnjami? hvala, lp moja Sporočilo je spremenil(a) moja dne 23. avg 2005 13:52:30Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Rumove kocke