Lepo bi prosila za nasvet kakšno omako naj pripravim poleg pire krompirja in ocvrtih sojinih polpetov (tistih zamrznjenih iz trgovine).
Sploh ne vem kaj bi zraven pasalo.
Marjetica
Lepo bi prosila za nasvet kakšno omako naj pripravim poleg pire krompirja in ocvrtih sojinih polpetov (tistih zamrznjenih iz trgovine).
Sploh ne vem kaj bi zraven pasalo.
Marjetica
26. jul 2005 9:13
Je še zgodaj in prva stvar, ki mi pride na pamet, je špinača.. lp juhica
26. jul 2005 9:26
Pade mi na pamet porova omaka: Narezan in opran por pražimo na malo olja, solimo in popramo, zalijemo z malo suhega belega vina, ko alkohol izpari in por postane čisto mehak, prilijemo nekaj sladke smetane, še malo pokuhamo in ponudimo. Ali pa paradižnikova sekanica: Svež paradižnik damo za pol minute v vrelo vodo, potem ga olupimo, odstranimo semena in narežemo na kockice. V ponvi na malo olivnega olja pražimo narezan paradižnik, solimo, dodamo nekaj sesekljanih listov sveže bazilike in ponudimo. Miroslav Vulović
26. jul 2005 10:33
Omaka iz bučk in kisle smetane. Suzi
26. jul 2005 10:43
Kako pa se pripravi to omako? Marjetica
26. jul 2005 10:58
Ali pa kumarična omaka s kislo smetano. Kumare zrežeš na kolobarje. Drobno nasekljaš čebulo in česen ter popražiš na malo olja (olivno olje ali navadno), nato dodaš narezane kumare, pokuhaš, da se zmehčajo. Dodaš kislo smetano, malo jušne kocke (po želji), sol, poper in nasekljan sveži peteršilj. Če je omaka preveč redka jo lahko zgostiš z malo moke razžvrkljane v vodi. Poskusi. To omako vdeno pripravljam, kadar imamo na jedilniku mesne polpete in pire krompir. Marjana
26. jul 2005 11:33
Ali pa gobova: Na olju popražite drobno narezano čebulo, dodajte narezane jurčke (ali katere druge gobe), malo dušite, dodajte strt česen, malo rdeče sladke paprike, solite, poprajte. zalijte s sladko smetano in kuhajte še toliko da se zgosti. ANJA
26. jul 2005 12:18
Bučkina omaka-nimam ravno recepta malo improviziram. Na olju prepražiš malo čebulce in na kocke narezane bučke, dodaš malo začimb (poper,sol,bazilika) Zaliješ s sladko ali kislo smetano. Sem pa najdla v bazi še eno: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=246&besedečk Suzi
26. jul 2005 16:31
Poleti paradižnikova, pozimi grahova, pa boranija brez mesa, gorgonzola in smetana... lucija
26. jul 2005 21:06
ali pa hladna česnova - če si ljubitelj! Vzameš 1 kislo smetano, 4 trikotnike topljenega sira, 3 stroke česna in po okusu sol in poper - in vse zmečkaš in pomešaš z vilico! Lisa
27. jul 2005 7:45
Ali pa po starem "PRESNO ZELJE" Zdenka ZdenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pijana Kokoš
Polžki z mesnimi kroglicami