29. jan 2007 10:48
Pri nas pa pranje poteka takole:
O sortiranju perila so že predhodnice vse povedale, zato ne bom ponavljala.
Uporabljam prašek Frosch(za belo perilo prašek in taisti gel za pisano perilo), ki se ga dobi v Muellerju ali DM-u. Bojda je 95% razgradljiv, tako da naj bi manj obremenjevala okolje. Z njim sem tudi sicer zadovoljna, kar se učinkovitosti in vonja tiče.
Imam pa svoj način kar se mehčanja perila tiče. Ker imam majhne otroke, pa tudi sicer mi sami mehčalci niso vše. za moj okus imajo preagresiven vonj, poleg tega pa se iz perila v stroju mehčalec ne spere in imam nekakšen odpor do njih. Mislim, da so zelo agresivni do kože. Krasen mehčalec je namreč alkoholni kis, včasih dam vanj še nekaj kapljic eteričnega olja sivke (ki je primeren tudi za dojenčke) in ima celo antiseptični učinek.
Pri madežih pa je tako: sonce je naravno belilo!!! Otročke zavijam v bombaže pleničke in v stroju res ne gre ven ves "kakec", vam zagotavljam, da sonce odpravi vse madeže. Mislim, da je sonce uspelo pobeliti tudi tiste od sadja, ni vrag da bi deloval tudi na rumenih madežih, ki včasih ostanejo na ženskih hlačkah. Se pa strinjam, da na soncu ne smemo pustiti perila kakšne 3 dni :)
Da naredim malo reklame: večkrat uporabljam tudi bombažne vložke (ko sem doma) in imam zaradi tega manj ginekoloških težav...
Pozdrav, Ana
Ana Češnovar