Pralni prašek

tejka77  

član od: 27.2.2007

sporočila: 544

22. avg 2007 11:15

Moj starejši sin je treniral nogomet,slučajno sem bila enkrat v pralnici nogometnega kluba-tam je bil samo Merkatorjev pralni prašek. tejka77

mijam  

član od: 22.8.2007

sporočila: 108

22. avg 2007 12:50

postrv - koliko časa namakaš drese, nekaj ur ali nekaj dni? katjushka, ali ti tudi pustiš nekaj časa namazano z milom, ali namažeš in daš v stroj. Za vse, ki imate opravka z umazanimi dresi: Ali po vsakem treningu "poštimate" te drese (zdrgnete in pustite namočeno), ali takrat ko veste, da boste prale, se lotite tega mazanja in drgnjenja. Včasih ne vem, ali je bolje da se zadeva (blato, trava)posuši, pa potem namažem, ali je bolje da takoj namilim. Včasih se bojim, da frišno blato še bolj vtreš v dres. Kako prakticirate? LP! mijam

mijam  

član od: 22.8.2007

sporočila: 108

22. avg 2007 13:05

postrv - koliko časa namakaš drese, nekaj ur ali nekaj dni? katjushka, ali ti tudi pustiš nekaj časa namazano z milom, ali namažeš in daš v stroj. Za vse, ki imate opravka z umazanimi dresi: Ali po vsakem treningu "poštimate" te drese (zdrgnete in pustite namočeno), ali takrat ko veste, da boste prale, se lotite tega mazanja in drgnjenja. Včasih ne vem, ali je bolje da se zadeva (blato, trava)posuši, pa potem namažem, ali je bolje da takoj namilim. Včasih se bojim, da frišno blato še bolj vtreš v dres. Kako prakticirate? LP! mijam

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

22. avg 2007 14:35

Jaz madež fino namilim in pustim stati nekaj ur. Ponavadi ga kar vržem v pralni stroj in ga čez nekaj ur operem. Če so madeži sveži, se bodo sigurno dali bolje sčistiti kot stari in posušeni. LP katjushka

postrv  

član od: 27.7.2007

sporočila: 64

22. avg 2007 17:19

Tudi jaz madež namilim in ga pustim nekaj časa stati ( od ene ure do treh ur, včasih pa čez noč) Velikokrat operem "na roko", če pa ni časa pa v pralni stroj. LP postrv

sterkuš  

član od: 19.5.2007

sporočila: 103

22. avg 2007 19:39

Jaz zaprisegam na prašek Dash!Za pisano perilo uporabljam tekočega,za belo pa v prahu in nimam kaj rečt.Madeži pa itak ne grejo dol če ne pošpricaš s kaknim sredstvom za to,jaz osebno vanish. LP sterkuš

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

25. feb 2010 13:21

Pozdravljeni Drage gospodinje.Zanima me,kakšne imate izkušnje z pralnim sredstvom Duel v prahu za belo perilo?Duelov mehčalec zelo fajn diši,pa tud v perilu ostane.Najbolj mi diši rumen mehčalec Duel.Zdaj bi pa preiskusil,pralni prašek.In vas sprašujem za izkušnje,kako ste zadovoljne z njim? Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore. Lep sončen pozdrav Miele Miele

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

25. feb 2010 15:01

Pred časom je bil v reviji VIP objavljen test pralnih praškov in Duel ni bi dobro ocenjen. rdkapica

Trojka  

član od: 14.5.2009

sporočila: 49

25. feb 2010 18:45

Sama uporabljam Duel za belo perilo že kar nekaj časa in moram reč, da sem zadovoljna, perilo je lepo oprano, tako da ga zaenkrat ne zamenjam. Zraven pa sodi tudi obvezni rumen Duel mehčalec, ki lepo diši in vonj v perilu zelo dolgo ostane. Trojka

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

27. feb 2010 9:21

Moram rečt da je od rezultata opranega perila odvisno tudi to, kakšno vodo imamo. Pri nas imamo zelo trdo vodo in se mi zdi da prašek ne raztopi tako kot bi moralo. V glavnem sama sem dooolgo uporabljala Dash iz Milerja, sedaj imam Luno in mi je ful dobra. Že dolgo pa ne uporabljam več mehčalca in ga nadomestim z jabolčnim kisom. Rezultat: prej so majčke kar hitro zbledele-izgubile lesk barve, sedaj so tud zlo stare cunje ful lepo živahnih barv-resnično!! Aja pa diši lepo po svežem perilu-v bistvu se vonja le prašek in mi je ful všeč. Idejo za kis sem dobila tu na kulinariki... biba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti