Zivjo,
Kot že naslov pove,me zanima, kako se pripravijo cvetovi buč. Vem, da se cvrejo, vendar me zanima, kakšno maso uporabiti? Jih je možno tudi na kakšen drug način pripravit?
Hvala!
Martina
Martina Gajšek
Zivjo,
Kot že naslov pove,me zanima, kako se pripravijo cvetovi buč. Vem, da se cvrejo, vendar me zanima, kakšno maso uporabiti? Jih je možno tudi na kakšen drug način pripravit?
Hvala!
Martina
Martina Gajšek
21. jul 2005 11:57
Cvetovi buč so dobri panirani po dunajsko - moka, jajca, drobtine ali po pariško - samo moka in jajca ali pa v pivovsem testu - moka, jajca, kanček piva. Nekateri jih cvrejo v navadnem testu za palačinke. Možnosti je veliko! Nam so najboljši panirani po dunajsko. Pojemo vse cvetove, ki ne kažejo znakov, da se bo z njih razvila bučka. lp, burbonka
21. jul 2005 12:06
Hvala za hiter odgovor. Tako bodo še danes lahko na krožniku za kosilo! LP, Martina Gajšek
21. jul 2005 14:35
Pa poberi moške cvetove, ti so na dolgih pecelnih iz njih ni bučk. Ženski cvetovi imajo že v zasnovi okrogle bučke. martina
21. jul 2005 16:33
Nisem še poskusila, vendar sem po TV videla, da jih polnijo z šunko in sirom ter spečejo v pečici. Tudi polnjene z začinjeno skuto sem videla tako pripravljene. Najpreprosteje pa je, da jih narežeš na rezance in zmešaš z jajci. Dobra frtaja. Lumpica
21. jul 2005 17:16
V Italiji jih delajo cvrte v masi kot za palačinke, kot priloga k glavnim jedem. TjasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Bretonske palačinke