8. feb 2006 0:14
Pred tremi meseci smo (po dolgih letih mojega nasprotovanja) končno kupili pomivalni stroj.
Izbor: GORENJE GSI 6530E (podpiramo domačo blagovno znamko!!!) pri GA, čeprav je "Made in Germany" - v bistvu gre za lanski (?) BOSCH-ev model.
Pred nakupom sem imel velike pomisleke glede pomivalnih strojev, zato sem pred prvo uporabo umazano posodo še posebej skrbno izbral (primerno stari in zasušeni ostanki hrane) z namenom, da dokažem, da je ročno pomivanje še vedno najboljše.
Ampak kišta (+sol+prašek+bleščalec) je svoje delo zelo dobro opravila, pomita posoda pa je bila (proti mojim pričakovanjem) kot nova - brez kakršnihkoli lis in madežev.
Tudi po treh mesecih uporabe stroja je vsa posoda vedno lepo pomita, zato lahko ta (sicer dražji~cca 135.000 SIT) tip Gorenjevega pomivalca mirne duše kupite in mislim, da vas ne bo razočaral.
Montaža (vgradnja): v lastni režiji - z nekaj preklinjanja zaradi pomanjkljivega "montažnega" načrta:
1) pripadajoči montažni material (predvsem vijaki) bi bili na načrtu lahko bolje označeni (ker so si narisani vijaki dokaj podobni - realnost pa je drugo),
2) nogici za niveliranje stroja (delno) odvijte PREDEN ga potisnete pod pult (in NE POTEM), ker so dokaj zategnjene (prihranek preklinjanja + ponovnega izvleka izpod pulta),
3) vijaki za nastavitev kota (zaskočitve) odpiranja vrat - nimajo funkcije (ne deluje) dokler na vrata ne privijačite okrasne plošče (verjetno je dimenzionirano na težo okrasne plošče) - v trenutku montaže je bila plošča še pri mizarju v delu, jaz pa sem delal po montažnem načrtu (seveda brez plošče),
4) če je na načrtu napisano, da gre za načrt (v dvajsetih jezikih), bi bilo lahko napisano še v enaindvajsetem - slovenskem (poleg še nekaj skopih besed v posameznih korakih montaže),
pa saj znamo angleško.
Upam, da bo kaj od napisanega komu v pomoč.
REZIME: pralni stroji + hladilniki + sušilni stroji + pomivalni stroji = (kupite) GORENJE!
Lep pozdrav!
Zoran