22. sep 2001 18:21
Pozdrav
Joj prejoj, kaj ste naredili v času moje odsotnosti iz te teme? Tekmovanje z zvezdicami??? Jaz, ko to berem 10 dni po tem, ko ste pisali, se bi mi zdelo smešno, če ne bi bilo žalostno.
Kot prvo, čim več ljudi je na forumu, večja je zmeda. Na KulSlo se trudimo, da ustrežemo večini, ne moremo pa vsem. Torej, vedno bodo nekateri, ki jih motijo zvezdice in nekateri, ki jih ne. Zvezdice pomenijo AKTIVNOST NA FORUMU, ne pa kvaliteto? Kako lahko iz AKTIVNOSTi naredite tekmovalnost? Važna je kvaliteta, ne kvantiteta. Ni mi tudi jasno, zakaj tekmovalnost - saj ne dajemo nagrad, za tistega, ki bi dosegel 5 zvezdic?
Kar zadeva vnos receptov v bazo, bomo natančneje formulirali v prihodnje. Gre pa za to, da recepte DOBESEDNO NE PREPISUJETE iz revij. Samo to in nič več. Če ne veste, od koga ste dobili recept, verjetno ni več dobesedno vzet iz knjige.
In spodbujam to, da se recepti vnašajo v bazo na KulSlo, ne na forum. Na forumu bi lahko objavili le odgovor in vpisali link do recepta v bazi (copy/paste naslova v orodni vrstici). Naša baza je kraj za zbirko receptov, na forumu se izgubijo v množici, tudi pregledani niso. Pa še nekaj - kot je povedal že Bojan, bodo v bazi na voljo tudi komentarji o receptih, torej boste lahko uporabniki tudi ocenili in pokomentirali recept, dodali kakšen nasvet itd. Tega na forumu ni.
Zato: Dobre recepte, ki niso prepisani iz knjige, le pošiljajte v bazo. Sicer ne prepovedujem objavljanja tukaj, ampak kot vidim, forum postaja le še zakladnica receptov, ki bi bolje učinkovali v bazi. Zato vnašanje prevelikega števila receptov na forum odsvetujem. V končnem smislu bo baza receptov, ki jo imamo, propadla, če boste vsi pošiljali recept na forum.
Mišljeno je bilo, da forum nadomesti rubriko "drobni nasveti", ne rubriko "recepti". Toliko samo v razmislek. Upam, da ste se že vsi malce pomirili in gremo naprej s tem, kar naj bi KulSlo forum bil: forum o kulinariki.
Pozdrav
Jernej
Urednik kulinarične Slovenije