ZANIMA ME, KAKO BLANŠIRATE KORENČEK. LETOS MI JE NAMREČ ZELO OBRODIL IN BI GA RADA SPRAVILA V ZMRZOVALNIK.
HVALA IN LP
ZANIMA ME, KAKO BLANŠIRATE KORENČEK. LETOS MI JE NAMREČ ZELO OBRODIL IN BI GA RADA SPRAVILA V ZMRZOVALNIK.
HVALA IN LP
16. jul 2005 17:56
Narežem ga v poljubne oblike, kocke, trakove,... malo pokuham, ohladim, zložim v vrečke ali posodice in zamrznem. lp, burbonka
16. jul 2005 21:42
Jaz ga podobno blanširam, zmrznem pa ga na pladnjih in ko je zmrznjen, ga dam v vrečke - tako se mi ne zlepi v kepe in ga lažje jemljem ven kolikor ga rabim. Tjas
1. avg 2005 18:11
Jaz ga pa pred zmrzovanjem sploh ne blanširam. Samo ostrgam ga in spravim. Mamamia mamamia
1. avg 2005 18:22
Tudi jaz korenje samo nastrgam in zmrznem, po potrebi pa potem odlomim košček ali dva, saj ga v vrečko hranim tako, da je bolj na tanko. Upam, da me razumete. LP riba-ribica
1. avg 2005 20:32
Jaz korenje naribam in dam v male posodice (ali v polivinilaste vrečke) ter zamrznem. Pride zelo prav pri lazanjah, raznih omakah, za mešane solate ipd. Za v juho pač zmrznem celega LP Dušanka
2. avg 2005 7:23
Na majhne kocke narezanega za francosko solato, rižoto in omako bolognese. Na paličice (kot krompir za pomfrit) za prilogo. Blanširam ga od 3 do 5 minut, na hitro ohladim z mrzlo vodo in v skrinjo. Mimika
2. avg 2005 17:56
Jaz ga pa raje vložim za mineštre.........za v juho pa itak pripravim vrečke, ki vsebujejo vse za v juho in potem kar vrečke jemljem iz zamrzovalnika. Lumpica
3. avg 2005 14:27
Ajta! Jaz korenčka ne blanširam, niti ga ne dajem več v zmrzovalnik. Se mi zdi, da zgubi vso aromo. Zato ga že nekaj let sušim v sušilniku, potem pa ga shranim v steklenih kozarcih. LP limona limonaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki po bolonjsko
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)