21. jul 2005 8:51
Mc maya, ta melona je Honey dew melon ali po nemško Honig melone (medena melona). Do sedaj sem jo jedla samo v Nemčiiji, pri nas pa je še nisem zasledila.
21. jul 2005 8:51
Mc maya, ta melona je Honey dew melon ali po nemško Honig melone (medena melona). Do sedaj sem jo jedla samo v Nemčiiji, pri nas pa je še nisem zasledila.
21. jul 2005 9:50
Tejc, sem prekopirala: Avtor: mamamia Član od:9.11.2004, poslanih sporočil:603 Odgovor z dne - 02. jul 2005 12:08:31 Maline so dobre tudi v lubenici. Obrežeš jo, da lepo stoji, izdolbeš, narežeš na kocke, premešaš z malinami, sok lubenice prestrežeš in premešaš s penečim vinom (ali pa s z malo kakšnega sadnega soka, če gre za otroke) in z narezanim sadjem ter sokom napolniš votlo lubenico. Ki naj se pred postrežbo seveda nekaj ur hladi. Mamamia Lp, burbonka
21. jul 2005 10:40
Hvala Burbonka
1. avg 2005 18:06
Melona (dinja) je dobra tudi z marskinom. Odrežeš pokrov, malo izdolbeš, naliješ mraskino in pustiš nekaj ur v hladilniku. Tejc, na enem od forumov mora biti tisti recept z malinami in šampanjcem, vem, da sem ga poslala, preden sem šla na morje. Grem iskat pa ti pošljem na direktno pošto, OK? mamamia mamamia
1. avg 2005 18:08
Sem pozabila še eno idejo za liubenico: poleg izdolbenega mesa, narezanega na kocke, dodamo v lubenico še temno grozdje in zalijem s prestreženim sokom lubenice, zmešanim s prošekom. In meni se še tu cedijo sline, ker eno leto ne smem okusiti niti kaplje alkohola ( trebušna slinavka, ne kakšna absitenca zaradi alkoholizma...) Mamamia mamamia
14. avg 2005 13:07
Danes sem slišala recept za "melonin zavitek", če vas morda zanima: očiščeno melono narežeš na tanke rezine, primešaš 20 dag skute, kislo smetano, 2 jajci, vanilij sladkor in po okusu sladkor ter s tem namažeš listnato testo, premazano s stopljenim maslom. Zviješ, premažeš s stepenim jajcem, ki mu dodaš malo sladke smetane in pečeš v pomaščenem pekaču kot vse zavitke. Menda je izredno dobro in bo treba poizkusiti. LP Dušanka
14. avg 2005 14:47
Honig melone so se lani dobile v Leklercu. Letos jih še nisem videla. lp Vesna Vesna Milek ReckoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Bananin puding z vanilijevimi rogljički