29. jul 2005 8:06
Jaz sem naredila iz breskvovih koscick, pa je bilo prav super. Lp, Klavdija
29. jul 2005 8:06
Jaz sem naredila iz breskvovih koscick, pa je bilo prav super. Lp, Klavdija
29. jul 2005 8:12
marelične koščice so strupene !! P O Z O R ! ! ! Vsebujejo amigdalin iz katerega nastaja CIANOVODIKOVA KISLINA. Ravno poteka debata na www.med.over.net -PREHRANA HERMAN
29. jul 2005 9:59
Hetero, o tem je že lani tekla beseda. Stvari niso popolnoma jasne. Sicer pa od nečesa je treba umreti:) Nič ni narobe, če daste sveže marelične koščine. Jaz jih običajno malo posušim. Mimika
5. avg 2005 22:55
Dr. Susman je na Tv govoril, da si kupuje marelične pečke v tujini, ker so menda dobre za varovanje zdravja, pred rakom. Kolkor vem, je strokovnjak za prehrano, pa da bi se takole zmotil? frina
18. avg 2005 17:35
Mimika, Reca, ali kdorkoli je ta amaretto že delal - kakšno žganje uporabite? A je res treba dat za 1 mesec na sonce (ker zdaj skoraj ni sonca, ampak sam dež) ?? Pa še to me zanima, kako ga lahko še drugače uporabm razen za aperitive in koktajle, npr. v katera peciva ga lahko dam? Sem že brala o tem, da super paše v določena peciva, a se zdaj trenutno ne spomnim.... LP Zala Sporočilo je spremenil(a) _ZALA_ dne 18. avg 2005 17:37:57
18. avg 2005 19:36
Mislim da je bilo žganje iz hrušk. Jaz sem zadevo imela kar precej časa na soncu, mogoče še celo več kot en mesec. V peciva pa jaz dajem kar rum ali kirsch. Pri koktejlih pa jasno je tam kjer to veleva recept. lp Vesna Vesna Milek Recko
22. avg 2005 7:33
Jaz vedno uporabljam domači sadjevec, ki je iz večinskega deleža hrušk in majhnega deleža jabolk. Tudi če ni sonca, bo zadeva vredu. Postavi jo nekam v kuhinjo, kjer je bolj toplo. V pecivo dajem alkohol po trenutnem navdihu oziroma kar imam pri roki. mimikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom
Bananin puding z vanilijevimi rogljički