Mi zna morda kdo kaj več povedati o tomerlu? Vesela bi bila tudi recepta.
Hvala in pozdrav,
Beti.
Mi zna morda kdo kaj več povedati o tomerlu? Vesela bi bila tudi recepta.
Hvala in pozdrav,
Beti.
neznan uporabnik
27. avg 2001 7:41
Beti ali lahko napišete, kako zgleda ta štajerski tomerl Čez vikend sem pregledala ogromno receptov, vendar s tem imenom nisem našla ničesar. Lep pozdrav!neznan uporabnik
27. avg 2001 16:24
To je jed, ki je podobna gibanici. Ne vem pa, ali je sladka ali slana. Pripravljali so jo včasih na Štajerskem, predvsem ob praznikih. Že pred časom sem v neki knjigi o nacionalnih jedeh videla recept, vendar ne vem, ne v kateri niti sestavin se ne spomnim. Betineznan uporabnik
27. avg 2001 17:33
A Stajerski tomerl? 1l mleka, 40 dkg koruzne moke, sol, 2 zlici masti ali ocvirkov: Mleko zmesamo z moko, solimo, dodamo 2 zlici masti ali ocvirkov, zalijemo v pomasceni pekac za prst na debelo in specemo. Ponudimo toplo, kot prilogo k solati ali mesnim omakam. Tako pise v "Slovenske narodne jedi" Andreja Grum, Ljubljana 1983 Lep pozdrav vsem Henrineznan uporabnik
28. avg 2001 20:05
Henri, hvala, čeprav sem si to jed predstavljala nekoliko drugače. BetiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Domača vroča čokolada s smetano