kAKO LAHKO UPORABIM LISTNATO TESTO, KOT GLAVNO JED. PA BREZ MESA. RADA BI NAREDILA KAJ LAHKEGA IN SOČNEGA.NE SLADKEGA.
Listnato testo
11. jul 2005 17:02
nadevaj z različno zelenjavo (dušeno ali kuhano),lahko tudi s skutinim slanim nadevom, idej je veliko! Galja
11. jul 2005 22:18
Ja, lahko bi naredila kake vecje zepke ali trikotnike, polnjene z zelenjavnim nadevom, recimo z zacinjenimi dusenimi buckami ali melancani, premazala z jajcem in zapekla v pecici. Ali pa kake vrste spinacna pita, kot jih prodajajo po Grciji.Mislim da vsebujejo duseno in na grobo sekljano spinaco z muskatovim oresckom. Kot je predlagala Galja, lahko gres tudi na skutno - sirovo varianto ali pa skuto zmesas s kakim feta sirom, ce ti je vsec, da je bolj pikantno. LP
13. jul 2005 21:33
mogoče bodo teknile hrenovke zavite v listnato testo in zlato rumeno popečene ali v pečici ali pa na vrelem olju! Poskusi, meni je oboje všeč! bogdana
14. jul 2005 9:57
V bazi so recepti za: pito z blitvo, špinačne štruklje s sirovo omako, zelenjavne zvitke, čebulji zavitek - vse z listnatega testa. Mislim, da imam nekje tudi recept za grško špinačno pito, če te zanima, lahko poiščem. Lp, burbonka
14. jul 2005 10:20
Velikokrat ga kombinirajo z lososom (fileji, ne dimljeni ampak surovi, ki jih zrešeš na kocke in nadevaš na test, preliješ z jajčno zmesjo in daš vse skup pečt) ali pa morskimi sadeži (to je zanesljivo dobro:) Francoska kuhinja uporablja veliko tega - če imaš kako tako knjigo doma, poglej, je lahko ful lepo! Lahko ga tudi narežeš an trakove in jih kot mrežo polagaš na katerikoli narastek (zelenjavni, mesni, z makaroni,...) Veri
14. jul 2005 13:49
Mi pa večkrat pripravimo picete, ki jih najdeš v bazi, tudi za kašne fešte. Jih ne morejo prehvalit! KATJA Sporočilo je spremenil(a) katica dne 14. jul 2005 13:49:35Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pijana Kokoš
Rezanci Barilla s slanino in gobami