Pravzaprav ponavljam Spelino vprasanje (19/8): kako se pripravljajo zelene olive v slanici
Verjetno vas je bilo kar dosti na dopustih, tako kot jaz, razen "dezurnih", in odgovora se ni bilo?
Pozdrav vsem
Henri
Pravzaprav ponavljam Spelino vprasanje (19/8): kako se pripravljajo zelene olive v slanici
Verjetno vas je bilo kar dosti na dopustih, tako kot jaz, razen "dezurnih", in odgovora se ni bilo?
Pozdrav vsem
Henri
neznan uporabnik
23. avg 2001 17:53
Pozdrav vam in, kot izgleda, tudi Špeli ter tole o zelenih olivah: Vsako olivo udarita s tolkačem da poči meso. V posodi jih zalijta s svežo hladno vodo, ki jo deset dni vsak dan menjajta, da izgube olive grenkobo. Enajsti dan jih , v posodi kjer jih bosta shranila, zalijta s prekuhano slanico in posodo dobro zavežita. Tako pripravljene lahko uporabita že čez osem dni, vendar čim dlje stojijo, okusnejše so. Tako so jih pripravljali moji prijatelji v Barkovljah. Pa lep pozdrav vsem! Riko Ri PoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Veganski narezek z nachosi
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom