13. jul 2005 9:15
Jaz pa vlagam stročji fižol tako, da ga prvo skupam v vodi kateri dodam 1-2 žlici soli na pribli. 2 kg fižola, vode pa nalijem da je fižol pokrit. Potem posebej skuham v razmerju 1:4 kisa za vlaganje in vode dodam 3 žlice sladkorja in še eno žlico soli. Kuhan fižol polnim v kozarce in zalivam z vročo tekočino. Kozarce dobro zaprem in jih obrnem okrog ter položim na deko. Pasteriliziram pa ne zato, ker je oboje zelo vroče kot fižol tako tudi tekočina. Po tej recepturi mi ratajo že dve leti in ni preveč kisel, je pa res, da takrat ko pripravljam solato ne kisam več. Sem pa zdaj tudi delala paketke iz graha, stročjega fižola in korenčka. Vse skupaj sem podušila do srednje mehkega in ohlajeno spakirala v vrečke za v skrinjo. Take paketke uporabljam takrat ko želim recimo polivko za testenine popestrit z malo zelenjave, to zmes dodam k mletemu mesu recimo. Sem pa nekaj korenčka na začetku naribala, da je spustil malo barve, da ni tak bledo. Popražila sem na olju, dodala pa nisem nič soli. Clek