Ker obožujem sladice s skuto, me zanima kako pripraviti čim bolj rahlo in sočno skuto kot nadev za npr. sirov zavitek ali razne pite in podobno.
Lep pozdrav :)
pingo
Ker obožujem sladice s skuto, me zanima kako pripraviti čim bolj rahlo in sočno skuto kot nadev za npr. sirov zavitek ali razne pite in podobno.
Lep pozdrav :)
pingo
4. jul 2005 19:37
Jaz ji vedno dodam na pol kile dva jajca in celo kislo smetano. biba
5. jul 2005 19:46
ce si iz ljubljane svetujem da skocis v leclerc in ski kupis francoski svezi sir / fromage blanc ali franage frais, ki je francoska skuta, zelo rahla ze sama po sebi, odlicna za sladice in tudi sama... cellnet
7. jul 2005 11:32
Pingo, krasno rahlo skuto narediš, če vanj zamešaš seveda kislo smetano, rumenjake in na koncu počasi trd sneg iz beljakov.Nedavno tega sem naredila jabolčno pito, ki sem jo po vrhu obogatila s tako skuto. Bila je res zelo sočna. Njam - njam. Veselo na delo in lp oliva
7. jul 2005 11:41
1/2 kg skute pretlačiš z vilico, dodaš sladkor, 1 kislo smetano, 2-3 rumenjaka in narahlo umešaš sneg 2-3 beljakov. Moj recept za skutino pito: ½ kg skute, 10 dag sladkorja, 1 kisla smetana, 2 žlici moke, 2 žlici griza, sneg 3 beljakov, 1 vanilin sladkor, naribana limonina lupinica, rozine namočene v rumu Pozdravček!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pistacijeve rolice
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako