3. jul 2005 16:17
Hvala vsem za prijazne besede in nasvete. Zdravila zoper zvišane trigliceride bom morala jemati za vselej, to so mi že povedali. Holesterol sem namreč v minulih nekaj letih uspela spraviti na noralno mejo, kljub temu, da imam slabega (LDL) zmeraj preveč, trigliceridov pa v petih letih, kar sem imela povišan holesterol, nikakor nisem uspela spraviti na normalno mejo. Ker so preiskave pokazale, da so pri meni prav trigliceridi botrovali vnetju (in delnemu razpadu) slinavke, se moram zdaj držati diete, ki preprečuje dodatno nastajanje trigliceridov, ob zdraviliih seveda. Počasi se že navajam na sadje (danes sem pojedla prvo jabolko in ni bilo težav), kmalu bom začela s svežo solato, saj so me opozorili, naj to uvedem postopoma. Tako je bila danes na sporedu le juhica s telečjim mesom, krompirjem in korenčkom, z malo svežega zelenega peteršilja je bila prav okusna. Pa leibnitz dietni keks za povrh in je šlo. Vmes pa čaj proti maščobam v krvi, kakšna žlica kompota in "zluftan" Donat, pa gre. Premik v glavi sem že dosegla in to je najbolj pomembno. Hvala še enkrat vsem za vzpodbudne besede, Mamamia mamamia