Ima kdo recept za jogurtov sladoled, po možnosti s sadjem.
Lp, Nataša
Ima kdo recept za jogurtov sladoled, po možnosti s sadjem.
Lp, Nataša
1. jul 2005 14:03
O sladoledih smo na veliko diskutirali lansko poletje. Mislim, da je ena svetovala, da enostavno zamrzneš poljubno sadje, ga daš v multipraktik, dodaš jogurt in zmiksaš. Jaz imam aparat in ga delam v njem, največkrat borovničevega. Loni Makaroni
1. jul 2005 14:48
NISEM ŠE SPROBALA! (ker še nimam mašince za sladoled) breskov zmrznjeni jogurt 1/2 cup sugar 1 teaspoon gelatin 1/8 teaspoon nutmeg 1/2 cup milk 2 tablespoons corn syrup 1 1/2 pound peaches, peeled & quartered 1 cup plain yogurt 1/2 teaspoon vanilla Combine the first 3 ingredients in a saucepan. Stir in milk; let stand 1 minute. Place over low heat; cook 5 minutes or until the gelatin dissolves, stirring constantly. Remove from heat; stir in the corn syrup. Let the mixture cool completely. In a food processor add the peaches and process until smooth; scraping the sides of the processor bowl occasionally. Combine the peach purée, gelatin mixture, yogurt, and vanilla in a large bowl; stir well. Cover and chill 8 hours. Pour mixture into a ice cream machine and freeze according to manufacturer"s instructions. raspberry frozen yogurt 3 cups raspberries 2/3 cup sugar 1 tablespoon cornstarch 1 cup milk 1/4 cup corn syrup 1 cup plain yogurt In food processor purée the raspberries for about 1 minute or until smooth. Strain and discard seeds. Set aside. Combine the sugar and cornstarch in a small saucepan. Add the milk and bring to a boil. Cook 1 minute, stirring constantly. Remove from the heat. Stir in raspberry purée and corn syrup. Let the mixture cool completely. Combine the raspberry mixture and yogurt in a bowl; stir well. Cover and chill 8 hours. Pour raspberry mixture into a ice cream machine. Freeze according to manufacturer"s instructions. Veri
1. jul 2005 15:34
Sem ravno v zadnjem casu kupila masinco za sladoled, tako, da preizkusam veliko novih receptov . Jogurtov sladoled z breskvami ( iz knjizice 50 idej- Ledene sladice) 400 g polnomastnega jogurta 400 g svezih breskev ali 300 g iz kompota (lahko drugo sadje, meni je super z visnjami) 2 dl mleka 180 g sladkorja v prahu (lahko manj) 1,5 dl smetane sok limone po zelji: 80 g kandiranega sadja Sadje zmiksamo in dodamo limonin sok. V kozici segrevamo mleko, jogurt in smetano. Pri 85˙C dodamo sladkor in odstavimo. Vmesamo breskovo kaso in kandirano sadje in popolnoma ohladimo. Nadevamo v strojcek za sladoled za 40 min ali damo v zmrzovalnik (veckrat premesamo). Jogurtov sladoled z marelicami in kardamonom (iz knjige Ice Cream!) - malce indijski priokus 500 g svezih marelic 200 g sladkorja 200 ml vode 3 kardamonove stroke -strte (ce vam kardamon ni vsec, to preprosto izpustite) sok 1 pomarance 400 ml grskega jogurta (ali drugega gostega polnomastnega jogurta) Zmesatej zmiksane ali sesekljane marelice, sladkor, vodo, kardamon in pomarancni sok. Zavrete in malo dusite (8- 10 min). Odstranite kardamon in ohladite. Mesanici dodajte jogurt. Nadevajte v strojcek za sladoled ali v zmrzovalnik (veckrat premesajte). Lepe poletne pozdrave (kljub jesenskemu dnevu)! Janja
4. jul 2005 16:02
V strojček dam kar sadni jogurt. Po potrebi dodam sladkor, lahko malo mleka ali smetane. To je najhitrejši sladoled, kar ga je. Imam pa strojček s hladilnikom. Suzana
5. jul 2005 10:10
Suzana, kje si kupila ta strojček in kateri je (znamka, volumen) Veri
5. jul 2005 12:41
Veri, meni je tisti, ki sam zmrzuje tudi že nekaj časa v mislih. Na forumu prehrana so se dekleta enkrat o tem pogovarjala. Babi je napisala, da ga je v Italiji najbolje kupiti izven sezone, ker jim cene padejo oz. jih znižajo. LP
5. jul 2005 18:21
Liljana, hvala za informacije - to je zelo koristno vedet... A veš mogoče KJE v It. so take štacunce? mam očeta na morju doma, pa mi ni problem skočit tja kako soboto, samo moram vedet, kam... ojej, potem bo pa treba malo počakat, a ne? Sicer bi v tem dežju lahko uvedli kake popuste, a ne?;) Sem malo gledala po amazonu, koliko so kaki taki aparatki: Simacov oz. Lello (očitno združeni firmi) je 200 $, torej 40.000 sit, DeLonghi pa 175 $, torej 35.000 sit. No, to so najcenejši taki modeli, navzgor seveda ni omejitev, tudi po 600$, pa še več, 1200,...:) Samo en kupit EvroPro, nad tem so se vsi pritoževali - ni delal... Veri
5. jul 2005 20:12
Big-Bang ima reklamo v svojem akcijskem letaku. Znamke se sicer ne spomnim, strojček je s hladilnikom, stane pa 4.990,00 SIT. Se pa na te strojčke čisto nič ne spoznam, tako da ne vem, na kaj bi morala biti pozorna. V kratkem ga nameravam kupiti, kaj svetujete?
5. jul 2005 21:09
Veri, tukaj so govorile o aparatih za sladoled: <http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=52447&> <http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=51370&> Samo še v Trst bo treba, pa evre sabo vzet. LP
6. jul 2005 9:49
Lijana, hvala, na med.over netu se nekak ne znajdem, res pa nisem dostikrat probala - že tole ej čisto dovolj;) Hehe, sporoči mi, ko boš šla v Trst, lahko skupaj lutamo;) VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Polpetki iz melancan