V vrtu so se mi nasleli neprijetni obiskovalci. Ker jih je veliko, mi bodo za hec požrli ves pridelek, glede na to, da imam mini vrt. Kaj storiti?
Vsem že vnaprej hvala.
V vrtu so se mi nasleli neprijetni obiskovalci. Ker jih je veliko, mi bodo za hec požrli ves pridelek, glede na to, da imam mini vrt. Kaj storiti?
Vsem že vnaprej hvala.
1. jul 2005 5:23
santina, v Konradovem katalogu sem kupila ene tulce, na baterije, ki se zabijejo v zemljo, vibrirajo in odganjajo take nadležneže kot so krti, voluharji itd... sicer stane cca. 7000,00 sit, ampak se splača. LP! Galja
1. jul 2005 7:27
Zdravo! Kupiš lahko "hrano" zanje. Podobna je tisti za polže, samo malo debelejša. Potreseš po prekopani zemlji in požeruhi jo pojejo. Je zelo učinkovita. LP Tina
1. jul 2005 12:08
Mi jih na srečo nimamo, sosedom pa jih je polovila naša (malo švrk- švrk) mačka. Suzi
1. jul 2005 12:20
SUZANAZ a vašo švrk-švrk mačko tudi izposojate? Pri nas je bramorjev na pretek,ves čas jim nastavljam tista modra zrna,pa ni prav velikega učinka. jesen
1. jul 2005 14:09
Lahko ti jo posodim, ampak na vašem vrtu ne bo nič več živega. Samo še lazarje imamo, ker je enega enkrat "prežvečila" in smo ji ga komaj spravili iz ust in dalke dol.(ogabno) Tudi psov ni več na naše dvorišče, če se kakšen prikaže (nevednež) samo cvilujoče oddivja domov. Predvidevamo, da naša Tigi misli da je pes. Suzi
1. jul 2005 14:44
Tudi pri nas smo imeli tako "nevarno" mačko, ki je pregnala vse živo. Bramorji so se nam šetali po dnevni sobi, ko nam jih je prinesla pokazat. Pa prestrašene miši... Psi so pa po ovinkih hodili mimo naše hiše. Mačke že nekaj let ni več, bramorji pa še zdaj ne upajo na naš vrt. Takšno mačko se res splača izposodit. burbonka
1. jul 2005 21:39
Naš maček je pasme Slovenska bojna mačka. Najbrž je iz iste pasme kot prej navdeni. Je velik lovec na perjad in druge toplokrvne živali, bramor ga pa samo "zanima". Mi smo dal v zemljo lončke, juogurtove in jih vkopali do roba. Bramorji so na spehodu padli v past in niso mogli ven. Pomagali smo jim ljudje, kako, pa presodite. Pri nas je pregovor, da kdor ubije bramorja, si zasluži velik kos potice, To kaže, koliko škode naredi. Strupi imajo navadno karenco, je pa tudi nekrijetno jest en korenček, ki je zrasel iz opelemenitene zemlje. LP frinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Sladki greh