Boza

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

tema odprta - 27. jun 2005 18:11 | ogledi: 2.273 | odgovori: 4

Slišala sem, da v Makedoniji pijejo osvežilno pijačo, ki ji pravijo boza. Strežejo jo ponavadi v slaščičarnah. Je tako gosta kot naprimer gosti sok, posebnega (?) okusa, osnovne sestavine pa naj bi bile voda, moka in sladkor. Ali jo je že kdo pil? Zanima me tudi recept...

mandarinca

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

28. jun 2005 23:14

Najdeno na internetu, na http://www.business-with-turkey.com/tourist-guide Turkish drink Boza Boza The boza is a typical Turkish drink made by triturated chickpea, some cinnamon and sugar. This drink is creamy, yellowish color and usually drank in winter. In summer it is almost impossible to find boza. Boza is sold by street sellers in the winter nights. The salespersons walk through the streets screaming boooozaaaa. Boza sale is a tradition in Turkey. Boza is drunk separately and you should not drink it during your meal. sara

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

29. jun 2005 8:24

Lep pozdrav! Jaz sem že poskusila bozo; čeprav mi je makedonska hrana zelo pri srcu, mi ta pijača prav nič ni všeč. Nasploh mi njihove sladice niso všeč. Za moj okus so presladke, pa premalo kremaste in čokoladne. Boza se baje dela iz koruzne moke, nisem prepričana, vendar lahko dobim recept. m.m.

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

29. jun 2005 10:53

Ojla! Punce, triturated chickpea je zmleta čičerka. Pa na zdravje! Harmonija

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

29. jun 2005 18:41

M.m., res prosim za recept, če se da. Vnaprej hvala! mandarinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti