Zivjo
Kje se lahko pri nas kupi glinena peka, oziroma po slovensko "Crepnja"? Za vse odgovore se vam v naprej zahvaljujem.
LP
omarko
Zivjo
Kje se lahko pri nas kupi glinena peka, oziroma po slovensko "Crepnja"? Za vse odgovore se vam v naprej zahvaljujem.
LP
omarko
23. jun 2005 21:58
Se nisem slisala za kaj takega.Ali naj bi bil to pekac?? marmeladka
24. jun 2005 9:45
vsak lončar ti jo bo naredil. Povej, od kod si, pa ti lahko povem, če za katerega vem v okolici. Veri
24. jun 2005 12:19
Gospa Veri Hvala za odgovor, sicer pa sem iz Ljubljane. LP Marko omarko
24. jun 2005 13:04
V Ljubljani je kipar Božo, ki pa ima tudi več kolovratov in dela tudi lončarske izdelke na Gornjem trgu, potem je pa še ena lončarka Mojca Žalik, za to pa se en spomnim točno, kje je, je pa v Ljubljani (v obrtni zbornici bodo vedeli). Pa še ena, ki ima lončarstvo Piskrček (vprašajte na Waldorfski šoli). Za druge ne vem, gotovo pa je še kakšen. Vprašajte, kako je treba impregnirat pekač oz. če ga je sploh treba. Veliko dobre peke z novo peko:) Veri
27. jun 2005 23:17
OMarko, če iščete Igorja Bahorja, lončarja , ga najdete v Topolšici, zelo blizu hotela.Dobrodošli v dolini meseca.LP frina
27. jun 2005 23:17
OMarko, če iščete Igorja Bahorja, lončarja , ga najdete v Topolšici, zelo blizu hotela.Dobrodošli v dolini meseca.LP frina
28. jun 2005 8:10
Veri, si prepričana da Mojca Žalik še opravlja lončarsko dejavnost? V obrtnem registru je neaktivna že od leta 1996. Marija
28. jun 2005 9:39
Lani vem, da je imela svoje izdelke razstavljene v izložbi obrtne zbornice - tam, zraven stare cerkve. Lahko pa da je bilo samo kot razstava, ne vem... Veri
17. avg 2005 14:44
Črepnja ni glinena posoda ! Zato črepnje ne delajo lončarji. Črepnja je iz litega železa. Izdelujejo jo na Hrvaškem (http://limarija-sebastijan.hr/). Povprašaj kam v Slovenijo jih izvažajo. V Kopru jih prodajajo, zato, verjetno še kje drugje. LP BUMER Sporočilo je spremenil(a) BUMER dne 17. avg 2005 14:46:19Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači sladoled za vroče poletje
Fini mini Bamboloni