22. jun 2005 9:41
hmm... raznorazne enolončnice, paradižnikova omaka za testenine, zelenjavne kitajske zadeve (stir fry), lahko tudi z mesom, golaž,... vse kar ima kolikor toliko omake zraven, se da lepo zamrznit. Ideje, kaj vse se da zmrznit lahko dobiš tudi v samopostrežni, kjer majo zmrznjena ali delno pripravljena živila - in potem tisto pač narediš sama: njoke, torteline, če se ti da - domači so ful boljši:), žlikrofe, paprikaš,...
Sicer se mi zdi super za na morje žar! Sploh kak međšan: meso in zelenjava - zelenjavni ražnjiči so v bazi in so njami! Jaz na koncu čeznje položim še kako rezino sira, ki se ne stopi tako hitro (tistega okroglega od Merkatorja - Zdravo življenje, recimo), sicer bi vse steklo.
Sicer so pa tu še vedno palačinke, šmarni, grisek in čokolino, če je res kriza oz. se nikomur nič ne da:)...
Midva sicer ravno na morju na veliko uživava ob kuhanju in delava dol tudi torte v kakih okroglih piskrih ob raznoraznih nemogočih urah (je tok fino, ko ni treba zjutraj zgodaj vstat - sva bolj nočna ptička:), pa tortilje, kaše, ma res svašta, res pa je, da je treba večino stvari sabo prnest, ker se tam ne dobi ravno ne vem kaj:) skratka da se vse, če se malo znajdeš:) Letos nameravam nest dol pekač za muffine, ker sem za tu kupila silikonskega:)
Veri