Jezikovne počitnice

tanjatominec  

član od: 8.10.2001

sporočila: 149

tema odprta - 14. jun 2005 7:53 | ogledi: 2.286 | odgovori: 9

Tema ni ravno primerna, pa me vseeno zanimajo vaše izkušnje. Svojo 13 letno hčer, bi rada ob zaključku počitnic vpisala v kakšen jezikovni tečaj angleščine. Na spletu sem dobila, kar nekaj ponudb, a cene so zelo visoke 92.000,00 SIT in naprej(tečaji v Sloveniji).

Ali je vredno toliko plačati, ali veste za cenejše tečaje?

tanja tominec

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

14. jun 2005 8:09

Vredno je zagotovo, le izberi tako jezikovno šolo, ki ima dobre reference. Lahko vprašaš za nasvet učiteljico angleščine tvoje tamale. Iz svojih izkušenj z različnimi vrstami tečajev ti pa svetujem, naj skupina tečajnikov ne bo prevelika, glede na to, da so počitnice, pa ji ne izberi ravno intenzivnega tečaja (razen če si ga želi seveda!). Lahko povprašaš tudi znance, če je kateri že obiskoval kako jezikovno šolo, da ti jo priporoči. Za LJ lahko povem, da mi jih je že kar nekaj svetovalo Berlitz in CTJ. Kot osnovnošolka in srednješolka sem pa obiskovala vse živo tečajev, od domačih do tujih, počitniških v Sloveniji, v tujini,.... in vedno je bilo OK - sem imela še počitnice skupaj s tečajem. In ceni navkljub sem res ogromno odnesla, pa tudi cena, če jo greš preračunat na uro, je običajno podobna tarifi kakega inštruktorja, če prišteješ še literaturo. Lp in srečno pri izbiri, Tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 14. jun 2005 08:11:38

Smukvica  

član od: 23.12.2004

sporočila: 20

14. jun 2005 8:17

Se strinjam s Tjas. Udeležila sem se tečaja v tujini in mi je tekšen tečaj zelo koristil - še posebno za nemščino, ko sem se končno osvobodila predsodka in začela govorit, čeprav ni vse pravilno. Po mojem je pomembno tudi to, da na tečajo ni preveč Slovencev, da bo res morala govoriti angleško. Je pa res, da tovrstni tečaji niti slučajo niso poceni. LP, Smukvica

lejčy  

član od: 18.3.2004

sporočila: 95

14. jun 2005 15:42

Moja dva otroka pa sta lansko leto obiskovala tečaj angl.jezika v jezikovni šoli DUDE v Domžalah. Bila sta zelo zadovoljna, čeprav na tečaju, ki je trajal pet dni nista ne vem koliko znanja pridobila, ampak je bila dobra popestritev počitnic. Tečaj je potekal v centru Dude od 9.-15. ure, vsak dan pa so imeli kakšno posebnost; obiskali so Arboretum v Volčjem potoku, obisk živalskega vrta, piknik v naravi, .. Cena je bila 30.000, všteto je bilo kosilo vsak dan, vstopnino pa prevoz pa je bilo potrebno doplačati. Če pa bi hotela pridobiti več znanja je vsekakor bolje tečaj v tujini. Moja sestra je bila že nekaj časa nazaj na takem tečaju v Angliji s Kompasom, od takrat naprej je bila še bolj navdušena nad angleščino, tako, da je tudi doštudirala angl. in nemški jezik na Filozofski fakulteti. Lejčy

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

14. jun 2005 15:45

Naš je lani bil na Rakitni z Berlitzem. Je drago, se pa potrudijo in so otroci res 100% zaposleni - pa ne samo z poukom. Naš je bil zadovoljen in je glede govora kar lepo pridobil - pri pisanju pa ima težave ( žal še v slovenščini......) tako da..... Letos gre v Kranjsko goro. Smo se pa tudi pozimi udeležili nekaj sobotnih uric po programu " fun kids ", ki pa je bolj igra - šlo pa je predvsem za " navajanje " mlajšega ( 6 let ) na angleščino. Tudi prek Berlitza. Lumpica

planika  

član od: 30.6.2005

sporočila: 19

22. jul 2005 14:59

In kako se učiti oz. naučiti vsaj malo angleščine, če si dobil pomanjkljivo osnovo pred 35 leti. Obstaja samo velika želja. Imate kakšne izkušnje, nasvet. Hvala in lep dan. planika

burbonka  

član od: 15.5.2005

sporočila: 402

22. jul 2005 15:12

Začetni tečaj (+ nadaljevalni tečaj ...) angleščine. Osnove, čeprav izpred 35 let bodo dobrodošle. Nič ni tako pozabljeno, kot se zdi ... Lp burbonka

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

22. jul 2005 15:43

Z voljo in željo bo garant šlo. Tako se je moja teta vpisala na italijanščino. In je bila zadovoljna. Pomembno je le, da izberete pravo šolo, kjer ne boste imeli za "sošolce" same srednješolce. Na mojem prvem tečaju francoščine smo bili zelo mešana skupina kar se tiče želja, interesov in razlogov, zakaj smo se vpisali na tečaj. Delo je šlo slabo in tudi odnesla nisem veliko. Lp, Tjas

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

22. jul 2005 16:40

Tanja, da pristavim se nekaj iz svojih izkusenj. Tecaji pac stanejo, mislim, da je tu cena bolj postranska stvari (seveda pa "drag tecaj" sploh ni nujno "dober tecaj"). V nobenem tecaju pa te nic ne naucijo, ampak se naucis sam, se pravi, da moras imeti dobro motivacijo in se posteno potruditi. Zato se najprej temeljito pogovori s hcerko - ali je tecaj resnicno njena zelja in ali je pripravljena tudi resno delati? Ce je, potem nic ne oklevaj. Ce pa gre bolj za druzbo in je razlog pac ta, da hodijo tudi sosolke ali njena najboljsa prijateljica, potem pa raje prihrani svoje novce in jih investiraj v hcerino jezikovno izobrazevanje cez par let, ko bo sama pripravljena. Saj so tudi "navadne" pocitnice lahko lepe. Lep pozdrav! Sonja

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

22. jul 2005 17:19

Planika, pojdi v tujino na počitnice in se boš največ naučila. Sem ( imam ) enak problem kot ti in smo šli na počitnice v Grčijo - po dveh pivih sem se znala vse zmenit. Možgani so bili na off in je pač govorila podzavest. Saj znamo, samo če ne govoriš.....misliš da ne znaš Lumpica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti