9. okt 2005 0:08
Dobila sem pinjole, pa sem imela namen narediti pesto. Prosim, povejte, ali je močno narobe, če jutri na OH dan jem široke rezance s pestom (notri naj bi bil ovčji sir!!!) za kosilo (aha, ravno vidim, da je to že danes!!)? Dušanka
9. okt 2005 0:08
Dobila sem pinjole, pa sem imela namen narediti pesto. Prosim, povejte, ali je močno narobe, če jutri na OH dan jem široke rezance s pestom (notri naj bi bil ovčji sir!!!) za kosilo (aha, ravno vidim, da je to že danes!!)? Dušanka
9. okt 2005 5:35
DOBRO JUTRO!! Dušanka kako pozno greš spat!!Za pinjole ti ne znam svetovati,to se moraš sama odločit.Verjetno ne bi bil takšen greh!!Kaj pa zvečer, ko se sladkaš?? Lanes ti bi morala več počivat.Tako pa si še kar obremenjena s službo.Me ženske se premal pazimo, saj sem jaz tudi takšna.Poznejših letih pa vse kasiraš.Svetujem ti,pij veliko ursi čaja. Z kg bodi kar zadovoljna, samo, da gor ne gredo.Uživaj pri sadju oz.zelenjavni juhi!! Danes so pa testenine pri meni.Kaj pa druge boste uživale?? Preživite dan čim lepše!! Čao,čao helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 09. okt 2005 05:39:11
9. okt 2005 5:47
Dobro jutro Helena 45 in vse ostale! Sem pač v pokoju in ni problem - enkrat pozno spat, drugič zgodaj vstat, če pa je kriza, tudi kako popoldne za kako urico zalegnem, mi vsaj koristi za moje noge, da so malo vodoravno, potem pa čaram ponoči. Sedaj čakam, da mi še druge izkušene povedo, kako je s pestom, si ga močno želim. Zvečer pa imam v hladilniku še en košček pečenega pudinga - včeraj sem ga spekla po receptu iz kulinarike, pa so mi ga obiski skoraj vsega snedli, potem, ko smo ga namočili s kompotovo vodo - komaj sem rešila košček za danes zvečer, da vsaj sprobam to čudo. Baje je bilo zelo dobro. Helena45, čisto enostaven recept - probaj ga - samo ne pozabi navlažiti, ker je morda sicer res presuho. Tisto glede pinjol pa - saj same pinjole po moje niso tako problematične, bolj me zanima zaradi sira, ki paše noter (malo ovčjega, malo parmezana) - razne oreščke celo priporočajo na S dan v Rininih receptih. Dragi me je včeraj malo založil s temi stvarmi, čeprav so cene obupne - pinjole so zelo drage, tudi ovčji sir - pa sedaj ne smem pustiti, da gre v nič, a ne? Sedaj pa lepo jutro vsem, še lepšo nedeljo - kasneje vas bom še brala! Dušanka
9. okt 2005 9:05
Madonca, kje ste danes, že včeraj ste bili tako redkobesedni!! Nobenih odgovorov, pogovorov,stisk,težav, še sploh obstajamo. helena45
9. okt 2005 11:08
Še vedno nič.Danes se verjetno ogromno kuha in peče. Ne bom več motila tišino in mrka!! Potlej pa nič!! Lp helena45
9. okt 2005 12:24
POzdravljena Helena, tudi jaz sem tu. Hvala za nasvete. Prav imaš. Velikokrat pozabimo nase. Ampak jaz sem želela biti na tem seminarju in sem se od pondeljka do četrka po službi pazila in grela doma. Da nisem šla na fitnes, jogo in odbojko, sem res imela veliko željo peti in spoznati kaj novega od kolegic. Res oa je da sem včeraj boj čutila zbadanje v ledicah, kakor danes ko sem doma na toplem. Glede URSI čaja pa mi ga je tašča odsvetovala, ker je baje zelo močen. Pijem pa zelo blag čaj narejen iz njivske preslice. Tega se da piti kot vodo tudi hladnega do 2 litra. Ni tako slab pa še zdravilne učinke ima. MMMM, kako mi že diši iz kuhinje. Naredila sem si zeljno juho, v katero sem dala tudi poleg belega zelja še rdeče zelje in v manjših količinah vrtno zelenjavo in začimbe. Me bo pogrela in osvežila. Naj ti teknejo testenine. Meni vedno. Dušanka, rade volje bi ti pomagala, pa se ne spoznam na pinjole. Verjetno bo katera prišla pokukat na forum in bo več vedela. Lep dan vam želim vsem skupaj. LANES
9. okt 2005 13:24
Hojla! Ja,tale vikend so pa res vse bolj redkobesedne.Zdaj ne vem,ali toliko grešijo,da se jim je nerodno javit. Dušanka,glede pesta ni problen,ampak ovčji sir bo moral počakati do beljakovinskega dne. Takrat si skuhaj veliko različne zelenjave,posuj po vrhu zdrobljen sir in popeci v pečici. Jaz sem danes na škrobu in sem jedla pražen krompir in endivijo s koruzo. Rožica,tudi jaz sem včeraj jedla kostanj,sem se pregrešila na b dan,ampak ker sem ga letos jedla prvič,si nekako odpustim.Sem ga pa jedla še zjutraj za zajtrk,namesto sadja(če je pa tako dober). Lanes,ti pa se le pozdravi in uživaj ob topli juhici. Helena,danes tukaj res malce straši.Jutri bo že bolje! Mejte se lepo! Marjetka cvetka
9. okt 2005 16:38
Ojoj, Marjetka cvetka, prepozno - sem ga že pojedla. Pa tako dober je bil. Sedaj ni povratka, bom pa vedela za drugič. Sicer je bilo sira malo, pa še tisto malo sem razdelila na 5 porcij in 4 dala v zamrzovalnik, tako da je na moj krožnik prišlo res malo sira - ampak vendar.... Čakala sem, da mi bo katera bolj izkušena povedala še pravočasno, pa je bilo danes tako malo obiskov foruma, da verjetno niste pravočasno prebrale, Helena45 in Lanes pa niso bile čisto prepričane. Obljubim, da se bom poboljšala. LP Dušanka
9. okt 2005 20:25
Dober večer bejbe in fantič! Kako ste? Dolgo se že nisem javila. Moram priznati, da sem bila polno zaposlena s študijem, terapijami in ostalimi obveznostmi, ki jih niti ni tako malo. Prejšnji teden sem skočila malo na morje, da se malo odpočijem, tudi kopala sem se. Moram vam povedati, da je danes moj zadnji dan 3.md, konec že 2. kroga. Kar ne morem verjeti,da je šlo tako hitro. Dieto sem uspešno zaključila z 2.grehoma. In sicer na svoj roj.dan sem pojedla tortico na B dan, danes na sadje pa sem si privoščila pečen kostanj. V teh dneh vam javim statistiko, se moram jutri še stehtati. Pa tud slikce bom po vsej verjetnosti dala na net, da me spoznate še na ta način. A v TOR se zdaj dobite? A v Celju? Kaj pa lokacija? Sem dosti v CE, ker tam študiram pa menim, da bi vas bilo prav dobro videti tudi v živo. Lanes- a v Rogaški si bila? Kako dolgo pa? Jaz sem iz okolice le te. Kak seminar pa si imela? Lepo bodite pa upam, da se bom javljala kaj pogosteje. Ta teden imam še terapije, potem 18.okt pa se mi začnejo predavanja. ČAO saby
9. okt 2005 22:12
Lep pozdrav! Imam hitro eno vprašanje.. kam spada kostanj? kateri dan? hvala za informacijo.. tigrolinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)