27. jun 2005 12:42
Ej, Tuna, tole preskakovanje res ni najboljše, sploh če ti grehi niso vrnili že izgubljenih kilogramov. Sicer pa, Katalonija28, Tuna je že na manekenskih merah, tako da o kakšnem novem krogu 3MD ni debate! Imejte se lepo! Encijan
27. jun 2005 12:42
Ej, Tuna, tole preskakovanje res ni najboljše, sploh če ti grehi niso vrnili že izgubljenih kilogramov. Sicer pa, Katalonija28, Tuna je že na manekenskih merah, tako da o kakšnem novem krogu 3MD ni debate! Imejte se lepo! Encijanneznan uporabnik
27. jun 2005 13:15
ojla! lepo da je spet pestro na forumu. Sem gledala čez viken in je bil res pravi mrk. Vsi ste se nekje potepali, jaz pa doma za knjigami...:) Naj bo. Še v sredo zadnji izpit potem pa uživam dva meseca. Lepo vas je brati, kako vam kopnijo kilogrami. Tudi meni verjetno, kar vidim po hlačah. Ampak komaj čakam, da grem za vikend domov da stopim na vago. V lj je namerno nimam, ker se ne jezim na deke. A mi lahko katera svetuje glede juhe. Kam jo lahko uvrstim, če jo lahko. Imam zelo rada juho tako po svoje, in sicer si narežem eno bučko. nalijem vodo, pa še stročji fižol, ali pa tudi ne in kuham, pol pa še dodam dcl pasiranega paradižnika - ki je brez cukra. vsaj tako piše. samo sol in paradižnik. Pa dam še eno zelenjavno kocko noter . In to je to. Drugače pa mi nasplišno ni jasno glede juhe. Npr da si na Oh dan skuham enolončnico z makaroni. Ali pa na b dan zelenjavno enolončnico z mesom. Do sedaj nisem, ker ne vem kako to gre s tistim, da bi naj juho popil na koncu. Jaz je ne pijem, ker mi ni. Hvala za pomoč! Lep dan naprej!
27. jun 2005 13:37
Ja Katalonija res kot pravi Encijan, če grem še eno kuro pol me ne bo več, bom kar izginla .....ha,ha,ha.... Imam še 20 dni do zaključka 3 md in bolj se bližam koncu, bolj ga lomim. Sicer ni to neko nažiranje ampak le mali grehi, kot npr. sladoled, pa kruh s pašteto,kakšen bambus, pa kakšen piškot.... nič kaj velikega ampak nekaj pa je. Teža pa mi niha med 57 in 59 kg. Sej se bom vzela v roke in končala, kaj bo pa pol pa mi sploh ni jasen. Sej bom od danes naprej pridna oblubim. Najbolj zanimivo pa je, da na sadni dan nikoli ne grešim...??? Kakšna sparina je spet danes, morem si obvezno nabavit klimo. Lp tuna
27. jun 2005 13:44
ja jaz tudi nimam klime, še dobro da je pisarna na senčno stran.sem imela namen danes it spet malo na kolo, prejšnji teden do srede sem bila tako pridna, potem pa...v sredo delam do petih pa nisem šla, v četrtek Bajaga v Križankah pa nisem bila na kolesu, v petek, soboto, nedeljo..sami izgovori. Uh kako ne maram športa, to je po moje pri meni največji problem...kar se pa tiče malih prekrškov..si jih pa jaz sploh ne upam naredit, ker vem, da prav gotovo ne bi pojedla samo ene napolitanke ampak kar celo vrečko. Sem ugotovila, da je najbolje, če je hladilnik lepo prazen (no razen zelenjave in sadja), na kosilo pa hodim k mami, ki tudi hujša s to dieto. katalonija28
27. jun 2005 13:55
Tudi mene ta vročina ubija. Ne maram poletja. V pisarni sicer imamo klimo, samo, ko pridem ven, se mi pa zmeša. Pa v avtu nimam klime, potem pa prepih na vseh mogočih koncih in rezultat je zelo zoprn prehlad, ki ga bom očitno nesla s sabo na dopust. Upam, da ga bom pustila tam. Tako me boli grlo, da imam glas kot počen svinjski pisker. Moram v lekarno, da mi bodo pomagali. Pa na avionu je tudi vedno tako mrzlo, da bom še zraven kaj kasirala. Še nikoli nisem šla tako "leva" na dopust. Mi je kar malo veselja pobralo. In od te trapaste vročine zunaj, se tudi meni nič kaj dosti ne ljubi. Še najbolj plavam med vikendi. Nekajkrat sem vozila sobno kolo, pa znoj dobesedno lije z mene. Saj za razstrupljanje ni slabo, samo, kar je preveč, pa je preveč. Jesen in pomlad sta za penzioniste in mene - zmernost v vsem. Komaj čakam, da pridem domov, kjer me čaka riž z zelenjavo in gora zelene solate. Mmmmmmmmmmmm........ kako se mi cedijo sline. Samo toliko opravkov še imam, da še kar lep čas ne bom za mizo ob solati. Pa da le enkrat bo. Čim manj vroč preostanek dneva, pa čim manj skomin..... marjanca45
27. jun 2005 15:43
Skozipadalica, tista tvoja juha gre na Š, ker je grah notr. če bi bile smao bučke, pa npr. malo pora in korenčka zraven, pa bi jo lahko jedla vsak dan. pozdravček vsem Darchy
27. jun 2005 16:39
Pozdravljene zagrizene hujšarice, pa tudi tiste malo manj pridne, Ta pridne ste zares zgled in spodbuda nam, ki smo malo manj pridne. Torej po skoraj dveh mesecih diete, je šlo pri meni dol skupaj 5 kg, pa še to vse v prvem mesecu, ker sem ga v drugem redno biksala, ker mi zadnje čase strašansko paše sladkor. Ker pa se še vedno držim ločevanja in redno jem dopoldne samo sadje, mi kile tudi niso šle gor. Vendar, če hočem še kaj izgubit, vidim, da se bom kar morala držat pravil. Mislim, da mi je motivacija malo ušla. Ali me lahko katera spomni, zakaj vse je dobro, da se takole matramo in hujšamo? Morda se mi motivacija povrne. Upam, da pri vas kile kaj bolj dol letijo in nimate grešnih sladkih misli, kakršne so moje. Sončen pozdrav vsem, mala mucica
27. jun 2005 16:40
Hojla! Ja,vročina in sparina!Grozno!Sej se še dihat ne da.Kak bi pasalo,da bi se dež vlil. Danes sem na sadju in mi ful paše,ker je tako vroče. Oj,Marjanca,upam da bo s tvojim grlom in zdravjem vse vredu.Res ti želim,da bi imela prijeten dopust. Skozipadalica,seveda lahko ješ juhe.takšna,ki si jo ti opisala je primerna za Š dan:Če daš namesto fižola korenček in dodaš nekaj testenin, imaš juho za Oh dan. Oj,danes mi ne gre pisanje. Mejte se lepo! Marjetka cvetkaneznan uporabnik
27. jun 2005 17:29
hvala vam, se že veselim jutri, ko bom jedla juhico! pa še pojutri! ampak učenje pa ne gre. Ni motivacije. - vročinska tesnoba :) lp, skozipadalica
28. jun 2005 6:33
Dobro jutro, rožice moje ! Pa je res za znoret ta vročina. Kako je ne maram, sploh, če ni kje blizu vode, da bi se v njej ohladila. Mala mucica, jaz se samo pogledam v ogledalo, pa je dovolj. To, kar vidim sedaj, me več kot prepriča, da sem se prav odločila, ko sem se oklestila s to dieto. No, pri meni je še en dodaten efekt, ki ga pri vas verjetno ni - moja hrbtenica. Je pa res, da je po moje za cel organizem tole ta pravo. Če samo pomislim, koliko problemov z želodcem sem imela prej, kako slabo sem se počutila, kako lena sem bila za gibanje, sedaj pa to redno počnem, čeprav se mi vedno ne da, pa se nekako le prepričam. Veš, včeraj sem pogledala DVD z mojega dopusta predlani. Pa sem se zgrozila. Imela sem 15 kil več, kot jih imam sedaj in sem bila obupna. In kako ponosno sem paradirala zgoraj brez po plaži ! Za crknit. Sploh se nisem zdela sama sebi bajsa. In kako ponosna sem bila, ker sem prišla domov nekaj kg lažja, samo to se na tem posnetku sploh ne vidi. Skratka, mala mucica, zase vem, da je to edino pravo. Z vsakim kg je telo manj obremenjeno, prebavila končno lahko opravljajo svojo nalogo brez nepotrebnih "mučenj", do katerih pride zaradi nepravilnih kombinacij hrane. Se mi zdi, da vizualni izgled ni tisto, kar je pri meni prevladalo, da sem se odločila za ta način prehranjevanja. To pač pride kot posledica upoštevanja pravil. Je pa res, da, v kolikor se človek tudi na pogled spremeni in če to še kdo opazi, potem postane bolj zadovoljen, bolj samozavesten. Saj smo dosti pisali o tem, koliko hudega smo morale poslušati, doživeti, ko smo bile še med težjimi, kako smo vedno bile nekje zadaj, nikoli v ospredju, kamor so silili tisti, ki jih je bilo pač manj skupaj. Ne vem, koliko kil imaš preveč, vendar, če si se odločila za ta način prehranjevanja, je prav gotovo bil nek vzrok. In če si sklesala s sebe 5 kg, se le malo potrudi, da boš "pregurala" do konca. Saj je v življenju velikokrat tako, da, ko se človek za karkoli odloči, je prav, da to stvar konča. Potem ni tistih slabih občutkov, da nismo ta pravi, ker pač nekaj ne zmoremo končati. Zoprnih občutkov, ki nas spet potisnejo nekam nazaj in jih poizkušamo umiriti s tolažbami npr. s hrano. In začaran krog je tu. Zato daj vse od sebe in se potrudi. Se splača, verjemi mi, stari mački ( po letih in stažu diete). Si še tako zelo mlada in pred tabo bo še veliko takšnih odločitev - da - ali - ne, zato je zate dobro, da začeto končaš. Saj ni tako hudo ! marjanca45Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Debeli špageti s poletno zelenjavo
Cvetačna juha s popečenim kruhom