Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

pussycat  

član od: 24.1.2005

sporočila: 37

7. okt 2005 9:01

pozdravljene vse skupaj! tudi jaz sem se odličila da se bom držala 3MD. vendar pa me zanima, kako je z oreščki (makadamija, pistacija, mandeljni,...). ali se jih sploh lahko je in na kateri dan? zelo mi pašejo namreč na sadni dan. se mi zdi da me vsaj malo napolnijo z energijo. ne vem pa če je prav, da to počnem. zaenkrat dieto držim 10 dni, vendar ni sem šla še niti za en kg dol. pazienza! kot rečemo pri nas na primorskem. prosila bi vas da mi pomagate pri zgornjem vprašanju, oz. če lahko napišete vaša mnenja. hvala, pa lep dan! pussycat

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

7. okt 2005 9:28

Marjanca, brez besed sem. Verjamem , da je bil velik šok ter da si v tistem trenutku mislila samo na svojega "velikana". Kot je že prej omenia Goga, tvoja naloga tukaj še ni končana. Močna oseba si in verjamem da boš prevozila še 1000 kilometrov kot varna voznica. Za idijote, ki pa se nameravajo ubit na cesti, pa bi jaz postavla visok zid, pa naj se zaletavajo vanj, če želijo, ne pa da ogrožajo ostale udeležence prometa. Pussycat, dobordošla med nami. Le vstrajaj dalje na takšnem načinu prehranjevanja. Vaga se bo že vdala. Oreščke pa lahko ješ na sadni dan, smao ne v neomejenih količina, saj so mastni in kalorični. Za malico si lahko privoščiš nekje 6 orehov. (Jaz malo goljufam, pa jih vzamem eno pest.) So pa zdravi, saj so vitamini topni le v maščobi. ta vrsta maščobe, pa je med najmanj škodljivimi. Vendar, kot sem že prej rekl,a - zmerno. olina

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

7. okt 2005 10:19

Pozdravljene punce in fant! Marjanca samo da je mimo, upam da se boš kmalu umirila in da ne boš podoživljala dogajanja, ko se boš vsedla v avto. Bonaca seveda lahko tudi v torek popoldan. Helena tudi ti si dobrodošla, ja Marjanca povej kdaj bi tudi tebi odgovarjalo. Pussycat, jaz oreščke kdaj pojem tudi za malico cca 5-7 dag, največkrat pa si privoščim indijske, so mi zelo dobri. Včeraj sem se zvečer zmerila, kar nisem storila že 3 mesece, pa so mere mojega telesa še vedno enake, kot so bile po končani dieti. Predvsem pa sem se zmerila, ker sem se odločila, da se začnem prehranjevati po Montiju, čeprav bom obroke najverjetneje ločevala. Danes sem uvedla zajtrk, čeprav mi nič ne paše. Z: 2 jabolki čez 2 uri 3 hrske s sirnim namazom M: navadni jogurt K: piš. želodčke v omaki, priloga cvetača V: beljakovine ( še ne vem kaj ) Kdo se spozna na Montija - a je to OK? LP tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

7. okt 2005 10:26

Hvala za vse lepe misli, ki ste mi jih namenile. Se pa ob takih situacijah človek zave, kako smo ranljivi, kako smo z avtom pravzaprav vsak dan na eni ostrini noža in smo lahko za vsak dan srečni, ko se varno pripeljemo na cilj. Sama sem presenečena nad sabo, da me je to tako zelo prizadelo, saj sem v 22 letih vožnje prevozila že več kot 200.000 km in se mi tako "na tesno" še nikoli ni izšlo. Očitno sem imela velikansko srečo. Veronika, glede na to, da se tako pridno trudiš s to dieto, mogoče ne bi bilo slabo, če bi si malo nehala asfaltirati pljuča. Denar, ki bi ga prihranila pa si bi po moje lahko privoščila že kar en mali dopust ! Kaj si že kdaj poizkušala nehati kaditi ? Jaz v hecu pravim, da je kajenje še edina nedolžnost, ki mi je ostala in sem prav vesela, da me v vseh letih ni nič premamilo. Goga, ti si faca ! Tako se govori - jasni cilji in pot do njih. Imaš prav, prve 4 dni, potem pa je v glavnem vse po istem kopitu, samo jesti čimbolj zaznoliko hrano, da se človek prehitro ne naveliča. Bonaca, rada bi prišla v CE, vendar je ponedeljek moj "dolgi dan", ko do pol sedmih zvečer čakam mojega velikana pred šolo, da ga peljem domov. Kakšen drugi dan pa ni problema. Rade volje, vendar kaj dosti pred četrto ne morem, ker se vozim iz MB. Pa se ne rabite ozirati na mene, čeprav bi vas res zelo rada videla. Pussycat, tudi jaz imam zelo rada to razno zrnje in se zelo kontroliram, da ga jem le na sadni dan in to ne več kot 100 g. To, da nobena kila še ni šla dol - telo se sprašuje, kaj pa je sedaj to in ko bo dobilo odgovor - ko boš dovolj dolgo vztrajala v tem načinu prehranjevanja, te bo nagradilo, bodi prepričana. Nas je vse, pa tudi tebe ne bo pozabilo. Res pa je, da verjetno nimaš toliko preveč, da bi se že kar na začetku kaj dosti poznalo. marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

7. okt 2005 10:36

Marjanca se dogovarjamo za torek, bi ti odgovarjalo ob 18.h ali je še prehitro. Lp tuna

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

7. okt 2005 12:22

Veronika, tudi jaz sem imela težave z bronhitisom, zasluzenostjo sapnika in grla, velikokrat me je dušilo, izkašljati se nisem mogla. Spomladi sem se malo potepala po Egiptu, pa sem si kupila slučajno hibiskusov čaj, ker se mi je zdel zelo okusen. Zdaj ga veselo kuham vsak dan, nimam več teh problemov oz. se mi zjutraj vse brez problemov sčisti. Tistega mi je že zdavnaj zmanjkalo, sem ga pa nabavila v BTC CITY v trgovini Bazilika. Zdi se mi, da tisti v filter vrečki, žal nima tako močnega učinka. Poskusi, mogoče pomaga tudi tebi. Lep pozdrav Jana jana 07

marjanca45  

7. okt 2005 13:00

Tuna, superca !!!!!! marjanca45

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

7. okt 2005 13:05

Jana, hvala za nasvet, mislim pa, da bi mogla vseeno poslušat Marjancin nasvet. Marjanca, ti praviš, da je kajenje edina nedolžnost, ki ti je še ostala. Jaz pa ravno obratno - kajenje je edini greh, ki ga še počnem na tem božjem svetu Kar nevoščljiva sem vam, da se tako lepo menite za skupinski randi! Pozdrav vsem VERONIKA

marjanca45  

7. okt 2005 13:22

Veronika, al" ga bomo sr............ Veš, res je že, da je to pri tebi še edini greh, samo je pa kar hud, veliko bolj, kot kakšna kila več. Samo res veliko ljudem ni jasno, kako se počasi zastrupljajo. Vedno mislimo, da se nam pa že ne more nič zgoditi. Veš, saj konec koncev vsak sam odloča o sebi in o svojem početju. Ampak ko pa za vsako stvar najdemo toliko izgovorov in pri kajenju so to kile, ki jih pridobimo, ko se nehamo dimiti. Prav gotovo pa je boljše kakšna kila več na začetku, dokler se telo ne navadi na življenje brez asfalta v pljučih in še kje. Saj se pa ja imaš rada, da si privoščiš kaj boljšega, kot pa asfaltirana pljuča, slab zadah...... Samo enkrat se je treba odločiti in začeti dan brez..... Poizkusi ! Mislim, da bodo vsi okoli tebe veseli in ti pomagali premagovati skušnjave. marjanca45

marjanca45  

7. okt 2005 14:03

Rožice moje, jaz počasi odhajam domov. Vsem želim lep vikend ! Žulite se svojijm partnerji, svojim otrokom povejte, da jih imate radi in da so vaši sončki, tiste pa, ki imate še dovolj majhne otročke, da se vam pustijo cartati, jih pa pocmokajte. Danes mi je postalo jasno, kako je vse minljivo in kako se hitro spremeni. In če še imamo priložnost, nam je potem za vse, kar nismo povedali ali naredili, žal ! Če se boste dogovorile za torek, sem tam lahko katerikoli čas po 16. uri ! Pa da se vidimo, cvet Štajerske ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti