Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. okt 2005 18:35

Nenya,ne toliko komplicirati.Zdaj se ti ni treba toliko ravnati po knjigi,ampak se lahko veliko bolj svobodno odločaš o tem kaj boš jedla.Enostavno ločuj hrano,kot si se naučila med dieto,vendar se ni treba držat vrstnega reda.enkrat na teden si privošči sladko večerjo in enkrat na teden sadni dan.Kakšne testenine ali zelenjavno pico pa lahko ješ kadarkoli,ko se ti zlušta.Pozabi na tisti vrstni red v drugi knjigi.Ti samo ločuj in pazi na razmak med obroki. In prosim,nič težko ne sprejmemo novih,samo včasih je toliko napisanega,da enostavno pozabim,kaj bi mogla kateri odgovorit. Zato pač enostavno večkrat vprašaj,kaj te zanima,če ni takoj odgovora. V glavnem punca,če boš delala tako kot sem napisala in ne boš preveč grešila,ni vrag,da ne bi mogla obdržati te svoje teže. Pa še glede kave!Kolikor vem,so nekatere pile kavo z mlekom tudi med dieto,pa so vseeno veliko shujšale.Mislim,da ti ena takšna kava na dan ne bo škodovala. Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

5. okt 2005 18:42

Dušanka,tudi jaz se ne držim natančno rininih receptov,ampak jih prilagodim po svojem okusu,seveda pa ne pozabim ne ločevanje. Npr.pri piščancu z jajčevci,sem namesto jajčevcev vzela bučke,ker jih pač imam doma na vrtu. Pice tudi nikoli ne jem samo z kečapom,ampak z veliko zelenjave. Kar dostkrat pa skuham segedinovo juho,ker jo moji obožujejo.Njim naredim še kakšno pecivo,ki si ga jaz prišparam za naslednji dan. V glavnem,kar gre in sploh ni tako hudo,saj lahko klub ločevanju ješ ogromno različnih jedi,tako da se pač ne naveličaš tako hitro. Res je super ta dieta!!!!!!!!!!!!! Marjetka cvetka

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

5. okt 2005 20:17

Hojla dekleta in fant, bila sem pri zdravniku. Še vedno imam vnetje ledvic in mehurja , a ne hudo. Dobila sem antibiotike. So mi svetovali, da ja najbolje, da jih popijem 10 dni, da se mi ne zakomplicira. BOm pridna in začnem jutri po zajtrku. MIslim, da ni potrebno spreminjati moje prehrane in končati z dieto, ker to niti ne nameravam. Saj dovolj jemo in imamo veliko sadja in zelenave v sebi. Jutri imam spet B dan. Še ne vem, kaj si bom pripravila za kosilo. Za večerjo a bom sigurno sire ali jogurt. (nekaj mlečnega). Najbolj v tej dieti pogrešam jogurt, skuto in sire. Sicer je pa super, ker imamo proste roke in lahko jemo zelo različne jedi le paziti je treba pri kombiniranju le-teh. V petek in soboto bom imela malo problemov s kosilom, ker bom cel dan v ROgaški Slatini na seminarju. Kaj naredite. Tja kamor bom šla na kosilo bom imela pač posebne želje. Š - dan in OH dan bosta takrat na vrsti. Nakaj bom že jedla. Takole deklice in dečka, grem pod tuš in na toplo, da me spet ne potegne "klofanje" po računalniku (priprave na pouk) pozno v noč. Moram se bolj pazit in biti prej v postelji. Ups, da vam povem, pravkar sem grešila. Verjetno sem pojedla preveč bučnic (S- dan), a bile so tako dobre, da mi ni niti malo žal. MOram zdaj malo več pit. Kr kregite me. To je bila moja večerja. LANES Sporočilo je spremenil(a) LANES dne 05. okt 2005 20:19:49

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

5. okt 2005 21:10

TUNA, moj sin ne kaže nikakšnega zanimanja za taborjenje v Kokarjih. Mogoče bo jutri po sestanku vede kaj želi. Odkrito rečeno bi bila vesela, da se taborjanja ne udeleži, ker je zoprno vreme. Je pa pred leti že taboril v Ribnem (letovanje) , ko je 5 dni skupaj deževalo in je voda vdirala v šotore. Takrat je bil veliko mlajši in mislim, da sem mu je takrat taborjenje na mrazu in dežju malo zamerrilo. Se še slisiva. LANES

Marjetka cvetka  

5. okt 2005 21:35

Punce,lepo se imejte in dejte že pregnat te oblake!!!!!!!!!!!! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

5. okt 2005 21:35

Marjetka cvetka je napisal/a:
Punce,lepo se imejte in dejte že pregnat te oblake!!!!!!!!!!!! Marjetka cvetka
Kaj pa pravite na tole !!!!!!!!! Marjetka cvetka

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 22:07

Vidiš Nenya, z Marjetko Cvetko misliva enako. Strinjam se tudi s tem kaj je napisala o kavi. Dodala bi le to, da so mnoge svetovale, da si je potrebno dati kri na pregled po končani dieti. To sem tudi jaz upoštevala. Bilo je vse OK. Nočko! bonaca

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

6. okt 2005 3:23

Dobro jutro punce in fanta!! Bojanz veseli smo tvoje družbe in dobrodošel med nami.Pri taki teži kot jo imaš ti, pa res ni treba hujšat.Veliko si shujšal, vse čestitke. Oglašaj se nam, ter nam zaupaj svoje izkušnje. Tako danes smo sadne dekleta, bomo zdržale??? Lanes, to ni nobeden greh s tvojimi bučnicami, še za črevesje je fino.Ledvice si pa kar pazi, da ne bo prevečkrat prišlo do vnetja. Marjana, te tvoje zgodbe pa poživijo forum. Nasmejala sem se, kar vredu za moje telo. Načakaš se pa res v bolnici, tudi jaz sem bila v torek bolnišnici z možem . Cel dopoldan sem čakala,popoldan pa v službo.Verjetno se ne bo spremenilo nič, če še slapše ne bo!! Danes sem bolj zgodnja, ker grem že v službo. Prijeten, brez stresov, čim bolj ga izkoristite ta deževen dan. Jaz namreč uživam v dežju.Sem namreč vodno znamenje. Lep pozdrav Na zdravje sadju helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. okt 2005 6:38

Dobro jutro, rožice in dva cvetka ! Kako mi je zoprno, ko sem z odgovori vedno nekje zadaj ! Torej: BojanZ - veš, to tvoje pisanje je izgledalo zelo zefrkantsko, saj smo na tem forumu ljudje, ki se ubadamo s pravimi viški kilogramov. Ti pa si za moje pojme že "ta pravi" in razen tega, da boš res shujšal še v lase, ne vem, kaj bo ostalo od tebe. Upam, da veš, kaj počneš sam s sabo. Sicer pa se baje teža ustavi, ko bi naj telo doseglo svoj optimum. Ja, pa vetra se boš v bodoče verjetno tudi moral izogibati, da te ne bo odpihnilo. Nenya, jaz sem že pol leta po koncu diete in ti povem takole: ne upoštevam zaporedja dni, ki so napisani v 2. knjigi. Hrano ločujem le znotraj obrokov in če mi je všeč, kot je bilo že napisano, jem 3x zapored beljakovine, pa 2x OH, kakor mi je pač všeč. Trudim se le tako, da imam1x tedensko sadni dan, več kot 1x tedensko ne jem sladkarij, kruh jem 1x na 14 dni v glavnem za zajtrk, pa zvečer ne jem OH. Za večerjo jem v glavnem B ali samo kakšne solate. Do kosila še vedno jem sadje, popijem 1,5 - 2 L vode in to je to. Časovne razmake med obroki tudi še upoštevam, zato mesa med tednom ne jem, ker sem prepozno doma in potem ni časa 4 ure do naslednjega obroka. Pa saj ga niti ne pogrešam. Zaenkrat sistem deluje. Saj se pojavijo želje po čem - saj si verjetno prebrala napoved mojega nažiranja, ampak v glavnem se kontroliram. Saj sploh ni tako hudo. Si pa še vedno pišem dnevnik mojega hranjenja za vsak dan, kaj pojem, koliko tehtam in kakšne fizične aktivnosti počnem čez teden. Dušanka, pri 1. knjigi sem uporabila kar nekaj receptov, vendar sem jih tudi prilagajala glede na to, kaj sem imela doma. Najbolj važno je, da hrano ločuješ in da se držiš zaporedja obrokov, pa da imaš dovolj velik časovni razmak med obroki. Pa sadje dopoldan in vode ne pozabi piti. Je pa knjiga fina, ker ti da marsikatero idejo za obrok. Lanes, res pojej ves antibiotik. Z ledvicami ni heca. Ko boš v Rogaški, si za obroke izberi hrano, ki gre skupaj. Sadje pa si nesi s sabo in ga pojej za zajtrk in malico. Če pa ne bo točno " po 4redu", pa tudi ne bo katastrofe. Glej pač, da bo "grehov" čim manj. Držim pesti za tvoje ledvice ! marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

6. okt 2005 6:44

Helena ti si pa res zgodnja, ko sem se jaz prvič obrnila, si ti že klofala po čaronalniku. Nenya tudi jaz se strinjam z Bonaco in Marjetko cvetko, jaz sem že 3 mesece po dieti, še vedno ločujem hrano in kot pravi Bonaca če mi paše pojem pizzo, včasih imam 3 dni OH, pa potem 3 dni B, sadni dan sem imela v 3 mesecih samo 2x, pa en vodni dan. KG pa imam 58-59. Sem pa tudi jaz bila na začetku čisto izgubljena, ker sploh nisem vedela kako dalje, sem se nekaj spogledovala z Montijem, pa mi ni potegnil, pri njem me najbolj motijo zajtrki. Vendar punce zdaj ko mi mine naslednje 3 mesece razmišljam o tem, da bi resnično šla na Montija na 2 stopnjo, ker mislim da ne morem celo življenje jesti ločevalno in do 12h sadje.Mi je tisti članek o štrajkanju telesa dal malo misliti... Nenya še to jaz pijem skoz kavo - belo brezkofeinsko tudi s polnomastnim mlekom - do 3 na dan, pa sem kljub temu shujšala, tudi kakšno normalno pizzo pojem če se mi jo zalušta. Marjanca tvoja želja po nažiranju mi je znana, tudi jaz se tako pripravljam, ko pa začnem, pojem le malo, ker sem zelo hitro sita svinjarije. Punca privošči si tisti tako dober burek, mislim, da te bo tako nasitil, da o drugi hrani sploh ne boš več razmišljala. Od enega bureka, pa se tudi ne boš zredila. Marjetka Cvetka in Dušaka, jaz imam rinino knjigo doma, a nisem niti enkrat kuhala po njej, jaz sem sama čarala, kar se mi je pač tisti dan zluštalo. Bonaca že dolgo nismo bile na kavi, kdaj gremo? Lanes, moja hči si želi na taborenje in ji ne bom odrekla, čeprav me je groza, ko je vse tako razmočen. So mi pa povedali, da imajo pokrito jedilnico in če bo dež imajo dovolj dejavnosti, tako da jim ne bo dolgčas. Pa naj gre, če si tako želi. Kaj pa odbojka, verjetno ne boš šla? Bojan ti pa nehaj s shujšanjem. 57 kg imam jaz pa sem ženska, me prav zanima kako zgledaš - okostnjak. No glejte danes sem se pa še jaz razpisala, imejte se in smejte se! Lp tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti