6. okt 2005 6:38
Dobro jutro, rožice in dva cvetka !
Kako mi je zoprno, ko sem z odgovori vedno nekje zadaj ! Torej:
BojanZ - veš, to tvoje pisanje je izgledalo zelo zefrkantsko, saj smo na tem forumu ljudje, ki se ubadamo s pravimi viški kilogramov. Ti pa si za moje pojme že "ta pravi" in razen tega, da boš res shujšal še v lase, ne vem, kaj bo ostalo od tebe. Upam, da veš, kaj počneš sam s sabo. Sicer pa se baje teža ustavi, ko bi naj telo doseglo svoj optimum. Ja, pa vetra se boš v bodoče verjetno tudi moral izogibati, da te ne bo odpihnilo.
Nenya, jaz sem že pol leta po koncu diete in ti povem takole: ne upoštevam zaporedja dni, ki so napisani v 2. knjigi. Hrano ločujem le znotraj obrokov in če mi je všeč, kot je bilo že napisano, jem 3x zapored beljakovine, pa 2x OH, kakor mi je pač všeč. Trudim se le tako, da imam1x tedensko sadni dan, več kot 1x tedensko ne jem sladkarij, kruh jem 1x na 14 dni v glavnem za zajtrk, pa zvečer ne jem OH. Za večerjo jem v glavnem B ali samo kakšne solate. Do kosila še vedno jem sadje, popijem 1,5 - 2 L vode in to je to. Časovne razmake med obroki tudi še upoštevam, zato mesa med tednom ne jem, ker sem prepozno doma in potem ni časa 4 ure do naslednjega obroka. Pa saj ga niti ne pogrešam. Zaenkrat sistem deluje. Saj se pojavijo želje po čem - saj si verjetno prebrala napoved mojega nažiranja, ampak v glavnem se kontroliram. Saj sploh ni tako hudo. Si pa še vedno pišem dnevnik mojega hranjenja za vsak dan, kaj pojem, koliko tehtam in kakšne fizične aktivnosti počnem čez teden.
Dušanka, pri 1. knjigi sem uporabila kar nekaj receptov, vendar sem jih tudi prilagajala glede na to, kaj sem imela doma. Najbolj važno je, da hrano ločuješ in da se držiš zaporedja obrokov, pa da imaš dovolj velik časovni razmak med obroki. Pa sadje dopoldan in vode ne pozabi piti. Je pa knjiga fina, ker ti da marsikatero idejo za obrok.
Lanes, res pojej ves antibiotik. Z ledvicami ni heca. Ko boš v Rogaški, si za obroke izberi hrano, ki gre skupaj. Sadje pa si nesi s sabo in ga pojej za zajtrk in malico. Če pa ne bo točno " po 4redu", pa tudi ne bo katastrofe. Glej pač, da bo "grehov" čim manj. Držim pesti za tvoje ledvice !
marjanca45