5. okt 2005 11:17
Rožica, iz ajdove kaše delajo ajdovo moko, iz te pa pri vas doma ajdove žgance. Ajdova kaša so pač cela zrna, ki jih pripravim tako, kot riž. Ker sem zategla, v posodo nalijem samo vodo, malo solim in potem dodam kašo. 15-20 minut, pa je že kuhana. Velikokrat si posebej pripravim zelenjavo npr. na čebuli prepražim bučke, por in še kaj, potem pa to jem h kaši. Včasih pa si prepražim sveže gobe in ko so zmehčane, dodam kašo, zalijem z vodo in prav tako kuham 15 minut. meni je zelo všeč. Spada pa k OH. Dober tek !
Bonaca, taka muka je bila meni v ponedlejek na moj vodni dan. Živi obup. In da bo groza še večja, sem morala v trgovino po hrano. Otroku, ki je imel popoldan pouk in sem ga čakala pred šolo ( v avtu vedno berem knjigo ) sem kupila mlečne rogljiče. In potem sem jih prinesla iz prtljažnika prinesla na sprednji sedež. Samo otipavala sem jih. Ko pa je odprl vrečko in sem jih vohala, sem skoraj zapeljala s ceste. Ampak nisem dala v usta niti grižljaja. Pa to še ni vse. Nekje v MB delajo baje najboljši mesni burek daleč naokoli in seveda dobra mati ga je šla iskati. Punce, ko sem to zavohala, se mi je pa čisto utrgalo. Spravila sem ga v 2 vrečki, jih zavezala, da ni preveč dišalo naokoli.
In potem sem se vprašala ali bom res morala do konca življenja doživljati take muke. Ne verjamem, da bom zdržala. Sklenila sem, da si bom zdaj enkrat naredila pravo požrtijo prepovedanih jedi, kjer bom v enem dnevu pojedla res vse živo. Začela bom že kar z zajtrkom. Res se mi zdi to že skoraj nenormalno, da bi človek moral pa kar naprej paziti na hrano in "umirati" ob pogledu na stvari, ki si jih tako želi. Pravzaprav je to zelo kruto, se vam ne zdi ? Zdaj se moram samo odločiti, kdaj se mi naj "utrga". Samo, ko sem pa tak seronjo in me je groza, da bi to lahko prišlo v navado, ki bi jo npr. prakticirala 1x mesečno.
Devet polnih mesecev se že trudim in si zatiskam oči pred "luštami", ki me, kot vsakega normalnega zemljana obhajajo. In včasih se zdim sama sebi nora. Ne vem. Uh, malo monologa. Sem se morala malo "razjokati", ker mi je malo dosti vsega. Solata danes za kosilo me bo upam, potolažila.
marjanca45