Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

4. okt 2005 13:25

Evo, tudi jaz ravnoker pojedla joto za kosilo in razmišljam kaj bi jutri jedla....najbrž bodo testenine z zelenjavno omako...samo še ne vem kakšne, še nikoli nisem poiskusila ajdove. Tuna kje pa kupiš ajdove testenine? Zasledila sem že geaham in sojine ter oboje tudi jedla in so res čisto brez okusa. Moram še hčeri malo zaslišati kaj bi jedli. Danes jima bom v joto samo še kajžersko klobaso narezala in malo pokuhala. Imata izredno radi kislo zelje na kakršenkoli način. Ali je katera že poiskusial zelenjavno omakco za tedtenine od Ete? A mislite da je primerna za zraven, ali bo bolje, če kar sama omako naredim? claudia12

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. okt 2005 15:06

Hojla! Veronika,čestitam za uspešen vodni dan,le tako naprej. Sem pravkar zmazala dve pečeni jajci in špinačo z česnom,pa mali košček kruha in seveda obvezno juho in sedaj moj trebušček veselo prede od zadovoljstva. Lišička,sem ravno danes premišljevala o tebi,kje se kaj skrivaš.Me veseli da si še z nami.Kot vidiš,sem jaz v novem krogu,čeprav sem rekla,da si letos tega ne grem več.Ampak zarečenega kruha se največ poje,jaz pa neučakana,da le kaj.Uspešen začetek ti želim. No,punce,da ne bo zelja zmanjkalo,ko ste vse na joti. Jaz bom jutri jedla riž. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

4. okt 2005 16:26

Helena45, sprašuješ, kaj delam tako pozno ponoči. Malo TV s kleklanjem, malo branja, malo učenja, saj se je tudi za učence v tretjem življ. obdobju začel pouk. Malo pa je krivo tudi to, da mi zjutraj ni potrebno zgodaj vstajati, človek se pač tega navadi. Perem, pečem in likam tudi jaz radi pri cenejšem toku, vseeno pa porabim 55 % cenejšega in 45 % dražjega. Hladilnik z zmrzovalnikom pa računalnik so vedno vkločpljeni, TV pa gledamo, kadar nas kaj zanima. Ogrevanje in topla voda je pčreko Toplotne oskrbe Maribor. Kako pa je pri ostalih s tem? Ali lahko kaj več prihranite z upoštevanjem nižje in višje tarife? Veronika, verjetno govoriš o sladkem zelju. Se motim? Pozdrav! riba-ribica

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

4. okt 2005 16:41

Marjetka cvetka, tudi jaz imam jutri riž z zelenjavo, naslednji dan pa pizzo. Glede poceni električnega toka je bilo pri meni sledeče. Ko sem bila doma na dopustu, sem imela problem z elektriko. Ugotovila sem, da se mi poceni tok ne vključi. Električar, ki mi je odstranil napako, mi je povedal, da imam poceni tok samo med vikendom. Zato me vaša trditev o poceni toku ponoči močno priplači in hkrati bega. Bom preverila kako je pri nas zdaj. Migla

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

4. okt 2005 18:32

Hoja cveke, ste pa zgovorne. Sem boljše, a ne še dobro. Dopoldan sem bila v službi, po kosilu (testenine z zelenjavno omako) pa sem šla med dve volneni deki kot medved. KO sem se zbudila me je malo špikalo, a ne več tako kot včeraj. Verjetno boš šla juti popoldan k svoji zdravnivci na odvzem krvi in vode, pa da vidimo kaj je narobe. Pridno piem čaj iz preslice, ker je baje dober za takšne težave. Možek pa je taksist sinu, ki ima popoldanske dejavnosti. Smile zal danes ne bo nič z mojo jogo. Bom šla kar na toplo. V petek in soboto imam seminar v Rogaški Slatini in rada bi se ga udeležila. Če ne bo boljše ali se mi bo poslabšalo pa obljabim, da bom šla k zdravniku, čeprav ne maram tablet in kemije, včasih pa je to tudi potrebno. česttam vsem za uspešnen začetek diete. Dober tek - jota. Dobrodošle nove. Toliko, da vidite, da vam sledim in sem z vami a tokrat bolj redkobesedna. Pa lep dan še naprej čeprav je bolj kisel. LANES

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

4. okt 2005 20:11

Pozdravljene! Marjetka cvetka in Migla, tudi pri nas bo riž z zelenjavo, zelena solata in cvetača v solati, pa še govejo juho imam, ravno za 3 lončke. Pijemo jo namreč po kosilu kot kavo - novi obred 3MD. Riba - ribica, seveda pojem na gore sladkega zelja - ravnokar na B dan - večerja - polovico hrenovke in zelje - nič kruha pa sem prav prijetno "nažrta". Verjetno takšken občutek po včerajšnjem vodnem dnevu - pravo razkošje. Glede cenejšega toka pa mislim, da se sedaj, ko imamo še poletni čas, preklopi šele ob 11. uri, v zimskem času pa res ob 10. Ne vem, mislim, da sem to enkrat že preverjala. Tudi pri nas doma malo pazimo na tok, in sicer perem posodo in perilo vedno ponoči. Še dobro da je moj sin ponočnjak in te aparature po 11. uri vklopi on. Tudi v teh časih, ko vsi sladkosnedni gledamo na hrano, zelo malo pečem peciva in se tudi na tan način pridela manj kilovatov. Likanje pa tako sovražim, da pa pri tem opravilu res ne morem gledato še na poceni tok - še hvala bogu, da se mi ljubi prijeti likalnik v roke. Mislim, da ste ravno zadnjič pisale, da krivite glavobol dejstu, da se popije premalo tekočine. Danes imam grozni glavobol, čeprav se meni to zgodi zelo redko. Ne vem, mogoče se kaj kuha v meni. Pozdrav! VERONIKA

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. okt 2005 20:18

Veronika,nisi edina,ki sovraži likanje.Tako dolgo odlašam z likanjem,da se nabere že res ogromen kup in moji že skoraj nimajo kaj oblečt.Ko pa se končno spravim za likalno mizo,potem me čaka kakšne tri ure likanja.Pa sej,ko enkrat začnem,potem kar gre,ampak zraven se je tako hudo spravit. Veronika,glavobol imaš mogoče zato,ker si imela včeraj vodni dan in je šlo iz tvojega telesa veliko "strupov".Glavobol je lahko tudi posledica tega. Nocoj sem se pa malce pregrešila.Za večerjo sem naredila sataraš in sem poleg pojedla še košček kruha. Drugače mi pa po glavi hodijo sladkarije in komaj čakam na OH dan. Lanes,ti se nam pa le pozdravi čimprej. Jutri pa le uživajte ob zelenjavnem rižu. Mejte se lepo! Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 04. okt 2005 20:21:04

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

4. okt 2005 20:45

Dober večer prijetna družba!!! Jaz sem bila pridna zaenkrat.Preveč se ne bom hvalila, ker že jutri je lahko polomija. Jutri imam testenine s prelivom malancanov. Oproščam se Gogi in Veroniki, ker sem ju zamenjala.Veliko je nas, za en razred, pa pride do zamenjave. Pogrešam, pa eno rožico Marjanco, al nam je ušla. Mogoče rabi malo počitka.Bo super, ko bo imela doma internet. Se slišimo jutri, grem v meževo deželo. Prijeten počitek vam želim in čimprej v posteljo. helena45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

5. okt 2005 4:19

Dobro jutro suhice in suhec!! Sedaj pa nimam nič za brati z foruma.Nič ne de!!Moje počutje je zello lahko. Kako se spremeni, če se znaš obvladovat pri prehrani. Claudia12 omako kar naredi sama, bo veliko boljša in še brez e-jev bo.Danes bom imela malancane za omako.Na olju prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezan paradižnik, nekaj časa pražiš, potem dodaš malancane, ki si jih prej narezal na lističe,jih pokapal z oljem, daš v pečico mal jih spečes pa ne veliko za 20 min.Dodaš še origano, česen in baziliko.Pa dober tek. Lepo se imejte kljub dežju!!! Čao, čao!! helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 05. okt 2005 04:20:24

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 6:09

Dobro jutro, rožice in cvetek Robi ! KOnčno sem spet v službi, tako, da vam lahko pišem. Včeraj sem z očetom imela "zabavo" v obliko neskončnega čakanja v bolnici na pregled. Vedno znova popenim, kako to pri nas gre. Čakam, čakam..... Pa pridejo eni z vezami, pa kar mimo cele množice ljudi naravnost v ordinacijo... Prebrala vas bom pozneje. Torej, vodni dan sem komaj preživela, prav tako sadni dan včeraj. Sem bila kar bolj leva, ampak vseeno sem potem, ko sem prišla domov, naredila še 150 slivovih cmokov in jih posamezno zmrznila. Zdaj vas pa grem brati, dokler še šefice ni v službi. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti