Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

neznan uporabnik

29. jun 2005 10:30

marjanca, želim ti lep dopust. Ko boš ležala na plaži in uživala, pa se le kdaj spomni na nas. ..........................uživaj maximalno........................................... Sicer pa vsaka ti čast za izgubljene kilograme, glede na leta! Lahko si nam res za vzor, da imaš še vedno toliko volje in pozitivne energije. Tako dalje. Res si zaslužiš čim lepši dopust. pa pa

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

29. jun 2005 10:41

Ja hvala punce, ampak jaz imam na bedrah še pravo zalogo celulita in masti. Tako da me še kar veliko dela čaka.Sicer pa je moj osnovni cilj spremeniti način prehranjevanja, da se ne bom vsako zimo redila kot sem se do sedaj. Še za informacijo v februarju sem imela 67 kg . Tako da je sprememba kar velika. Sem zadovoljna. Samo rekreacija je trenutno na nuli. Že včeraj sem si obljubila, da bom šla tečt, ampak seveda nisem šla, danes tud ne morem, tako da se bom jutri res spravila. OBLJUBIM...:))) Marjanca maksimalno izkoristi svoj dopust. Jaz že tudi delam križce na koledarju. Lp tuna

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

29. jun 2005 11:52

Zdravo, punce.. Andrinaa, s tekom je tako - kupi si najprej res dobre TEKAŠKE superge - so namreč bistvene pri ljudeh z večjo kilažo - naj imajo dobro blaženje. Potem pa začni - vzami v roke štoparico(ali mobitel) in si naredi načrt - jaz sm začela teči tako, da sem tekla 2 minuti in 1 minuto hodila - vse skupaj 30 min. Ko mi stopnja ni bila več problem, sem dvignila tek - 3 min, 1min itd. V 8 tednih sem prišla do 30 min teka, kar mi nanese cirka 5-6 km. Vsak drug dan potrebuješ počitek - optimalno je torej teči 3x do 4x na teden. Po teku moraš v 30 min (najbolj optimalen čas za regeneracijo) zaužiti nekaj hranilnih snovi - v skladu z našo dieto torej banano, mlečni napitek na B dan ali pa skuto itd. Nikoli ne smeš pretiravati tako, da boš imela muskelfibr, teči moraš s pogovornim tempom (utrip tam nekje 120, odvisno tudi od let), predvsem pa niso pomembni ne kilometri ne hitrost - važni sta vstrajnost in zmernost - le tako se lahko izogneš poškodbam. Več lahko poiščeš na temo tega 8 -tedenskega programa v Poletu, so na internetu, z malo iskanja boš našla. Se pa tek res izplača.. Kar pa se tiče izgube mišične mase - to popolnoma drži. Ravno zato je potrebno ukvarjanje s športom, saj s tem mišice krepimo, mišice pa so res največji porabnik kalorij v telesu - le šport prepreči jo jo efekt. Ta dieta ima res malo manj beljakovin, vendar če tako pogledaš -- B je ok, kljub drugačnim trditvam tudi knjigica uvršča sojo pod Š dan, čeprav je v bistvu beljakovina, OH večerja pa spet predvideva določen vnos beljakovin. Torej je le 1 od 4 dni res brez beljakovin (načeloma). Diete pa ni koristno nadaljevati zato, ker je po mnenju strokovnjakov 3 mesece nekje meja, ko naj bi telo hujšalo, nato pa potrebuje nekaj pavze. Če pa hujšaš tako kot nas večina, z rednimi prekrški in izpadi, pa jo lahko tudi nekaj podaljšaš..ob prenehanju pa dvigni raven rekreacije pa bo. Konec koncev je formula hujšanja ena najbolj enostavnih - več porabi kot vneseš. In šport je najbolj razumen, zdrav in koristen porabnik. punchka Sporočilo je spremenil(a) punchka dne 29. jun 2005 11:57:44

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

29. jun 2005 12:03

Hoj! Skozipadalica jaz sem dodatke (kečap, ajver, gorčico, MAJONEZO, majonezo, majonezo,....) uživala skoz. Ker brez majoneze mi živeti ni. :) Katalonija28, kot je že napisala marjanca je izguba kilogramov v drugem in tretjem mesecu manjša. Zato pa centimetri kopnijo kar z enako hitrostjo! Čeprav so kilogrami enaki oblačila iz dneva v dan bolj visijo na telesu. Vsaj pri meni je bilo tako. Upam, da si se tudi merila ne samo tehtala. Papilon mislim da ni kaj narobe. Oh dan je vendar za "grešenje". :)))) Marjanca veliko sonca in dobre volje! V kar pa ne dvomim, ker ti to nosiš s sabo tudi v slabem in deževnem vremenu. Kdaj se vrneš? Da vidim, če se bomo še kaj slišale pred mojim dopustom. Tuna, sedaj ko so kilogrami v mejah normale nas je veliko na tem forumu, ki nam je glavni cilj "zdrav način življenja", če pa bodo stranski učinki še lepša postava, koža,.... Pa toliko bolje. Vsekakor te razumem in podpiram, saj vse počnemo zase in za naše boljše počutje, za kar se pa vsekakor splača potruditi. Maychi, hi! Berem da ga nekaj sračkaš. Punca kaj pa je zdaj to? Ti si nam bila vedno za vzor, pri ne grešenju. Glej, da se vzameš v roke! Jaz sem se včeraj. Pravkar jem lubenico, za kosilo pa še premišljujem o ribi ali govedini. Javi se večkrat, saj veš da je tako lažje prebrodit krizo. Še ločuješ in paziš na GI? LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Drobtinica  

član od: 17.2.2005

sporočila: 19

29. jun 2005 12:16

Ojlla, še sreča, da je tako vroče, da je tudi želja po hrani manjša. Zanima me kako je z lubenico, melono, češnjami??? Jaz bi lahko živela samo od tega sadja...imajo pa precej sladkorja, ne? lp

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

29. jun 2005 14:15

marjanca, saj že 10 km je zame...huuuuh, jaz sem 300m neprekinjeno tekla, pa sem mislila pljuča možu na ramo položit. sicer pa... U Ž I V A J!! PUNCHKA, SUPER SI TO NAPISALA ZA TEK. tako bi mogoče šlo, češrav se meni 5 km tečt sliši grozno neužitno.... bi pa mojega moža osrečila do konca, če bi tekla z njim. včeraj sem rekla naj lauf anaprej, jaz bom pa hitro hodila, pa je rekel, d abo že z mano, ke rdrugač se nima s kom pogovarjat :/ pa me je špiknil. baje se je treba koncentrirat na dihanje , jaz pa semtak težko tiho. (danes že cel dan...sem popolnoma brez glasu) Punchka, a ne da sem zasledila sojo pod Š. sem mislila da sem biksala do konca, ker sem jedla koruzne kosmiče s sojinim mlekom. pol nisem??? Katalonija, a si ti pozabila decimalke pisat al je to dejansko izguba 10+5 kil. ker jaz sem šla dol 1+0,5kg (mal več) pa sem trenutno na konju... tako da...ZAVEDAJ SE KAK DOSEŽEK JE TO!!! ČESTITKE!!! pAPILON, HM TAKO NEKAKO JE. JAZ SEM IMELA TUDI oh DAN ZA GREŠENJE, A MI JE PREVEČKRAT UŠLO IZ ROK-ČEŠ LAHKO POJEM vse. za kosilo je tako ali tako določeno (testenine, polenta, pizza...) zvečer pa mora biti sladko. pecivo ali sladoled. hm, morda res tudi kru z mamrelado, evrokremom, vsekakor p amislim, da sem ga biksala, ker sem jedla kar se mi je skoz luštalo- to je ali mlečni riž, kosmiče z mlekom, raznorazne nore kombinacije. po moje je prav da jemo vse kar v ostalih dveh dneh nismo. to je ne škroba in ne beljakovin. če se motim me poravite. drobtinica- sadje je sadje. in ko je naprogramu Sadje, jej sadje . ENOSTAVNO, NE ?;)))) jaz tudi v tej vročini v glavnem melone klestim, pa lubenice. še vedno pa ne vem, kako je s sadjem zveče rnamesto predpisanega obroka na B ali Š dan?? vipercat pa se je čist zgubila zdaj ko je v službi?? lahko bi evidenco prenesle na tist email. ali kaj podobnega. ma se mi od naših statistik v službi že meša, pa bi jih še tam. ful me zanima kolk kil smo skupaj shujšali :) pa kolk po mesecih, pa to... lp tabina

katalonija28  

član od: 27.6.2005

sporočila: 18

29. jun 2005 14:34

ne ne...sem šla 15 kil dol...samo kaj ko je pri meni to v bistvu samo polovica tega kar bi bilo dobro in zdravo glede na moje centimetre. jaz zdajle v tej vročini tudi raje sadje za večerjo kot ostanke kosila pa mislim, da ni čisto nič narobe. Hura za češnje in lubenice. katalonija28

Drobtinica  

član od: 17.2.2005

sporočila: 19

29. jun 2005 14:56

Tudi jaz dam en velik hura za vso to poletno sadje. Tabina ne vem kaoliko je pravilno jest sadje za večejo, verjetno je z enim razlogom napisano, da moremo za večerjo pojest pol obroka kosila ampak jaz se tega ne držim in jem ponavadi (razen na OH) za večerjo sadje. Enostavno mi tako bolj paše, se boljše počutim in tudi zato, ker ponavadi jem kosilo bolj pozno. Drobtinica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

29. jun 2005 14:59

Živijo!!! Končno prišla iz Maribora...še izpit v ponedeljek, potem pa dva meseca uživancije...................... Marjanca, uživaj 200 na uro!!!!!!!!! Rožica, saj ga nič ne "sračkam", se lepo pridno držim Montija....no včasih, ko res ne gre drugače pojem kaj takega, kar naj ne bi smela-npr. danes sem bila s fantom na ribah, pripravijo jih pa tako, da jih pomokajo, kar ni ravno v skladu...ampak sem zadovoljna, kg se počasi premikajo dol, ampak važno je, da se. Aha, že vem, včeraj jko sem rekla, da imam krizo, si mislila, da ga sračkam.....ne, ne jaz imam krizo kor moram biti za knjigami.... tuna, ko sem pogledata tvojo sliko, sem najprej mislila, da te poznam....tako si podobna eni kolegici, da sem morala večkrat pogledati....pa še iz Celja si, tako da nisi "ta prava". Andrinaa, ti kar začni tečt, kolikor bo šlo bo šlo. Mogoče ti bo lažje, če boš šla vedno po isti poti za začetek, da se boš "kontrolirala". jaz sem začela tečt vedno na istem mestu (pač kakšna hiša, znak) in sem tekla, kolikor je pač šlo, naslednji dan pa sem podaljšala vsaj za kakšnih 100-200 m. In tako se je dolžina teka vedno daljšala. sedaj pretečem približno 5 km, s tem da prehodim 2x po kakšnih 100-200m. In sem že zelooooo zadovoljna, glede na to, v kakšni grozni kondiciji sem bila. Je pa res, da je vreme grozno, potim se že, ko tipkam na računalnik....tako, da moja ura za tek je tam okrog 9 ure zvečer-je že kar v redu. Zjutraj sem pa preveč lena oz. komaj se vstanem, ne pa da bi se spravla tečt-sem bolj večerni tip. Lp, maychi

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

29. jun 2005 16:08

Hojla! Marjanca,uživaj,uživaj in še enkrat uživaj!!!!! Če vam paše sadje za večerjo,pol pač jejte sadje,nasploh,če zares pozno kosilate. Men bolj teknejo razne mešane solate,sploh zdaj ob tej vročini. Danes sem imela stročji fižol s paradižnikom. Tuna,tvoja slikca je pa za pravo motivacijo.Ni kaj,dobr zgledaš. Kar potrudmo se punce,da bomo hodile po svetu s takšnimi postavcami,kot jih imajo tuna,rožica,tabina..... Uh,ko bi bila jaz taka,bi skakala od veselja,kajne andrinaa! Pa sej še bova skakali,ni vrag,da enkrat ne bi.Če ne drugo leto,pa čez deset let. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti