Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

23. sep 2005 4:22

Dobro jutro Hvala za spodbudo, če je človek res na tleh traja nekaj časa, da se pobere. Dekleta se bom potrudila, včeraj sem si obljubila, da ne bom več grešila. Vidim, da imate druge tudi težave in se trudite po svojih močeh. Je res hudič,ti hočeš, telo pa noče.To je res hud boj samo sabo prepričevat. Nekatere že mečejo vstran oblačila, kar jim je preveliko.Za pohvalit jih je, en velik aplavz si zaslužijo. Beba smo, moramo se borit, drugače je borba izgubljena. Tale pesmica naj nam bo za spodbudo vsem tisti, ki se bojujemo z svojim telesom. Marjetka cvetka, hvala ti za pesem!! Marjana, če imaš veselje do stepa in čas zakaj pa ne. Najbolj boš sama videla kaj ti odgovarja, če ne poskušiš ne moreš vedet.Želim ti veiko osebnega zadovoljstva. Paziti pa moraš,da se ne boš preveč naprezala,tako kot s kolenom. Spet mi nekaj smrdi iz kuhinje???Grem gledat..........,voda se je izparila za čaj. poLOMIJA, končujem!!! Lep dan, brez grehov,brez dežja!!! Čao,čao!! helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. sep 2005 7:17

Dobro jutro, rožice moje drage in seveda naš "rožek" ! Včeraj pa je bila čaga !!!!!!!!! Pa ta sladek refošk je pravljica, drage moje ! Grešila sem za ves mesec, saj sem ga spila 3-4 dl. Ne morem pa verjeti, da ga nisem nič "čutila". Zraven pa seveda sirček, pa olive, pa pečena paprika - noro dobro. Pa DVD s tremi tenorji na ful, da so še sosedje imeli kaj od tega............. Mi je bilo svetovno fino in ni mi žal ! Zdaj bom pa spet pridna. Kil imam pa tako malo, da mi ni nič jasno. Kar naenkrat sem prišla na najnižjo kilažo, ki sem jo imela kmalu po koncu diete. Krasno se počutim. Marjetka cvetka pa ti si zakon. Le kje se ti jemlje !!!!!!!!!!! Superca si. Tigrolina, v glavi ti mora biti jasno, kaj želiš, v tebi pa veliko volje in vztrajnosti, da ta cilj dosežeš. Ni enostavno, sploh prvih 14 dni ne, vendar se izplača, verjemi mi. Vsakič, ko se pogledam v ogledalo, sem tako zelo ponosna nase ! Je pa res samo od tebe odvisno ali boš vztrajala ali ne. Nihče te ne more prisiliti, me ti lahko pomagamo z vzpodbujanjem in z nasveti. In to zelo rade naredimo, saj bereš, da smo kot ena velika družina. Držim pesti, da ti uspe ! Migla, dobrodošla v naši veliki družini hujšarjev. Helena, tudi jaz sem že en lonec "skurila", ko sem nameravala skuhati čaj. Živim se vse naredi ! Veš, res nimam več prevelikih oblačil, tako, da se že zaradi tega ne smem več zrediti. Čakam sonček !!!!!!!!!!!!!!! marjanca45

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

23. sep 2005 8:17

Dobro jutro suhice in suhec! Dobrodošle vse nove ter povratnice. Dobrodošle v našo veliko familijo, kjer si medsebojno pomagamo z nasveti in lepimi besedami. Opozarjam vas pa že na začetku, da je ta forum tašen, da že po parih dneh branja postaneš odvisen od njega ter skoraj ne moreš preživeti dneva, da ne bi prebral, kaj so tvoje kolegice in kolega lepega napisali. Naprimer, super pesmice od Marjetke Cvetke, kulinarične nasvete, planinske poti od Tune, motivacijske spise Marjance .... Vse skupaj pripomoremo, da lažje preživimo trenutke, ko nas napada skušnjava ter tudi tiste, ko nas daje slaba vest, zaradi grehov, ki smo jim podlegle. Tigrolina, tebi pa svetujem, da imej vedno kje pripravljene suhe slive, marelice ali datelje za napade sladkobe. So idealni nadomestek za čokolado, pa še prepovedane niso. Bolje nekaj mareilic po kosilu, kot pa prepovedana čokolada. Vsake 4 dni pa si privošči kakšno čokoladno kremasto torto, pa veliko rebro jedilne čokolade. Jaz je počasi že videti več ne morem, tako sem se je objedla. Upam, da bo ta vikend res še kaj sončka, da se vsaj dostojno od njega poslovimo, medtem ko čakamo na zimo. Tudi jaz sem že prižgala radiatorje, saj me rado zebe. Še posebej me vedno zebe na sadno-zelenjavni dan. Vendar se ne dam in grem manjšim oblekam nasproti. Lep vikend ter čim manj grehov, olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 23. sep 2005 08:20:23

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

23. sep 2005 8:23

Hy! Claudia nisem ravno strokovnjak glede sladic za OH, ampak menim da si lahko privoščiš kakšne slivove cmoke. Ker če lahko poješ košček torte, v kateri vemo kakšne so kombinacije in koliko kalorij je to, potem cmoki niso problem. Za burek pa ravno ne vem. O čipsu pa tudi že jaz sanjam nekaj časa. Čeprav ga včasih nisem veliko jedla (enkrat na mesec približno), pa vseeno. Si ga bom tudi enkrat privoščla na OH. Bonaca vem kako je, toliko truda in odrekanja, tehtnica pa nič. Tudi jaz sem že večkrat obupala in si rekla zakaj se sploh trudim, saj nič ne gre dol. Ampak potem se spomnim, da bi se brez te diete verjetno še zredila in samo zaradi tega vztrajam. Kmalu končujem, imam še dobra dva tedna do konca, pa sem izgubila komaj 5 kg. In to je boljše kot nič. Marjetka Cvetka, pašteta???? Kaj je to? Ko se spomnim, da je bila moja redna spremljevalka, zdaj mi pa tudi ni nič kaj do nje. Se mi lušta po drugi bolj konkretni hrani. Pesem je super. Marjanca a ne kako včasih paše popiti kozarček dobrega. Moj je tudi ravno včeraj po kosilu postregel še s kozarčkom dalmatinskega Prošeka. Zdaj ko sem na dieti, se izogibam alkoholu, ampak čez Prošek pa nisem mogla. 1 deci, pa se mi je kar poznalo (mislim v glavi)?!?!?!. Ali sem še tu izgubila "kondicijo". No, saj je tudi nisem nikoli imela, ampak en deci sem pa že prenesla brez problemov. luthien

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

23. sep 2005 8:30

Pri nas se že kaže sonček, jaz pa moram po opravkih, raje bi šla nekam v hribe. Tigrolina, Onlina ima prav. Privošči si kakšen košček suhega sadja. Jaz ga imam vedno na zalogi (marelice, datlje, fige, rozine, slive). Je pa res, da moraš najpej s seboj razčistiti, kaj si želiš. Smo pa me/mi tukaj in ti bomo pomagale/li. luthien

marjanca45  

23. sep 2005 8:43

SONCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Plesen je začela padati z mene. Jutri bom pa očitno lahko končno šla na Okrešelj ! Pa končno se bo začelo sušiti perilo, ki ga imam že celo goro, še huje pa bo, ko pride moj velikan danes s šole v naravi, ves blaten in umazan, ker so imeli pohode tudi po dežju. Ampak sem ga kar pogrešala zadnja dva dni, tako da, Maša, večkrat sem se spomnila na tvoje besede, ko so tvoji ptički odhajali z doma in kako si to doživljala. Mi je jasno, da bo kar hudo. Pa bomo že. La Luthien, res je bilo krasno. Samo želodec pa ni zadovoljen in me je zelo kaznoval, da sem že ponoči letala na wc. saj bom sedaj pa dolgo pridna, brez vina. Claudia, cmoke sem jedla za sladico na OH dan, pa palačinke, pa praženec ( šmorn po naše). marjanca45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

23. sep 2005 8:44

Glede, da sem na začetku vaše poti, vidim, da se vsake toliko časa pojavi kriza. Upam, da jo bom imela malokrat. Vsekakor pa je dobra volja najboljša. Srečna sem, ker sem poleti že shujšala in nosim oblačila eno številko manj. Tudi v ogledalo se je lepo pogledati. Sem ponosna nase. Opažam,da so vskupini veseli ljudje, ki nas vse spodbujajo. Superca! Pomagajte z nasvetom. Povabljena sem na kosilo, ki ga nisem mogla stornirati. Na tisti dan bom imela sadni dan. Kaj storiti, saj veste, da takrat sadja ne bo za kosilo? Migla

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

23. sep 2005 8:58

Dobro jutro punce! Jaz tukaj v Ljubljani še čakam na sonce...upam, da bo kmalu tudi pri nas posijalo, sicer se pa ta vikend odpravljam na obalo, ker je obljubljeno cel vikend sončno., sem pa tudi zmenjena za igro tenisa in odbojko. Tenisa že zelo dolgo nisem igrala vendar upam, da bo šlo, sam za mojo kondicijo me malo skrbi, ker sem bolj lenuh...saj veste na orbitreku se še vedno nabira prah...se moram res poboljšati! Marjanca ti si pa res as, da tako ohranjaš težo, poleg tega ti je pa refošk očitno dobro del, da je šla teža še celo dol . Marjetka cvetka ti si pa prava pesnica, res si super pesem spisala. Tudi vse ostale ste super! Tiste, ki ste šele začele pa kar pogumno sem na forum, bomo skupaj ena drugo spodbujale. Jaz sem res že zasvojena z njim...zjutraj takoj vse preverim kaj je novega, pa čez dan tudi non stop gor visim in z veseljem prebiram kaj vse se nam dogaja na poti do naše vitkosti. Glede sladice vsem hvala za nasvet, sem včeraj jabolčni zavitek jedla, ker sta si ga hčeri zaželeli. Se mi je sicer luštalo slivovih cmokov, ki bodo na vrsti prihodnji krog. Danes sem pa na sadju in zelenjavi. claudia12

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

23. sep 2005 9:24

Luthien saj ni nič narobe, če zdaj ko sem na 3md drugič nič ne shujšam. Obstajajo pa seveda želje, da bi skopnel kakšen kilogramček. Drugače gre pa takole: če sem v prvih treh mesecih, v začetku leta shujšala 10 kilogramov, bi šlo tole po logiki tako - 1 kg na 1 mesec in moraš biti zadovoljen za eno leto. Ker pravijo, da je počasno hujšanje boljše, kot tisto na hitro, saj veste 10 kg v 14 dneh - pa ja!! Potem pa 15 povratnih kilogramov. Sem se sprijaznila s tem, da v tem krogu ne bo takšnega veselja, kot v prejšnjem. Hkrati pa sem vesela, da si kakšnih novih kilogramov nisem nakopičila in da sem lahko z vami. Migla, če bo tvoje kosilo v restavraciji potem se mi zdi, da ne bo nič narobe, če boš naročila solatni krožnik. Če pa sem jaz povabljena k tašči na kosilo in imam sadni dan, pa si prinesem s sabo piksno kompota. Marjanca, veš moja domišljija je zelo bujna. Ko sem prebrala ono o odpadanju plesni, pa saj ne morem verjet. To si me nasmejala. Tuna - kje si? Si obležala? bonaca

marjanca45  

23. sep 2005 9:27

Migla, tudi jaz bi si privoščila dvojni solatni krožnik !!!! Ampak brez koruze in fižola. Ja Tuna, res, kje si ? Pa Tejčica, pa Majdad..... marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti