28. jun 2005 9:55
Marjanca45, to si pa lepo napisala. Naj še jaz dodam nekaj, kar naj bi naši mali mucici vrnilo nekaj motivacije, najprej pa naj tebe vprašam po zdravju - kako kaj grlo? Upam, da je že znatno bolje in prehlad pustiš lepo doma, na dopust pa vzameš kaj prijetnejšega! Jaz namreč - odkar dopoldne jem sadje in ločujem hrano - skoraj nisem prehlajena, če pa že, pa prehlad zelo hitro mine oz. veliko hitreje kot prej. No, meni še pomembneje od prehladov, je to, da so izginile grozne bolečine ob menstruaciiji, ki so me spremljale vse iz najstniških let; se pa povrnejo, če dan ali dva pred tem jem dopoldne kaj drugega kot sadje ali pa pretiravam s kakimi nepravilnimi kombinacijami. Tako (vsaj zase) vem, da je to to. Če mi le uspe, si zato na 1. dan organiziram sadni dan ali dva in zdi se mi, da imam kar svojo "luno", se pozna tudi na tehtnici! Če pomislim, kaj je mene na začetku, ko se je moja teža začela še z 8, najbolj motiviralo, lahko rečem, da je bil propagandi slogan za neke tablete za hujšanje, mislim, da gre takole: "Vsak kilogram manj pripomore k boljšemu zdravju in počutju.", posebej prvi del: vsak kilogram manj. Tudi če ne shujšam 10 kg, važno, da se znebim enega, pa potem še enega in tako naprej, pa tudi če se vmes kaj ustavi, vedno sem razmišljala le o enem kilogramu. Mi je pomagalo, da nisem obupala! To, da se lahko oblečeš v hlače na pas in da lahko oblečeš kakšno bolj seksi majčko, ne bo nič novega, lahko pa ti povem, da je fajn občutek tudi, ker lahko prekrižaš noge kakor želiš: levo čez desno in tudi desno čez levo. Meni to drugo prej ni ratalo, zdaj pa obvladam celo dvojno križanje (saj vem, da tako sedenje ni zdravo, ampak meni včasih paše), tako da stopalo zataknem za gleženj. Si gledala film Angleški pacient pred nekaj leti? Če se spomniš, je glavni junak ljubkoval jamico pod vratom svoje drage? Jaz sem se takrat pogledala v ogledalo, kje imam pa jaz to jamico. Ja, punce moje drage, ni je bilo! Zdaj pa je, pa tudi kakšno rebro se da prešteti in dekolte še kar nekako izgleda (imam vrat, je enkrat rekla ena forumašica). Upam, da sem te še malo prepričala! Naj vam povem, da sem spet kar "pridna", kar se telovadbe tiče in to že 6 dni - kljub vročini. Upam, da se zdaj, ko sem se pohvalila, ne poslabšam! Telovadim zvečer pol ure, če se mi ne da, pa 20 min. To se mi je zgodilo včeraj, po likanju bi šla najraje direkt spat, pa sem vendarle odšpilala svoj osnovni program, nisem naredila 100 počepov, sem jih pa 50, pa 40 trebušnjakov in prav toliko sklec itd... Se mi zdi pomembno, da naredim nekaj, čeprav malo, ponavadi pa je tako važno samo to, da začnem, potem tako ne morem nehat. Je pomembno, da svoje razvade in odvisnosti (od hrane, sladkarij ipd.) nadomestimo s pozitivnimi odvisnostmi, kot so tek, telovadba, izleti v naravo, hribe, sprehodi, tukaj nismo najbrž dosti drugačne od alkoholikov in kadilcev, psiha ima pač svoje zakonitosti. Da se ne zafilozofiram preveč, naj vam povem samo še to, da sem danes za rekreacijo poskrbela že zjutraj, v službo se mi ni mudilo, pa sem namesto s trolo šla peš, eno uro in pol hoje v prijetnem jutranjem hladu. Paše! Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 28. jun 2005 10:07:56