Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

katalonija28  

član od: 27.6.2005

sporočila: 18

27. jun 2005 13:44

ja jaz tudi nimam klime, še dobro da je pisarna na senčno stran.sem imela namen danes it spet malo na kolo, prejšnji teden do srede sem bila tako pridna, potem pa...v sredo delam do petih pa nisem šla, v četrtek Bajaga v Križankah pa nisem bila na kolesu, v petek, soboto, nedeljo..sami izgovori. Uh kako ne maram športa, to je po moje pri meni največji problem...kar se pa tiče malih prekrškov..si jih pa jaz sploh ne upam naredit, ker vem, da prav gotovo ne bi pojedla samo ene napolitanke ampak kar celo vrečko. Sem ugotovila, da je najbolje, če je hladilnik lepo prazen (no razen zelenjave in sadja), na kosilo pa hodim k mami, ki tudi hujša s to dieto. katalonija28

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

27. jun 2005 13:55

Tudi mene ta vročina ubija. Ne maram poletja. V pisarni sicer imamo klimo, samo, ko pridem ven, se mi pa zmeša. Pa v avtu nimam klime, potem pa prepih na vseh mogočih koncih in rezultat je zelo zoprn prehlad, ki ga bom očitno nesla s sabo na dopust. Upam, da ga bom pustila tam. Tako me boli grlo, da imam glas kot počen svinjski pisker. Moram v lekarno, da mi bodo pomagali. Pa na avionu je tudi vedno tako mrzlo, da bom še zraven kaj kasirala. Še nikoli nisem šla tako "leva" na dopust. Mi je kar malo veselja pobralo. In od te trapaste vročine zunaj, se tudi meni nič kaj dosti ne ljubi. Še najbolj plavam med vikendi. Nekajkrat sem vozila sobno kolo, pa znoj dobesedno lije z mene. Saj za razstrupljanje ni slabo, samo, kar je preveč, pa je preveč. Jesen in pomlad sta za penzioniste in mene - zmernost v vsem. Komaj čakam, da pridem domov, kjer me čaka riž z zelenjavo in gora zelene solate. Mmmmmmmmmmmm........ kako se mi cedijo sline. Samo toliko opravkov še imam, da še kar lep čas ne bom za mizo ob solati. Pa da le enkrat bo. Čim manj vroč preostanek dneva, pa čim manj skomin..... marjanca45

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

27. jun 2005 15:43

Skozipadalica, tista tvoja juha gre na Š, ker je grah notr. če bi bile smao bučke, pa npr. malo pora in korenčka zraven, pa bi jo lahko jedla vsak dan. pozdravček vsem Darchy

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

27. jun 2005 16:39

Pozdravljene zagrizene hujšarice, pa tudi tiste malo manj pridne, Ta pridne ste zares zgled in spodbuda nam, ki smo malo manj pridne. Torej po skoraj dveh mesecih diete, je šlo pri meni dol skupaj 5 kg, pa še to vse v prvem mesecu, ker sem ga v drugem redno biksala, ker mi zadnje čase strašansko paše sladkor. Ker pa se še vedno držim ločevanja in redno jem dopoldne samo sadje, mi kile tudi niso šle gor. Vendar, če hočem še kaj izgubit, vidim, da se bom kar morala držat pravil. Mislim, da mi je motivacija malo ušla. Ali me lahko katera spomni, zakaj vse je dobro, da se takole matramo in hujšamo? Morda se mi motivacija povrne. Upam, da pri vas kile kaj bolj dol letijo in nimate grešnih sladkih misli, kakršne so moje. Sončen pozdrav vsem, mala mucica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. jun 2005 16:40

Hojla! Ja,vročina in sparina!Grozno!Sej se še dihat ne da.Kak bi pasalo,da bi se dež vlil. Danes sem na sadju in mi ful paše,ker je tako vroče. Oj,Marjanca,upam da bo s tvojim grlom in zdravjem vse vredu.Res ti želim,da bi imela prijeten dopust. Skozipadalica,seveda lahko ješ juhe.takšna,ki si jo ti opisala je primerna za Š dan:Če daš namesto fižola korenček in dodaš nekaj testenin, imaš juho za Oh dan. Oj,danes mi ne gre pisanje. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

neznan uporabnik

27. jun 2005 17:29

hvala vam, se že veselim jutri, ko bom jedla juhico! pa še pojutri! ampak učenje pa ne gre. Ni motivacije. - vročinska tesnoba :) lp, skozipadalica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

28. jun 2005 6:33

Dobro jutro, rožice moje ! Pa je res za znoret ta vročina. Kako je ne maram, sploh, če ni kje blizu vode, da bi se v njej ohladila. Mala mucica, jaz se samo pogledam v ogledalo, pa je dovolj. To, kar vidim sedaj, me več kot prepriča, da sem se prav odločila, ko sem se oklestila s to dieto. No, pri meni je še en dodaten efekt, ki ga pri vas verjetno ni - moja hrbtenica. Je pa res, da je po moje za cel organizem tole ta pravo. Če samo pomislim, koliko problemov z želodcem sem imela prej, kako slabo sem se počutila, kako lena sem bila za gibanje, sedaj pa to redno počnem, čeprav se mi vedno ne da, pa se nekako le prepričam. Veš, včeraj sem pogledala DVD z mojega dopusta predlani. Pa sem se zgrozila. Imela sem 15 kil več, kot jih imam sedaj in sem bila obupna. In kako ponosno sem paradirala zgoraj brez po plaži ! Za crknit. Sploh se nisem zdela sama sebi bajsa. In kako ponosna sem bila, ker sem prišla domov nekaj kg lažja, samo to se na tem posnetku sploh ne vidi. Skratka, mala mucica, zase vem, da je to edino pravo. Z vsakim kg je telo manj obremenjeno, prebavila končno lahko opravljajo svojo nalogo brez nepotrebnih "mučenj", do katerih pride zaradi nepravilnih kombinacij hrane. Se mi zdi, da vizualni izgled ni tisto, kar je pri meni prevladalo, da sem se odločila za ta način prehranjevanja. To pač pride kot posledica upoštevanja pravil. Je pa res, da, v kolikor se človek tudi na pogled spremeni in če to še kdo opazi, potem postane bolj zadovoljen, bolj samozavesten. Saj smo dosti pisali o tem, koliko hudega smo morale poslušati, doživeti, ko smo bile še med težjimi, kako smo vedno bile nekje zadaj, nikoli v ospredju, kamor so silili tisti, ki jih je bilo pač manj skupaj. Ne vem, koliko kil imaš preveč, vendar, če si se odločila za ta način prehranjevanja, je prav gotovo bil nek vzrok. In če si sklesala s sebe 5 kg, se le malo potrudi, da boš "pregurala" do konca. Saj je v življenju velikokrat tako, da, ko se človek za karkoli odloči, je prav, da to stvar konča. Potem ni tistih slabih občutkov, da nismo ta pravi, ker pač nekaj ne zmoremo končati. Zoprnih občutkov, ki nas spet potisnejo nekam nazaj in jih poizkušamo umiriti s tolažbami npr. s hrano. In začaran krog je tu. Zato daj vse od sebe in se potrudi. Se splača, verjemi mi, stari mački ( po letih in stažu diete). Si še tako zelo mlada in pred tabo bo še veliko takšnih odločitev - da - ali - ne, zato je zate dobro, da začeto končaš. Saj ni tako hudo ! marjanca45

neznan uporabnik

28. jun 2005 8:57

jutro! marjanca, ti si pa zgodnja! Pa sem mislila, da še nobenga ne bo. Si pa res lepo napisala. Maš pa voljo ob tako rani uri. Saj vem rana ura, ..... Jaz sem danes tečna. Ni hujšega kot če se zbudiš z bormašino v glavi. Sosedi v 5 madstropju preurejajo kopalnico, jaz pa sem v 2. Nenormalno je pri meni, kaj šele onim v 4. Sem mislila da bo mi luknjo b bojler zvrtal. Danes bo grozen da. Pa jutri še ta izpit. Nenormalno. upam da mi živčki ne bodo popustili pred hladilnikom.Ne, ne smejo mi. Ko mi bojo začeli, vas pridem pogledat. .........spet me je zmotil neki...bojlerje popravlja. In kaj me je vprašall? a so starši doma? spet mi je šlo na smeh. Ne ni jih. Neprestano se mi to ponavlja. Ja pa saj ni staršev. Jaz živim TU! Vsi me majo zgleda da za malo frkljo. Kaj se mi je šele zadnjič zgodilo. To vam moram povedat. Sem v trafiki kupla cigarete in me je prodajalka vprašala če sem stara 15. Pa jo pogledam in se smejem. Komaj rečem ja. In ni verjela in sem ji mogla pokazat osebno. Meni je tako na smeh šlo, tudi njej ni bilo najbolje, ko je vidla letnico. Pol je samo rekla , da je fajn če človek zgleda mlad. No upam, da bom tudi spodaj kmalu zgledala mlajše. Delam na tem! Ene hlače imam sedaj gor, ki jih pred začetkom nisem mogla na rit zvleči. Zaj so mi pa kar komot.In nič mimo ne visi. pa pa

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

28. jun 2005 9:15

Hojla punce! Pa ve ste neverjetne!!! Jaz po 14 dneh obupavam, ampak bo že. Marjanca45, ti si fenomen. Kakšne spodbudne besede - to cenim in rabim. Vse mi zelo olajšujete tele dooooooooooooooooooolge ure do kosila. Včeraj sem se kopala pozno popoldne v naši mali, a lepi reki Iški in sem se zgrozila v kopalkah! Zato sem šla na kolo in se potepala do Iškega vintgarja. Takoj sem se bolje počutila. Pa mi sploh ni pasalo jest, razen solate - še dobro da je pogosto na sporedu. Tale dieta je res svetovna. Komaj čakam, da se približam vašim rezultatom. Do morja imam še mesec dni in upam, da se mi bo kaj poznalo. Vsem lep in klimatiziran pozdravček, Goga GOGA VRHOVŠEK

Drobtinica  

član od: 17.2.2005

sporočila: 19

28. jun 2005 9:17

Pozdravljene vse... A vam je kaj vroče??? Po dolgem času se spet malo oglašam, sicer pa vas redno berem.V začetku februarja sem začela s to dieto vendar sem odnehala po dobrem mesecu in pol, ker so bili vmes prazniki in moram priznat, da sem globoko zabredla in kršitvam kar ni bilo konca, tako da....sem naredila kratko pavzico in zdaj sem se spet prijela v roke in 13.06. ponovno začela. Tako da sem spet med vami in to mi vliva ponovno voljo, da bom uspela oklestit še nekaj kilogramov. Nekaj pa me zanima ...kako je s siri na beljakovinski dan, ali lahko jem več sirov hkrati ali naj bo to samo ena vrsta sira?? lp, Drobtinica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti