28. jun 2005 6:33
Dobro jutro, rožice moje !
Pa je res za znoret ta vročina. Kako je ne maram, sploh, če ni kje blizu vode, da bi se v njej ohladila.
Mala mucica, jaz se samo pogledam v ogledalo, pa je dovolj. To, kar vidim sedaj, me več kot prepriča, da sem se prav odločila, ko sem se oklestila s to dieto. No, pri meni je še en dodaten efekt, ki ga pri vas verjetno ni - moja hrbtenica. Je pa res, da je po moje za cel organizem tole ta pravo. Če samo pomislim, koliko problemov z želodcem sem imela prej, kako slabo sem se počutila, kako lena sem bila za gibanje, sedaj pa to redno počnem, čeprav se mi vedno ne da, pa se nekako le prepričam. Veš, včeraj sem pogledala DVD z mojega dopusta predlani. Pa sem se zgrozila. Imela sem 15 kil več, kot jih imam sedaj in sem bila obupna. In kako ponosno sem paradirala zgoraj brez po plaži ! Za crknit. Sploh se nisem zdela sama sebi bajsa. In kako ponosna sem bila, ker sem prišla domov nekaj kg lažja, samo to se na tem posnetku sploh ne vidi. Skratka, mala mucica, zase vem, da je to edino pravo. Z vsakim kg je telo manj obremenjeno, prebavila končno lahko opravljajo svojo nalogo brez nepotrebnih "mučenj", do katerih pride zaradi nepravilnih kombinacij hrane. Se mi zdi, da vizualni izgled ni tisto, kar je pri meni prevladalo, da sem se odločila za ta način prehranjevanja. To pač pride kot posledica upoštevanja pravil. Je pa res, da, v kolikor se človek tudi na pogled spremeni in če to še kdo opazi, potem postane bolj zadovoljen, bolj samozavesten. Saj smo dosti pisali o tem, koliko hudega smo morale poslušati, doživeti, ko smo bile še med težjimi, kako smo vedno bile nekje zadaj, nikoli v ospredju, kamor so silili tisti, ki jih je bilo pač manj skupaj. Ne vem, koliko kil imaš preveč, vendar, če si se odločila za ta način prehranjevanja, je prav gotovo bil nek vzrok. In če si sklesala s sebe 5 kg, se le malo potrudi, da boš "pregurala" do konca. Saj je v življenju velikokrat tako, da, ko se človek za karkoli odloči, je prav, da to stvar konča. Potem ni tistih slabih občutkov, da nismo ta pravi, ker pač nekaj ne zmoremo končati. Zoprnih občutkov, ki nas spet potisnejo nekam nazaj in jih poizkušamo umiriti s tolažbami npr. s hrano. In začaran krog je tu. Zato daj vse od sebe in se potrudi. Se splača, verjemi mi, stari mački ( po letih in stažu diete). Si še tako zelo mlada in pred tabo bo še veliko takšnih odločitev - da - ali - ne, zato je zate dobro, da začeto končaš. Saj ni tako hudo !
marjanca45