Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

6. okt 2005 10:09

MALICA - ČAS ZA BRANJE IN PISANJE! Claudia 12 - če se še spomnim iz srednje šole, so nas učili, da antibiotiki nekako uničijo normalno floro v prebavnem traktu in je zato za uravnoteženje potrebno jesti večje količine jogurta. LP VERONIKA

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. okt 2005 10:26

Zdravo punce! Sem in tja vas še pridem "pogledat" na forum, čeprav kaj novega pač ne zvem - problemi isti, želje iste, napori isti.....vse enako kot januarja, ko sem začela jaz. Ni kaj reči - zdržite, se splača. Moje kile se niso vrnile, vse je tako, kot sem si takrat želela. Med dieto sem bila zelo "pridna", zdaj pa včasih tudi ne. V glavnem pa v istem obroku še vedno ločujem, le kakšno jajce se (kot sestavina) večkrat pojavi tudi v OH obroku - je toliko več možnosti pri kuhanju. Kakšne pregrehe se pa sploh ne poznajo na teži (jasno, po pameti). Na dopustu sem ob vsem preizkušanju kulinaričnih dobrot shujšala! Smejala sem se, ko si je ena zaželela dan za nažiranje! Mogoče bi si ga pa morala privoščiti - bi videla, da enostavno ni pravega veselja za to, želodec je prehitro poln, še slabo ti je lahko! V glavnem - se da zdržati. Od diete sem obdržala le sadne zajtrke in - kot sem rekla, ločevanje pri enem obroku. Sicer pa si privoščim kruh (polnozrnat) in sladkarije, pa cmoke in štruklje...-vse čemur sem "podvržena". Veliko uspeha vsem! Lisa

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

6. okt 2005 10:48

Še en sadni pozdrav.Madonca sej bo še sadja zmanjkalo,toliko nas je danes na sadju.Jaz si bom danes privoščila za pozno kosilo še zelenjavno mineštro,ker se mi zdi,da če nekaj toplega pojem,da sem bolj sita. Se borimo naprej!! jesen

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. okt 2005 11:01

Tuna, jaz žal nimam nič skrčenega želodca, ker si ga pridno raztegujem s solato, pri kateri res nimam mere. Saj zato se pa malo bolj bojim "nažiranja", ker ne vem, če bom pojedla res male količine. Goga, pri sadnem dnevu jem kot zelenjavo večkrat etino zeljno dietno juho, sicer pa brez "študentenfutra" ne morem. Beba, saj vem da je za popenit občutek, ko kile ne gredo nikamor in da je težko vztrajati, vendar telo po moje že ve, zakaj ne da toliko časa nič "dol". Ko bo pripravljeno, te bo razveselilo, prav gotovo. To, da se ti teža ne povečuje pa tudi ni slabo. Lisa, kako pogosto ješ kruh in sladkarije ? marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. okt 2005 11:16

Marjanca, kruh (2 koščka) jem praktično vsak dan za večerjo. Ta čas namreč obožujem mešano solato, pa gre kruh super zraven. Ali pa si nadrobim v skodelo 3 polnozrnate prepečence in jih prelijem z jogurtom, dodam malo sira in kajenskega popra. Ne se zgražat, rada imam to. Od sladkarij pa vsak dan pojem kakšen košček (ne cele!) čokolade in kakšen piškot - to mi še posebej paše kot neke vrste popoldanska malica, ostalo pecivo pa zmeraj tako, da predstavlja obrok - običajno večerjo. To si pa privoščim vedno ob nedeljah - ker je takrat vsa družina doma in se itak kaj speče, pa še kdaj med tednom. Moram pa reči, da od diete naprej kakšne posebno velike želje po sladkarijah nimam več in mi te količine čisto zadoščajo, tako da nimam kakšnega občutka, da se "odrekam". Enkrat tedensko se stehtam in če je vse v redu (običajno je), ne razmišljam več o teh rečeh. Če se pa kazalec na tehtnici kaj "grdo premakne", imam naslednji dan samo sadje. Kako blizu svojim ciljem si pa ti? Lisa

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

6. okt 2005 11:52

Izven konteksta, pa vseeno: Na drugem forumu je mamamia napisala: "Na temi Morska solata smo nekatere forumovke navrgle možnost, da organiziramo srečanje. Zato odpiram to temo, da malo predebatiramo. Prvi predlog, ker pač nekakšen mora biti, za izhodišče, se glasi: srečanje naj bo v Mariboru, 15., 22. ali 29. oktobra. Prevzamem nase, da skrbim za prijave in zagotovim prostor, seveda ob pomoči katere forumovke z mariborskega konca. Torej - še kak drug predlog ali gremo kar v akcijo? Mamamia mamamia" Mariborčanke, a bo katera šla? Aja, pa da se pohvalim, ravnokar sme prišla domov. Uspešno sem zagovarjala svojo diplomo. Ker sem dvopredmetni študij, me druga še čaka v bližnji prhodnosti. Z možem bova nazdravila s kozarcem kisle vode, za slavnostno kosilo bo pa jota olina

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

6. okt 2005 11:57

Olina čestitam! Lp tuna

marjanca45  

6. okt 2005 12:06

Lisa, meni šest mesecev po končani dieti kar lepo ratuje vzdrževati težo, res pa je, da sem zelo stroga in res ne kršim kaj dosti. Kruh jem največ 1x na 14 dni pa še to vedno zjutraj, sladkarije pa 1x tedensko. Enostavno ne upam, ker ne vem, kako bo reagiralo telo, pa bojim se, da bi mi prekrški prišli v navado in potem bi bilo res sr..... Do kosila jem sadje, oba ostala obroka pa ločujem. Tudi jaz s sadnim dnem popravljam kakšen majhen višek. No, to je to. Veš, res pa je, da vsako telo drugače presnavlja. Meni se je vedno vsaka hrana "hitro obesila" in sem se zelo hitro zredila. Zato se verjetno sedaj še toliko bolj bojim, da bi se to ponovilo. Res hvala ti za tvoje odgovore, ki so me malo potolažili, da mogoče pa le ni vse tako strogo. marjanca45

marjanca45  

6. okt 2005 12:13

BRAVO OLINA !!!!!!!!!!!!!!!!! Dokaz, da kljub zmanjšani teži možgančki normalno delujejo !!!!! marjanca45

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

6. okt 2005 13:08

Olina čestitam!!!!! Pa na zdravje! bonaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti