Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. okt 2005 10:40

Jutro! Najprej da ne pozabim, kakšna pa je tista rdeča pesa (bolj sladka, kisla), od katerega proizvajalca, je naribana lepo na tanko? Lepo prosim za informacijo, ker imam kar daleč do soseda, mislim da najboljšega . :))) Da se ne bom zastonj vozila. Ajdova kaša- pri nas kuhamo ajdove žgance, to je verjetno enako, le da je na koncu vse zdrobljeno. Ali kako? Drugače pa povejte malo več, kako jo pripravite, verjetno se kar skuha v vodi in to je to? Kam paše? Bonaca Čestitam! Kaj pa statistika? Včasih smo imele v navadi, da smo si vsaj po vodnem dnevu podale statistiko, koliko - kg, cm,... v enem, v drugem, v tretjem mescu. Mislim, da bi bilo dobro, da bi si sporočale rezultate, začetne številke in novo dosežene. Tako lažje primerjamo , spremljamo svojo izgubo in lahko opazimo kakšno svojo napako in jo odpravimo. Saj veste vse za boljše rezultate. Tudi pri nas imamo eno tarifni števec za elektriko. Tako so nam svetovali na elektro. Če imate veliko porabo elektrike, praktično tekom celega dneva se vam bolj izplača enotarifni števec. Oziroma če pogledamo kako gre svet, tehnologija naprej uporabljamo vedno več pripomočkov, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko tekom celega dneva ( štedilniki, mikrovalovne, računalniki, TV, hladilniki,...) vedno več je naprav, ki so cel dan priklopljene v napajanje. In če pogledamo analizo na koncu ugotovimo, da porabimo več dražje elektrike, kljub temu da pazimo, da pomivalni stroj vklapljamo ponoči.... Torej je znesek na položnici večji. Če pa imamo enotarifni števec, je cena električne energije enaka in nekoliko nižja od tiste "dnevne " na dvo tarifnem šrtevcu, pa praktično plačamo manj, če upoštevano, da je tiste cenejše energije na dvotarifnem števcu vedno manj (npr, smao ob vikendih ali ponoči). Tako da nič ne čakam na "nočno tarifo" in kar lepo sproti likam. :))))))) :)))))) Takšno je moje mnenje zdaj, ko sem sama preizkusila. Sem se pa zelo težko navadila, da mi ni treba več čakat na uro..., ker smo doma imeli dvotarifni števec in smo prav tako pazili, kdaj vklapljamo aparate. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

5. okt 2005 11:04

Rožica pesa je od Naturete - Eta, Kamnik - je bolj sladka, tanko narezana in zelo dobra. Meni je ta najboljša. Ajdovo kašo sem jaz skuhala po navodilih na škatli, v slani vodi, 15 min. Posebej pa sem si naredila gobovo omako in potem na krožniku vse skupaj zmešala. Marjanca tudi jaz delam pizzo iz pol. moke pa še semena dodam, samo včeraj smo si jo naročili domov. Lep deževen dan.... tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 11:17

Rožica, iz ajdove kaše delajo ajdovo moko, iz te pa pri vas doma ajdove žgance. Ajdova kaša so pač cela zrna, ki jih pripravim tako, kot riž. Ker sem zategla, v posodo nalijem samo vodo, malo solim in potem dodam kašo. 15-20 minut, pa je že kuhana. Velikokrat si posebej pripravim zelenjavo npr. na čebuli prepražim bučke, por in še kaj, potem pa to jem h kaši. Včasih pa si prepražim sveže gobe in ko so zmehčane, dodam kašo, zalijem z vodo in prav tako kuham 15 minut. meni je zelo všeč. Spada pa k OH. Dober tek ! Bonaca, taka muka je bila meni v ponedlejek na moj vodni dan. Živi obup. In da bo groza še večja, sem morala v trgovino po hrano. Otroku, ki je imel popoldan pouk in sem ga čakala pred šolo ( v avtu vedno berem knjigo ) sem kupila mlečne rogljiče. In potem sem jih prinesla iz prtljažnika prinesla na sprednji sedež. Samo otipavala sem jih. Ko pa je odprl vrečko in sem jih vohala, sem skoraj zapeljala s ceste. Ampak nisem dala v usta niti grižljaja. Pa to še ni vse. Nekje v MB delajo baje najboljši mesni burek daleč naokoli in seveda dobra mati ga je šla iskati. Punce, ko sem to zavohala, se mi je pa čisto utrgalo. Spravila sem ga v 2 vrečki, jih zavezala, da ni preveč dišalo naokoli. In potem sem se vprašala ali bom res morala do konca življenja doživljati take muke. Ne verjamem, da bom zdržala. Sklenila sem, da si bom zdaj enkrat naredila pravo požrtijo prepovedanih jedi, kjer bom v enem dnevu pojedla res vse živo. Začela bom že kar z zajtrkom. Res se mi zdi to že skoraj nenormalno, da bi človek moral pa kar naprej paziti na hrano in "umirati" ob pogledu na stvari, ki si jih tako želi. Pravzaprav je to zelo kruto, se vam ne zdi ? Zdaj se moram samo odločiti, kdaj se mi naj "utrga". Samo, ko sem pa tak seronjo in me je groza, da bi to lahko prišlo v navado, ki bi jo npr. prakticirala 1x mesečno. Devet polnih mesecev se že trudim in si zatiskam oči pred "luštami", ki me, kot vsakega normalnega zemljana obhajajo. In včasih se zdim sama sebi nora. Ne vem. Uh, malo monologa. Sem se morala malo "razjokati", ker mi je malo dosti vsega. Solata danes za kosilo me bo upam, potolažila. marjanca45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. okt 2005 12:08

Marjanca prav do srca sem se nasmejala, ko sem brala tvoje sporočilo. Res grozno je to odrekanje hrane. Kaj vse mi roji po glavi, kaj bi jedla, same okusne jedi. Kuham pa veliko, ponavadi za druge. Res pa so vmes krizni dnevi. Včeraj sem tudi sama komaj zadržala pred odprtim hladilnikom. Tolažim se s tem, da bom kmalu na konju. Imeti moram 2 kg manj, kot je v načrtu in to zato, da se bom po končanem odrekanju najedla tistega, kar si najbolj želim. Potem pa nadljujem z disciplino. Jedla bom vse, vendar manj. Shujšala sem tudi tako, da sej jedla male obroke, vendar vse jedi. Vseeno pa je ostalo tudi veselje. Če stojim pred ogledalom in se pogledam, sem vesela. Nosim manjšo številko konfekcije, na koži se mi nič ne pozna. Pa kaj hočem še več! Bom se še odrekala odrekala hrani. Verjetno bo potrebno to delati do konca življenja. Na žalost nismo edine. Moja prijateljica to dela že skozi. Ima lepo postavo in vsak jo rad pogleda. Marjanca samo ne omagat. Jaz grem zdaj delat rižoto. Še to. Zdravnik ki, ljudem svetuje da shujšajo mi je povedal, da svojo težo zadržiš lahko na tri načine: 1. Vsak dan šteješ zaužite kalorije (to ni zame) 2. Ješ vse po vrsti, vendar polovične obroke (to se mi zdi najbolj zdravo) 3. Dva dni v tednu ješ po želji in pet dni si na stari dijeti. (torej vikendi so normalni, ostalih pet dni pa dijeta, kar delamo že sedaj) Zdaj se pa odločite kaj vam bolj ustreza. Vsak od nas si bo moral za nekaj odločiti, drugače bomo zopet na istem, kot pred dijeto. Kaj pravite na to? Resnica je kruta, ali ne? Migla

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 12:16

Rožica, statistiko hujšanja sem bolj spremljala od januarja do aprila, ko sem bila prvič na tej dieti in sem shujšala 10 kg. Takrat sem se tudi po vodnem dnevu tehtala, ker se je kar poznalo. Žal sem se pozabila na začetku diete zmeriti, na sredini pa ni imelo več smisla. Po velikosti hlač pa sem opazila razliko v tem smislu, da sem prej nosila hlače velikosti 36, zdaj pa 33 (ne vem kako bi te velikosti pretvorila v naše prave številke). No, je razlika. Zdaj, ko sem se ponovno odločila za 3md pa sem izgubila 1 kilogram, ki sem ga pridelala od prenehanja diete, do ponovnega začetka avgusta, in zdaj na vodni dan 1 kg. Mogoče je pri meni to, kar je napisala tuna, da se je telo tako navadilo takšne prehrane, da me ne "šmirgla" več. Ja, tokrat sem se na začetku te diete tudi zmerila, ampak do danes ni odpadel niti centimeter nikjer, ne zgoraj, ne v sredini in ne spodaj. Ampak dobra volja je najbolja, zato sem še naprej z vami! bonaca

marjanca45  

5. okt 2005 13:01

Migla, sem bom nažrla do onemoglosti enkrat med vikendom, da bom imela čas in prostor za bruhanje - ha,ha,ha. Po moje mi bo slabo za umret. Ampak moram to enkrat narediti, da bom nehala fantazirati. Veš, celo življenje sem si govorila, da se bom enkrat najedla čokolade, da bom bruhala. Pa nisem nikoli. Kaj pa vem. Saj ne bom scagala, ker je tudi moj pogled v ogledalo lep in so oči zadovoljne s tem, kar vidijo. Glede tvojih treh pravil - če bi upoštevala 3. sem prepričana, da v petih dneh ne morem popraviti to, kar v dveh dneh pokvarim, pa tudi telo bi me nekam poslalo, če bi ga tako zaje..... Najbolj uporabna je 2. varianta, s katero pa imam že ves čas probleme, ker jem prevelike količine. Če bi jedla pol manj, bi po moje šla še kako kilo dol. Samo veš, pri mojih -15 kilah se mi pozna na obrazu, ker sem malo mlajša ( tolažba pa taka !) galapaška želva. Sem pa res koza, kaj ? marjanca45

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

5. okt 2005 13:02

Trikrat sem napisala besedilo,pa sem ga izgubila.Zdaj pa samo to:kompanjonke držte se,za vsakim dežjem posije sonce .Jutri bomo na sadju. Tudi jaz bi dodala sliko v album,pa nimam gesla.Grem delat jesen

bojanz  

član od: 8.9.2002

sporočila: 42

5. okt 2005 13:13

LOL Marjanca45, sem se prou nasmejal ob branju tvojih "težav" . Moram priznat, da ti nisem nč fouš, čeprou sam nimam takih težav, pa te čist razumem. Naj se predstavim še sam: fant, star 33 let, prej 67.5 kg, po enem mesecu diete (cca 45 dni) sem shujšal za 6,5 kg - pa brez kakršnihkoli težav. Mi je ta dieta prva v življenju, ZELOOOOOOOOO zadovoljen z njo, začel sem jo pa iz firbca - ko sem bral ta forum, ste me ve vse (vsi) prepričali da grem v hujšanje. Zelo zadovoljen z dieto , še 4,5 meseca pa bo ;-) Lep pozdrav vsem, Bojan Bojan Z.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

5. okt 2005 13:38

Bojan Z. kaj si se zmotil pri kg. Pri 67,5 si shujšal na 61 kg, koliko pa si velik? Lp tuna

marjanca45  

5. okt 2005 13:51

Bojan Z, mislim da nas ti malo zafrkavaš. Pa ne me basat no, 61,5 kil. Saj nisi liliputanček, da bi lahko imel tako malo kil. Pa še hujšal bi - ja kam, v lase ali kosti ??? Pa vsake toliko časa se najde ena faca, ki si nas privošči............. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti