5. okt 2005 10:40
Jutro! Najprej da ne pozabim, kakšna pa je tista rdeča pesa (bolj sladka, kisla), od katerega proizvajalca, je naribana lepo na tanko? Lepo prosim za informacijo, ker imam kar daleč do soseda, mislim da najboljšega . :))) Da se ne bom zastonj vozila. Ajdova kaša- pri nas kuhamo ajdove žgance, to je verjetno enako, le da je na koncu vse zdrobljeno. Ali kako? Drugače pa povejte malo več, kako jo pripravite, verjetno se kar skuha v vodi in to je to? Kam paše? Bonaca Čestitam! Kaj pa statistika? Včasih smo imele v navadi, da smo si vsaj po vodnem dnevu podale statistiko, koliko - kg, cm,... v enem, v drugem, v tretjem mescu. Mislim, da bi bilo dobro, da bi si sporočale rezultate, začetne številke in novo dosežene. Tako lažje primerjamo , spremljamo svojo izgubo in lahko opazimo kakšno svojo napako in jo odpravimo. Saj veste vse za boljše rezultate. Tudi pri nas imamo eno tarifni števec za elektriko. Tako so nam svetovali na elektro. Če imate veliko porabo elektrike, praktično tekom celega dneva se vam bolj izplača enotarifni števec. Oziroma če pogledamo kako gre svet, tehnologija naprej uporabljamo vedno več pripomočkov, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko tekom celega dneva ( štedilniki, mikrovalovne, računalniki, TV, hladilniki,...) vedno več je naprav, ki so cel dan priklopljene v napajanje. In če pogledamo analizo na koncu ugotovimo, da porabimo več dražje elektrike, kljub temu da pazimo, da pomivalni stroj vklapljamo ponoči.... Torej je znesek na položnici večji. Če pa imamo enotarifni števec, je cena električne energije enaka in nekoliko nižja od tiste "dnevne " na dvo tarifnem šrtevcu, pa praktično plačamo manj, če upoštevano, da je tiste cenejše energije na dvotarifnem števcu vedno manj (npr, smao ob vikendih ali ponoči). Tako da nič ne čakam na "nočno tarifo" in kar lepo sproti likam. :))))))) :)))))) Takšno je moje mnenje zdaj, ko sem sama preizkusila. Sem se pa zelo težko navadila, da mi ni treba več čakat na uro..., ker smo doma imeli dvotarifni števec in smo prav tako pazili, kdaj vklapljamo aparate. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.