Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

5. okt 2005 6:38

Dobro jutro! Pri nas pa tako dežuje, kot da je sodni dan, upam da ne bodo spet poplave, pa plazovi... Marjanca si si pa privoščla, ampak ti nisem nič fauš. Claudija 12 te ajdove rezance kupim pri sosedu, so pakirane po 250 g in stanejo okoli 240 sit. Imajo veliko izbiro teh zadev. Omakco od Ete tudi jaz uporabljam za kuho, bolj kot dodatek, namesto paradižnika, samo pa je potrebno malo predelati. Sicer jo pa poskusi, da boš sama videla, če ti je dobra. Jaz sem včeraj za kosilo pojedla joto, za večerjo pa zelenjavno pizzo brez sira, je pa zlo fajn, ko po takšni pizzi nisi nažrt, pa želodček, kaj hitro splahni. Lanes samo da je bolje, dej povej a boš dala sina na taborenje. Jaz sem ful v dilemi, mrzlo je, pa dežuje, pa vse bo razmočeno...sicer sem ji šla kupit že goratex čevlje, ampak vseeno... zaskrbljena mama. Pa še glede elektrike, jaz imam enotarifni števec, torej skoz isto ceno elektrike, mesečno plačam cca 7.000 sit, pa imam mikrovalovno, pralnosušilni stroj, 2 računalnika, pomivalni stroj, pa kruh pečem vsaki dan, pa luči in tv skoz gorijo... moja soseda pa nima nič pa plača 1.000 sit manj, ona ima dvotarifni števc in zelo pazi pri elektriki. Pa vedno ko si kakšen nov aparat umislim mi reče da bom ful elektrike plačala. Pa še to pri sosedu imajo v akciji rdečo peso 4 x 1 kg po 709 sit. LP tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 7:02

Ksusta1, Helena45, moji trebušnjaki niso tisti, ko si noge nekam zatakneš, pokrčiš kolena in se dvigneš v pasu toliko, da se dotakneš kolen. Ne, bila sem operirana na hrbtenici in delam jih tako, da ležim in pokrčim noge, roke sklenem za glavo, potem pa se dvignem toliko, da ledveni del hrbta ostane na podlagi. Vseeno delajo trebušne mišice 100 na uro. Ko sem v dvignjenem položaju, se primem za trebuh in je trd ( preverim, če se se že kaj "zmehčala"). Ampak v vsakem primeru ne pretiravati, sploh na začetku. Veronika, kot sem že pisala, komaj sem preživela vodo. In vedno, ko je mimo, si rečem, da ne bom več ponovila, pa me vsake toliko časa premami, da preverim, če zdržim. Mogoče je bilo narobe, da sem naslednji dan naredila še sadni dan. Ampak danes pa pražena jajca s čebulo in solata, zvečer pa paradižnokova solata s tuno. Tista tvoaj o par sekundah v ustih pa vse življenje na bokih pa še kako drži ! Omaka za široke rezance je zelo podobna tvoji. Joj, kako bi končno jedla eno pravo hrano ! Tudi jaz pojem zelo dosti kislega zelja, največ kar svežega in vanj zamešam eno konzervo tun. Na eno sezono ga spravim v sebe 10-12 kil. Stročji fižol sem jaz vedno jedla kot zelenjavo, ker sem si ganaredila v solati. Luščen fižol pa je Š. Lisička, pa ti tudi v nov krog ! Vedno znova, ko berem, da se katera od vas odloči za nov pohod na kile, si mislim, kako bi pa jaz. Pme kar mine. Ampak dokler bom pri 64-65 kil, bom zelo zadovoljna. Sem se v teh dveh dneh dobro očistila. Samo je pa te dni razsajala jotomanija na forumu !!!! Rožica, jaz v glavnem uporabljam pirine široke rezance in so superca. Pa omaka, kot jo je opisala Veonika ! Jutri definitivno na mojem jedilniku ! Tuna, jaz delam pico iz samo polnozrnate moke. Je drugačna kot običajna, pa sem se navadila. Na njej pa imam zelenjavo vseh vrst, najraje čebulo, pa olive nikoli ne pozabim. Spečem jo cel pekač, razrežem in potem dam zmrzniti, da lahko jem še kdaj drugič. Ajdovo kašo tudi jaz že jem, odkar sem začela z dieto. Prej je nisem poznala. Jem jo z razno zelenjavo in je res fino, ker je tako hitro skuhana. Robi, zobje pa so hudič, če nam nagajajo ! Jaz sem imela pravo grozo z dvema modrostnima, ko sem bila za vsakega po 3 tedne na bolniški. So mi jih z operacijo vzeli ven, tako, da se mi zelo smiliš, pa karkoli ti že počnejo . Lanes, mene so ledvice bolela, ko sem pila premalo vode. Z mehurjem pa imam zadnje čase kar malo problemov. Po moje sem se prehladila. Ja pa pametno, če to le predolgo traja, obiskati zdravnika. Tako vnetje lahko postane trdovratno, z ledvicami pa se tudi ni za igrati. Zunaj pa še kar dežuje. Spet plesnim ! marjanca45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. okt 2005 8:05

Dobro jutro! kar groza me je,ko slišim kaka pri vas dežuje, zemlja je razmočena. Upam, da se bo vreme izboljšalo in da bodo trgatve normalno potekale. Ko je poleti deževalo, me je bilo zelo strah, saj so bili v moji bližini plazovi. Pri nas pa je drugače. Toplo, vroče in nosimo poletna oblačila. Ponoči je tako toplo, da je najbolje spati gol. Ne zavidajte mi. Raje bi bila zdaj med vami. Kadar dežuje, se nekatere pritužujete nad vremenom, slabe volje so. Mene je življenje naučilo, da izkoristim vsako vreme. Tudi, ko dežuje je potrebno iti na sprehod ali s kolesom. Potrebno se je le dobro obleči, zaščititi pred dežjem in iti ven iz stanovanja. Ko boste prišle nazaj domov, bo občutek fantastičen. Tudi razpoloženje se bo spremenilo. Samo poglejte holandce. V vsakem vremenu so zunaj in na kolesu. Le pogumno! Trenutno imamo Ramadan. Verjetno veste, da je to največji muslimanski praznik, ki traja en mesec. Ljudje se postijo. Z mojimi očmi izgleda tako. Zjutraj pred sončnim vzhodom se začne post in to celi dan, dokler sonce ne zaide. Potem imajo tako imenovano večerjo, kjer jedo ogromno hrane. To traja celo noč, v krogu svoje družine, prijateljev. Ponavlja se dnem za dnem. Čez dan pa so utrujeni, ker niso dovolj spali..... No malo druge tematike. Lepo se imejte Migla

ksusta1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 15

5. okt 2005 8:05

Dobro jutro ! Mene pa zanima ta soja. Rezance jeste na Š dan. Nekje sem brala, da se je na Š ali pa na B dan. Prosim , če mi katera razloži to zadevo. Marjanca 45 kako sem potolažena s tvojimi trebušnjaki. Sem že mislila , da sem za med staro šaro. Veš pico pa tudi jaz delam iz polnovredne moke.Ali pa pol-pol. Gor pa veliko paradižnikove omake in zelenjavo pa gobe seveda. V nedeljo moram imeti B dan . Sem študirala , da bi si naredila dva sadna in potem bo ravno prav. Se strinjate??? Sicer bom grešila 100%. Migla tudi jaz se jim čudim, da jih ne moti . Mislim, da nas je naša ljuba domovina kar preveč scrkljala. Sedaj imamo pa probleme na celi črti. Mejte se pa ne plesnet. Je še prezgodaj. ksusta1 Sporočilo je spremenil(a) ksusta1 dne 05. okt 2005 08:10:08

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 8:08

Dobro jutro vsem. Nekaj vas je omenjalo ajdovo kašo - jaz sem jo včasih pripravljala z gobami in sladko smetano. Zdaj verjetno to odpade, zato vas prosim za nove recepte. Pri nas jo vsi zelo radi jemo, do sedaj kot prilogo k mesu v omaki. Danes imam sadni dan in si bom pripravila pečena jabolka: kot nadev lahko uporabim manj sladko marmelado ali mlete orehe, lešnike, rozine - imam prav? Kaj je najboljše? Lanes želim ti čimprejšnje okrevanje in morda kdaj nasvidenje na jogi. Včeraj je bilo kar divje - ni tako lahko kot izgleda od daleč. Lep dan vsem, SMILE28

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. okt 2005 8:35

Soja se je na škrobni dan.

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

5. okt 2005 8:42

Dobro jutro 3MD-jevke. Tako kot vsako jutro vas je veselje brati ob jutranji kavici. Pri nas tudi malo gledamo na elektriko, tako, da peremo ponoči, likamo pa skoraj ne, ker je to delo, ki ga zelo sovražim, raje perilo prej lepo obesim in nato takoj lepo zložim, kot pa da bi likala, razen kakšne moje bluze in hlače moram potem zlikati, to pa naredim vedno zjutraj, preden grem v službo....ena od mojih slabih navad. Punce tudi mene muči glavobol, kljub veliko tekočine, ki jo popijem čez dan, mogoče je krivo tole turobno vreme, prav pogrešam že sonček. Helena 45 hvala za recept, zagotovo ga poiskusim, sicer danes ne, ker bom imela kar slane krekerje in svež paradižnik. Marjanca mislim, da so tudi takšni trebušnjaki ok...važno je da mišice delajo, jaz sem še vedno pri 30 na dan, kje je še 200, mogoče mi bo pa uspelo. Smile mislim, da ajdovo kašo še vedno lahko delaš z gobami samo brez smetane, še boljša je pa z zelenjavo. Bom pa tudi jaz vesela kakšnega dobrega recepta z ajdovo kašo. claudia12

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. okt 2005 9:47

Ksusta, res je boljše narediti 2x sadni dan, kot da bi grešila. Smile28, jaz kašo velikokrat jem s praženimi gobami ali pa z veliko zelenjavo, ki jo pripravim posebej, kašo posebej, potem pa združim na krožniku. Odlična jed, pa karkoli je že zraven. Smetano pa sedaj odpiši. Migla, jaz imam rada dež, vendar, kar je preveč, je preveč. Dež mi je všeč, ker sva takrat z mojim velikanom varno spravljena doma, pa knjige se lažje berejo, ko zunaj dežuje. Pa narava se mi po vsakem dežju zdi tako lepo umita. Sicer pa saj tako veš, da smo takšni, da večkrat nismo zadovoljni s tem kar imamo. marjanca45

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. okt 2005 9:54

Drage moje in dragi moj! Včeraj sem vas brala pa ste že od zjutraj govorile o hrani, pa opoldne zopet - jaz pa na vodi, zato sem sklenila, da bom preložila forum na danes. Torej drugi vodni dan uspešno prestala. Tuna, sem bila popoldan, toliko da se zamotim pri najboljšem sosedu in kupila cel voziček rdeče pese in kislega zelja in repe - je res smešno poceni, pa grozno dobro! Danes pa so na programu pečene perutničke, kuhana cvetača, zelena solata+radič. bonaca

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

5. okt 2005 10:06

Hojla! Kako ste vse pridne pri pisanju, da človek ugotovi, da nas je res veliko,ki mislimo, da je 3MD zakon! Hvala vsem za recepte. Ker imam moža peka, mi bo sam naredil pizze za v zmrzovalnik. Šele tretji dan je od 90-tih, ampak za novo leto bomo proslavljali! Že včeraj sem delala breskvice in jih bom ponovila še za kakšno žurko. Komaj čakam današnjo večerjo! Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti