Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

4. okt 2005 6:51

Zdravo, sedaj se odpravljamo zdravniku!! Zjutraj perem , likam in še pomivalni stroj dela. Gledam na bolj poceni tok. Ričet sem skuhala, ko pridem, ga lahko že jem.Tako, da ne morem grešit. Lep dan vam želim Čao,čao helena45

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

4. okt 2005 7:18

POzdravljene! ZMAGALA - vodni dan uspel brez grehov, razen seveda zjutraj kava z mini mleka, kar pa sploh ne štejem več za greh. V 1 mesecu sem zgubila malo več kot 4 kg - morda to ni niti preveč slabo, ker se gremo 3md že tretjič. Danes za kosilo - hrenovke, solata in kruh. Kruhu se jaz lahko odrečem, sinova pa ga vedno jesta. Še to - moj starješi sin je shujšal v 1 mesecu 6.5 kh, mlajši pa je bolj levi za tehtanje, pa mislim da tudi nekje okoli - 5kg. Marjanca - kako je bilo v VODO? Še nasvet za OH dan - pri nas doma imamo nadvse radi široke rezance, ki jih skuham in zdraven naredim preliv iz praženega paradižnika, paprike, čebule in buč. Na koncu dodam še 1 konzervo narezanih šampiono in peteršilj - odlično. Sicer pa v teh dneh pojem veliko, veliko zelja, ki ga tudi prepreažim na čebuli in zelenemu dodam paradižnik, rdežemu pa jabolko. Zelo zelo dobo in nasitno. Takšno zelje jem zelo pogosto, tudi včasih na S dan. Čestitke za vse uspehe vsem - vsem, ki oklevate pa tole: Ne vem katera od vas je napisala tale rek, ki se mi zadnje dni zelo pogosto mota po glavi - PAR SEKUND V USTIH IN VSE ŽIVLJENJE NA BOKIH! Drži, da je res tako. Vas še berem - med malico in popoldne! LP VERONIKA

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

4. okt 2005 7:49

Dobro jutro vsem. Rinina knjiga uvšča recept stročji fižol s krompirjem v škrobni dan (zaradi krompirja). To bom jedla jutri. V knjižici najdete dosti prijetnih in enostavnih receptov. Helena45, pri nas imamo poceni tok samo med vikendom! Migla

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

4. okt 2005 7:50

Evo mene ! Prvi dan je uspešno za mano,toliko sem pila,da sem celo noč letala na wc.Danes bo zelenjavna rižota in veliko sadja.Helena 45 ali ni sedaj poceni tok samo čez vikend?Tudi jaz se čudim ob kakšnih urah se javljate tu na forum,mene ob 10h ni nikjer več.Presneto vreme,človek pri najboljši volji ne more it na kakšen daljši sprehod,saj z dežnikom pa res nimam kakšne posebne želje skakat okrog. lp jesen

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

4. okt 2005 8:11

Dobro jutro punce in fant! Jaz sem stročji fižol jedla vsaki dan, sem na enem forumu spraševala, pa so mi povedali, da se razlikuje od fižola v zrnju. Jedla sem ga tudi na sadni dan za kosilo, pa kumare v omaki zraven - njami. Tudi jaz sem imela včeraj B dan, danes na Š dan pa bom jedla joto, ste mi prav lušte naredile, sem jo kuhala včeraj zvečer in me že čaka doma. Lanes čim prej k zdravniku po antibiotik, po mojem si se prehladila, pa je prišlo do vnetja. Jaz ričet skuham tako da dam v posodo ješpren, fižol, veliko korenja, peteršilj, zelenjavno kocko, vegeto, sol in skuham vse skupaj. Še nikoli mi ni bilo potrebno gostit, saj že sam ješpren zgosti jed. Danes pa je tako zoprn dan, pa cel dan naj bi deževalo, pa mrzlo je. Upam da mi bo ura hitro minila, da bom odšla domov. Migla prav zavidam ti tvojih 38 stopinj. Lp tuna

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

4. okt 2005 9:17

Pozdravljeni vsi skupaj! Spet en depresiven, deževen dan - huda preizkušnja za nas, kajne? Danes je 14 dni moje diete in tehtnica kaže 2,5 kg manj. Ali je to dovolj? Danes imam OH dan in prav veselim se že peciva za večerjo. Jutri sem pa sadna in si bom pripravila pečena jabolka po vašem receptu. Veliko zdravja vsem in trdne volje, pa poiščite si kakšno zaposlitev danes popoldne, da ne boste preveč v bližini kuhinje. Jaz imam najprej telovadbo, potem pa še jogo in bom izkoristila tudi ta deževen dan. Lepo se imejte, kjerkoli že ste. SMILE28

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

4. okt 2005 10:06

Ja danes je pa res en turoben dan, meni se je že zjutraj vse na glavo obrnilo, saj sem v službo namesto 15 minut vozila skoraj eno uro in pol...me je kar glava začela boleti. Tole vreme nam pa res nagaja. Helena 45 tudi pri meni čez dan dieta laufa, zvečer je pa krizaaaaaa, sem si pa na mizo postavila jabolka in sveže grozdje, tako, da sedaj, če je res huda kriza to jem...vse ostalo pa pustim pri miru. Marjetka Cvetka hvala za recept za ričet, zagotovo bo na jedilniku naslednji škrobni dan, danes imam namreč joto, smo včeraj toliko o njej pisale, da sem jo zvečer skuhala, pa vidim, da nas ima danes kar nekaj joto na jedilniku. Robi...bravo minus 6,5 kg je kar veliko za en mesec...le tako naprej. Joli verjamem, da si malo depresivna v tem vremenu, kdo pa ni...pa še cel teden bo takšno. Ti si kar vzemi čas in razmisli kako naprej, iz lastnih izkušenj vem, da dokler nisi res 100% prepričan, da boš shujšal ne gre...začneš že, potem pa to traja enkrat par dni, enkrat en teden....meni se je to vleklo celo leto...kile so šle pa samo gor!! Upam, da bo tebi prej naredilo klik v glavi...dobro veš, da smo tukaj, da si pomagamo in se vzpodbujamo. Kususta1 jaz sem danes zjutraj naredila 30 trebušnjakov, pa sem mislila, da me bo pobralo...res se moram malo več razgibavati...hči se mi je pa zraven smejala, ker ona za ogrevanje pred treningom naredi za šalo ene 200 trebušnjakov. Sem ji obljubila, da do novega leta tudi jaz pridem do 200. Veronika čestitam za vodni dan. Vse ostale pa veliko volje in energij in veselo klestenje kilogramov. claudia12

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

4. okt 2005 10:22

Hojla! Včeraj sem poleg diete začela z aeorobiko in sem si zadala cilj, da bom za novo leto 2006 spet suha kot nekoč. Zanima pa me, kako pripravite pico - s čim, da ni prazna s ketchupom? Kako pa pečena jabolka? Hvala za spodbudo in odgovore, Goga GOGA VRHOVŠEK

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. okt 2005 10:31

Hojla, forumaši! Sem kar nekaj časa mrknila, ampak vsake toliko pa še moram pogledat, kako vam gre. Vidim, da vas je še kar nekaj "starih" forumašev in vsem novim en lep pozdrav. Danes sem se odločila, da začnem z jutrišnjim dnem nov krog. Ker se predobro poznam, moram to objaviti na forumu, drugače s tega ne bo nič. Potem me je vsaj sram, da ga kaj biksam. Moji shujševalni podvigi so bili do sedaj dokaj uspešni. Velik uspeh pa je, da kile, ki sem jih izgubila, tudi držim na vajetih. Ker sem pa težkokategornica, in moram še kar nekaj izgubit, se vam ponovno pridružujem. Vzpodbude pa tako ni nikoli preveč, zato računam na vas. Med prsti mi že raste plavalna kožica od te silne vlage. Ampak za vsakim dežjem posije sonce. Lepo se imejte ! Gobica

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

4. okt 2005 10:32

Goga - pizzo pripšravim po receptu iz baze, tistem, kjer rabiš 30 dag moke - pol ostre, pol mehke, 2 dag kvasa, 4 žlice olivnega olja, sol in 1,5 dlc vode - odličen recept. Testo vzhajam in namazanega s "kechupom" in origanom spečem (imam posodo za peko pizz). Posebej pripravim pražen paradižnik s papriko, bučami in šampioni ter začimbami, ki ti odgovarjajo. Po že pečeni pizzi dam zelenjavno prilogo - ODLOČNO IN SOČNO! Za pečena jabolka nisem mojster - sem pa naredila jabolčno čežano, zelo gosto z natrenom in sem dodala 1 banano, malo suhih fig in marelic - tudi dobro. Veliko volje vsem! VERONIKA Sporočilo je spremenil(a) VEROVNIKA dne 04. okt 2005 10:33:55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti